Metsämäen hevosurheilualueiden säännöt

Kaikki alueita käyttävät ovat velvollisia maksamaan alueiden käyttömaksun

Rata

radalle kuljetaan varikkoalueelta ensimmäisestä portista siellä liikkuvia valjakoita ja traktoria väistäen ja sieltä poistutaan taaemmasta portista (lähempänä konehallia) varikkoalueella liikkuvat huomioiden

radalla hevonen on väistämisvelvollinen 

kovaa vauhtia ajetaan/ratsastetaan kilpailusuuntaan (vastapäivään) sisäradalla, ulkoradalla saa ajaa kilpailusuunnan vastaisesti hitaammassa vauhdissa. Radalla toimitaan aina tilanteen mukaan muut huomioiden ja kohtaamistilanteissa käytetään turvaväliä.

huonolla kelillä vältetään sisäradalla ajamista

talvikaudella rata on valaistu keskiviikko-iltaisin klo 19.15 saakka

rata on ravipäiviä lukuun ottamatta pääasiassa vapaasti harjoituskäytössä, se saatetaan kuitenkin joskus sulkea muiden tapahtumien vuoksi, ratamestarin päätöksestä pohjan hoitoon liittyen tms. syystä. Radalle ei saa mennä, jos portit ovat kiinni. Radan sulkemisesta tiedotetaan mahdollisuuksien mukaan hyvissä ajoin Turun Hippos ry:n nettisivuilla sekä käyttömaksun maksaneiden Watsup-ryhmässä.

Harjoitusreitit ja hiittisuora

reiteillä kuljetaan oikeaa reunaa

ohitustilanteissa toimitaan toiset alueen käyttäjät huomioiden tilanteen vaatimalla tavalla. Hiljennetään vauhtia, väistetään oikealle

alueella liikkuvien tulee huomioida, että hiittisuoralla ajetaan usein ryhmissä kovalla vauhdilla ja treenaajat saattavat ajaa suoraa edestakaisin useampaan kertaan. Tällöin hitaammin liikkuvien kannattaa odottaa tai kulkea eri reittiä.

metsälenkki on yksisuuntainen, siellä on lupa liikkua ainoastaan liikennemerkkien opastamaan suuntaan

koirien ulkoiluttaminen, pyöräily, autolla/moottoripyörällä/mopolla ajo on reiteillä kielletty

Varikkoalue, katokset ja pesupaikat

varikkoalue on ravien aikana varattu ainoastaan raveihin osallistuvien käyttöön. Sen käyttöä saatetaan rajoittaa myös muihin tapahtumiin liittyen, jolloin siitä tiedotetaan alueella ja Turun Hippos ry:n nettisivuilla sekä käyttömaksun maksaneiden Watsup-ryhmässä. Muuten alue on vapaasti harjoituskäytössä harjoitusmaksun maksaneille.

hevosilla on alueella etuajo-oikeus

talvikaudella varikkoalue on torstai-iltaisin valaistu klo 20.00 saakka

katosten, karsinoiden ja pesupaikkojen käyttäjät ovat velvollisia siivoamaan kaikki jälkensä.- katosten, karsinoiden ja pesupaikkojen käyttäjät ovat velvollisia siivoamaan kaikki jälkensä. Hevosten jätökset, purut, heinät ym. katoksilta löytyville lavoille, roskat (myös kengitysnaulat!) katosten seinissä tai päädyissä oleviin roskiksiin.

sisäpesupaikka (Filatoffin tallin päädyssä) toimii poleteilla ja on käytössä ympäri vuoden. Poletteja saa ostaa Hippoksen toimistolta euron kappalehintaan. Alakatoksen ulkopesupaikat ova tkäytössä kesäkaudella. Turun Hippoksen jäsenet voivat lunastaa avaimen toimistolta, hinta riippuu valmennettavien määrästä.

Toivomme kaikkien liittyvän Turun Hippos ry:n jäseneksi ja saavan täten -50% harjoittelumaksualennusta sekä muita etuja. 

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy