Koululaispäivä Metsämäen raviradalla

Kategoria
Muut
Päivä
perjantai, 12. touko 2023 08:00

Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry järjestävät kevätlukukauden loppuessa lähialueen ala-asteiden oppilaille hevosaiheisen koululaispäivän Metsämäen raviradalla Turussa perjantaina 12.5.2023.

Tapahtumaan on ilmoittautunut noin 750 oppilasta ja noin 150 opettajaa/ avustajaa kolmestatoista eri peruskoulusta. Koulupäivän aikana lapset ja nuoret saavat tutustua hevosten ja hevosihmisten elämään eri näkökulmista liikunnallista aspektia unohtamatta.

Raviradan väljälle alueelle mahtuukin monenlaista aktiviteettia nähtäväksi ja koettavaksi: ruskolainen Hepsis Team tuo ravikouluponeja rapsuteltavaksi ja kolme kokenutta työhevosharrastajaa ajeluttaa hienoilla suomenhevosillaan lapsia ja nuoria aidoilla työhevoskärryillä. Päivän aikana luokat johdatetaan myös opastetuille tallivierailuille raviradan valmennustalleille, ja valjastuskatoksilla esitellään ravihevosen valjastamista ja kerrotaan raviharrastuksesta yleensä. Oppilaat saavat myös itse kokeilla tallialueella ravikärryjen vetämistä kaverin (tai opettajan) istuessa kyydissä. Lisäksi yleisöalueen nurmialueelle pystytetään useampi keppihevosrata, ja keppareita saa lainaksi oikeaan tunnelmaan pääsyn avittamiseksi. Alueelta löytyy myös muutama polkutraktori pienimmille koululaisille, ja väriliitujen avulla saa antaa asfalttipihalle uutta ilmettä. Metsämäen Olohuoneessa on puffetti ja eväitä voi syödä useammassa eri pisteessä.

Koululaispäivän toteuttamista ovat mahdollistamassa useat talkoolaiset mm. Turun Hippoksen, Turun Ravinaisten ja Metsämäki Mastersien aktiiveista. Iso kiitos jo etukäteen!

 
 

Kaikki päivät

  • perjantai, 12. touko 2023 08:00

Powered by iCagenda

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy