Vaikka olen juuriltani satakuntalainen ja asun nykyään Uudenmaan puolella, Varsinais-Suomi ja tämän alueen hevosihmiset ovat niitä, kenen kanssani suurimman osan päivistäni vietän. Varsinais-Suomi on hevostiheää aluetta. Tiheää maakunnassa on myös hevosten kanssa harrastavien ihmisten, sekä hevosalan ammattilaisten määrä. 

Kasvatustoiminta on koko hevosalan perusta, sen kivijalka. Varsinais-Suomi on vahvaa hevoskasvatusaluetta. Maakunnassamme on useita oriasemia ja ammattitaitoisia eläinlääkäreitä. Suuri osa Suomen tammakannasta astutetaan juuri Varsinais-Suomessa. Meillä on pitkäjänteisiä ja ammattitaitoisia poni-, ratsuhevos-, ja ravihevoskasvattajia. Moni heistä alansa huippuammattilaisia, osa jopa pioneereja. Varsinais-Suomi tarjoaa edulliset kasvatusolosuhteet varsoille ja varsojen kasvattamisen ja hoitamisen osaaminen on korkeaa kasvattajiemme keskuudessa. 

Varsinais-Suomessa on useita hoidettuja harjoitusraviratoja ja kaksi oppilaitosta, jotka kouluttavat uusia hevosalan ammattilaisia. Useat maakuntamme hevosklinikat hoitavat ammattitaidolla alueen hevoskantaa. Maakunnassamme on Suomen ensimmäinen raviponikoulu, jonka toiminta jatkuu taas pienen tauon jälkeen. Vahva harrastajakunta, niin ravi- kuin ratsupuolella, ovat toiminnan pyörimässä pitävä voima. Yhteistyötä alueella tehdään ravi- ja ratsuihmisten kesken ja SRL Lounais-Suomi on aktiivinen raviradan kumppani.

Ennen kaikkea Varsinais-Suomessa on huikeita hevosalan ammattilaisia, joiden osaamista saa ihailla joka päivä. Meillä on Suomen parhaimpia valmentajia, menestyneimpiä ohjastajia ja ratsastajia, huippuhevosenhoitajia, kengittäjiä ja eläinlääkäreitä. Alueemme kasvattajat kasvattavat suomen menestyneimpiä hevosia ja poneja. Ja mikä hienointa, meillä on useita nuoria ammattilaisia, jotka kehittävät itseään ja toimintaansa joka päivä. Kaiken tämän kruunaavat upeat hevoset ja ponit.

Kuten tekstistä näkyy ja kuuluu, olemme Metsämäessä ylpeitä maakuntamme hevosihmisistä ja heidän hevosistaan. Pitkään olemme suunnitelleet tapaa, jolla voisimme tuoda paremmin heitä ja heidän mielipiteitään esille. Tämä on tämän blogin ensimmäinen teksti, mutta toivomme täyttävämme sivuja jatkossa hevosharrastajien ja ammattilaisten kirjoituksilla. Erilaiset persoonat, ihmiset ja tarinat ovat lajimme suola ja sokeri. Blogi on aloitettu ja areena on auki. 

 

EevaKarvonenKirjoittaja on Turun Hippos ry tomitusjohtaja

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy