Helatorstaina 9.5. Metsämäen alueella on koiranäyttely ja harrasteajoneuvotapahtuma. Tapahtumien vuoksi suljetaan ravirata, hiittisuora ja koko varikkoalue. Ravirata suljetaan keskiviikkona 8.5. klo 18:30 alkaen koko helatorstain 9.5 ajaksi. Varikkoalue ja hiittisuora ovat suljettuina koko helatorstain 9.5. Parkkialue tulee täyttymään, joten parkkialueen ohi ei saa ajaa hevosella helatorstaina 9.5.

 

 

TIEDOTUS 

Alkaen 15.4.2024 radankäyttäjille.

Kesä on täällä ja pesupaikat ovat jälleen avoinna! Muistathan, että harjoituskäyttöön ovat nyt avoinna vain Harrin tallin puoleiset katokset. Muut katokset suljetaan ravien ulkopuoliselta käytöltä.

Nähdään radalla!

Kevätauringon paistaessa jo korkeammalta pidetään kevään 2024 viimeinen ratavaloilta on keskiviikkona 6.3. 

 

Lauantain 16.3. harjoituravit siirretään aikaisemmalle torstaille 14.3. klo 18 alkaen. Siirrolla pyritään varmistamaan paremmat rataolosuhteet ja välttämään tapahtumien päällekkäisyydet. Harjoitusravien ilmoittautuminen heppajärjestelmässä. 

 

Harjoitusravit

TO tarra 2024 suosittelee vector

Ravintola Metsämäki on noussut vuoden 2023 arvioiden perusteella Tableonlinen suosittelemien ravintoloiden listalle. Tälle listalle pääsee ravintolat, joilla on yli 50 arviota joiden keskiarvo on 4,5/5. Ravintola Metsämäen henkilökunta on otettu huomioinosoituksesta ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja tunnelmasta!

Linkki tableonlinen arvosteluihin.

Tulossa kasvattaja- ja omistajaravit - tutustu ohjelmaan ja varaa paikkasi ajoissa!

Ravintolanhoitaja

Erja Kult 044 5381 149

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pilvenmäen ravirata ja hevosurheilukeskus, Forssa su 10.3.24

Metsämäen ravirata. Turku pe 22.3.24

Teivon Ravit, Tampere ti 26.3.24

Nämä ravipäivät on omistettu erityisesti kaikille hevoskasvattajille ja raviurheilun ystäville, jotka haluavat kokoontua yhteen juhlistamaan hevosiaan, oppimaan ja tietenkin nauttimaan jännittävästä raviurheilusta. Luvassa on unohtumaton päivä täynnä vauhtia, voittoja ja verkostoitumista. Hämeen Hevosjalostusliitto ry sekä Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry tarjoavat luentojen aikana pullakahvit.

Merkitse tapahtumat kalenteriisi, ja kierrä alkavan kevään kunniaksi vaikka kaikki kolmet kasvattajaravit. 

Ilmoittaudu tapahtumiimme TÄSTÄ 

Forssa, Pilvenmäen ravirata su 10.3. klo 11

Aloitamme päivän jo kello 11.00 erityisellä herkkupalalla: Hevossairauksien erikoiseläinlääkärit Marika Nevala-Posio ja Isa Hallman puhuvat tamman tiineytyksestä sekä tiineen tamman hoidosta. Isa Hallman on myös Kansainvälinen hevosten lisääntymistieteiden erikoislääkäri(dipl. ECAR), joka on erityisen harvinainen tutkinto koko Euroopassa. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada arvokasta tietoa ja vinkkejä tamman tiineyden hoitoon ja onnistuneeseen tiineyttämiseen suoraan alansa asiantuntijoilta. Luennon jälkeen Isa ja Marika avaavat heidän juuri avautuneen klinikan ovet yleisölle. Tapahtuman nettisivu: https://www.pilvenmaki.fi/tapahtumat/sunnuntairavit-10/

Turku, Metsämäen ravirata pe 22.3. klo 17

Turussa kasvattajaravien tunnelmaan pääset virittäytymään eläinlääkäri Kaisa Nivolan ja Qvidjan Anu Halmeen johdolla. He kertovat tamman varsomisesta ja pikkuvarsan hoidosta, antaen arvokkaita neuvoja ja vinkkejä varsojen hyvinvoinnin takaamiseksi.

Lue lisää tästä: https://www.turunhippos.fi/tapahtuu/217-perjantairavit-16 . Linkin takaa löytyy lisäinfoa illasta ja ravintolan ruokalista.

Tampere, Teivon ravirata ti 26.3. klo 17

Eikä siinä vielä kaikki – tässä tapahtumassa pääset kuulemaan eläinlääkäri Riina Rekilän sekä eläinlääkäri Kristiina Ertolan luennon. He jakavat asiantuntemustaan ja kokemuksiaan, jotka ovat korvaamattomia jokaiselle kasvattajalle ja hevosenomistajalle. Linkki: https://www.teivo.fi/events/kasvattajaravit-tiistai/

Lauantain 17.1. harjoitusravit joudutaan valitettavasti perumaan sääolosuhteiden vuoksi. Perjantaiksi ja lauantaiyöksi ja -aamuksi lupaa plusasteita ja reiluja vesisateita, jonka vuoksi ei pystytä takaamaan kaikille turvallisia harjoitusolosuhteita.

 

 

Turun Hippos ry:n hallitus piti järjestäytymiskokouksen 11.1. torstaina. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Henri Virtanen ja varapuheenjohtajana Sari Mäki. Samalla valittiin yhdistyksen edustajat eri instansseihin ja valittiin toimikunnat vuodelle 2024.

 

Lisätiedot 

Eeva Karvonen

0400 898 353

Vuoden voitokkaimpien palkitsemiset ja muut muistamiset 

Metsämäen vuoden voitokkaimmat 

-ohjastaja Olli Koivunen, joka ajoi kauden’23 aikana kotiradallaan 164 starttia ja niistä 29 voittoa. Kakkossijoja kertyi 27 ja kolmossijoja 23. Hannu Torvinen saavutti ajajaliigan kakkossijan (18 voittoa) ja Ari Moilanen ajoi kolmanneksi eniten voittoja (16).

-valmentaja Harri Koivunen. Harrin valmennettavat starttasivat Metsämäessä 156 kertaa, ja voittoja kertyi 22 kpl, kakkossijona 27 ja kolmosia 21. Seuraavaksi voitokkain valmentaja Metsämäen raveissa ’23 oli Tapio Mäkitulokas 10 voitolla ja kolmantena Joni-Pettri Irri, 8 voittoa.

-kasvattaja Hannu ja Riitta Nylund Maskusta, joiden kasvatit nappasivat Metsämäestä  4 voittoa, kolme kakkossijaa ja kolme kolmossijaa. Voittoon kasvattajat siivittivät New Grove Waylon ja New Grove Xtacy, ja taustatukea antoi New Grove Xtime.

-poniohjastaja ja -valmentaja Jenna Peltola Jokioisilta. Vuonna 2023 Jenna Peltola nappasi Metsämäestä eniten voittoja niin poni valmentajana kuin -ohjastajanakin. Ohjastajana hänelle kertyi 4 voittoa ja 2 kakkos-ja 2 kolmossijaa. Valmentajana voittoja tuli 4, kakkossijoja 3 ja kolmossijoja 2. Menestykseen auttoivat ponit Annagaard Rhodos ja HS Patronic Miris.

-vuoden voitokkain omistaja Metsämäen 2023 raveissa oli  puolestaan turkulainen Jussi Hietalahti, jonka omistamat hevoset, General Norrgård ja  Peak’n Roll, starttasivat Turussa 7 kertaa, ja voittivat niistä kuusi lähtöä. 

-nyt 7-vuotiaaksi kääntynyt tamma Gimma oli suomenhevosten voitokkain. Se vieraili radallamme viisi kertaa, ja voitti neljä. Yhden kerran se oli toinen. Gimman on kasvattanut ja omistaa perniöläinen Minna Hakala, joka myös valmentaa tätä Säihkeen Säpinän ja Miikkulaisen jälkeläistä.

-Suomessa syntyneistä lämminverisistä eniten keräsi Four Roses Stablen kasvattama ja omistama ruuna Ken’s Callahan. Harri Koivunen valmentaa tätä Andover Hall:n ja Cabernet:n poikaa, Gisela Koivu hoitaa. 

-monte-hevosista voitokkain oli huittislaisten Pekka Ruususen ja Susanna Visurin omistama ruuna Suvimyrsky Ram, joka voitti Metsämäessä kahdesti ja oli kerran toinen. Susanna Visuri valmentaa ja Pekka Ruusunen hoitaa. 

- General Norrgård oli Metsämäen voitokkain lämminverinen. Se starttasi ja voitti täällä viidesti. Hevosta valmensi forssalainen Marjo Lindström.

-vuoden voitokkain A-poni Olywina von Stall Roma: neljä starttia – neljä voittoa. Tamman on kasvattanut Roger Lumberg ja omistaa Noviisi-talli Aurasta. Voittoisaa shetlanninponia valmentaa Lena Müller—Salonen ja voittoisan kauden ohjastuksista vastasi hoitajanakin toimiva Anni Rantanen

-vuoden voitokkain B-poni HS Patronick Miris: Jenna Peltolan liisaama gotlannin russ-ruuna vieraili Metsämäessä kuudesti 2023. Se voitti täällä kolme kertaa, ja ja oli kerran toinen ja kerran kolmas.Jenna Peltola vastaa valmennuksesta ja Jenni Peltola hoitaa.

- ahkerin Metsämäessä startannut hevonen Isosalon Isku, joka osallistui  Metsämäen raveihin viime vuonna peräti 14 kertaa. Miia Laajala ja Markus Rantala omistavat tämän 9-vuotiaan siporilaisen ruunan, joka voitti kotiradallaan kahdesti ja oli 4 


Nutrolin® Näyttelyliigan varsinais-suomalaiset menestyjät

-Paras 3-vuotias suomenhevonen

Caktus 
ori
kasvattaja: Mari ja Juha Tuomikoski 
omistaja: Jonna Lehtinen
isä Camri, emä Parsa, emänisä Hilto

Caktus esitettiin juoksijasuunnalle Turussa 9.9. ja palkittiin hienon 52 pisteen siivittämänä nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

-Paras nuori gotlanninrussponi

Korpral MagicMike 
2-vuotiaana esitetty ruuna
kasvattaja: Susanne Vuori 
omistaja: Milka Karonen
isä Tells Korpral, emä Moijan, emänisä Allgunnens Valdör

Korpral MagicMike esitettiin tamma- ja varsanäyttelyssä Salossa 29.9. ja palkittiin hienon 42 pisteen siivittämänä nuorten ponien ensimmäisellä palkinnolla.

-Paras nuori lämminverinen ratsuhevonen

Fullcasal Felidoli 
1-vuotiaana esitetty finnish warmblood -tamma
kasvattaja & omistaja: Kirsi Lönnmark 
isä Casalido, emä Full of Life, emänisä For Enjoy Ask Z

Fullcasal Felidoli esitettiin tamma- ja varsanäyttelyssä Salossa 29.9. ja palkittiin hienolla 41,5 pisteellä ja nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

-Paras nuori islanninhevonen

Glaumur fra Wilhelmsberg 
2-vuotiaana esitetty ori
kasvattaja & omistaja: Castelli & Caballo Consulting Oy (Sari Haijanen hakemassa palkintoa) 
isä Fengur fra Suluholti, emä Gnipa fra Forsnäs, emänisä Thor

Glaumur fra Wilhelmsberg esitettiin islanninhevosnäyttelyssä Orimattilassa 18.5. ja palkittiin nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

Nutrolin® Näyttelyliiga 
Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelykaudella 2023 miteltiin aivan uudella konseptilla Nutrolin® Näyttelyliigan merkeissä. Näyttelykausi vietiin läpi perinteiseen tapaan paikallisten hevosjalostusliittojen ja Suomen Hippoksen yhteistyönä.

Nutrolin® Näyttelyliigassa kantakirjarotujen nuoret edustajat kisasivat omien rotujensa parhaiden titteleistä. Suomenhevoset kilpailivat erikseen 1-, 2- ja 3-vuotiaiden voitosta, muissa roduissa nuorten ikäluokat kilpailivat yhdestä tittelistä. Liigan tilannetta seurattiin kauden aikana Hippoksen kanavissa. Nyt on tullut parhaiden palkitsemisen aika.

Kauden aikana Nutrolin on tarjonnut jokaiselle näyttelyosallistujalla -25% alennuksen tuotteistaan sekä tänään voittajille ojennettavan tuotepaketin. Lisäksi voittajat saavat kunniakirjat sekä kaulanauhat, jotka on tehnyt RuusukeDesign.

 


Joulukuun kuukauden hevonen, joka on naantalilaisen Talli Kulkijapoikien kilpailuttama ja Harri Koivusen valmentama 5- vuotiaaksi kääntynyt tamma Wildrose Sala, jota hoitaa Heta Aro.

Wildrose Sala voitti viime kuussa kahdesti Vermossa napaten tammojen Joulucup -finaalin voiton.

Palkinnon vastaanottivat Kulkijapojat Antti Kasi ja Heikki Salakari sekä kasvattaja Marja Hietarinta- Salakari. Esa Vuorensola onnittelee ja ojentaa Racing-tuotepalkinnot.


Vuoden 2023 näyttelymenestyjä, loimaalaisen Five Comrades Teamin omistamaa ja kasvattama, nyt 2-vuotiaaksi kääntynyttä orivarsa Elsas Carbonado, joka ansaitsi Turun syysnäyttelystä Kasvattajakruunun -osallistumispaketin. 


Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi nimettyjä alueellisia taustavaikuttajia. 

Suomen Hippos pyysi 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi jäsenjärjestöjään nimeämään 50 raviurheilun ja hevoskasvatuksen taustavoimaa; henkilöitä, jotka tekevät arvokasta työtään suomalaisen hevosalan eteen. Varsinais-suomalaisista taustavaikuttajista nousi esille seuraavat henkilöt:

-Antero Niittymäki, Nousiainen

-Elina Kylämäki, Marttila

-Bella Varjonen, Rusko

-Heikki Mikola, Turku

-Suvi Lerkki, Masku

-Leena Kahisaari, Kaarina

Kiitämme vahvasta taustavaikuttamisesta ja yhteistyöstä hevosalalla!

 

Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry onnittelevat!

Antaudu ravihurmokselle Tukholman Solvallassa, kun yksi Ruotsin suurimmista urheilutapahtumista, Elitloppet 2024, tarjoaa viikonlopun ajan unohtumattoman kansanjuhlan ja maailman nopeimmat hevoset.

Lue lisää:

Elitloppet 2024 - Metsämäen ravirata । Turun Hippos ry

Kuva: Elitloppet

Turun Metsämäen kauden ensimmäiset ravit 5.1. perutaan kylmän sään vuoksi. Torstaina aamupäivällä ennusteiden mukaan perjantaina ravien aikaan on 17 - 20 astetta pakkasta ja tuulta 4-5m/s. Voimassa olevien ohjeistuksien mukaan pakkasrajoitukset ravien ajamiseksi ovat 15-20 astetta tuulen voimakkuus huomioiden rannikkoalueilla. Peruutuksella halutaan varmistaa hevosten ja ihmisten hyvinvointi.

Metsämäen seuraavat ravit juostaan 14.1.2024 sunnuntaina.

 

Lisätiedot: 

Eeva Karvonen, 0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maksa jäsenmaksusi Metsämäki-sovelluksessa

Suosittelemme kaikkia jäseniä lataamaan Metsämäki- sovelluksen. Olemme lisänneet sinne kohdan kortit, jota kautta pysytte maksamaan vuosimaksunne (50€) ja saatte sähköisen jäsenkortin jota vastaan tulemme vuoden aikana tarjoamaan erinäisiä jäsenetuja. Jäsenkortti toimii myös jäsenen henkilökohtaisena sisäänpääsykorttina Metsämäen raveihin vuonna 2024. 

Sovelluksen kautta vuosimaksunsa voivat maksaa Turun Hippos ry:n jäseneksi hyväksytyt henkilöt, joiden voimassa oleva sähköpostiosoite on ollut tiedossamme. Jos ette pysty lunastamaan jäsenkorttia sovelluksen kautta, sähköpostiosoitteenne tulee päivittää ja pyydämme teitä olemaan yhteydessä Metsämäen toimistoon, Eeva Karvoseen, 0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vuosimaksu on mahdollista maksaa myös Metsämäen toimistossa tai tilille TURUN SEUDUN OSUUSPANKKI FI44 5710 0420 0084 01  (kirjoitathan jäsenen nimen viestikenttään), mutta tällöin sähköistä jäsenkorttia ei synny. Aikaisempien vuosien tapaan, paperista jäsenkorttia ei ole.

Jäsenedut

Kun vuoden 2024 vuosimaksu on maksettu, voitte maksaa jäsenetuhintaan valmennusalueiden käyttömaksun Metsämäki sovelluksessa (ravikauppa) tai verkkosivuillamme olevasta verkkokaupasta.  

Pyrimme tiedottamaan jäsenistöä aktiivisesti Turun Hippos ry jäseneduista. Olemme koonneet verkkopalveluumme jäsenedut-sivun, jonne tulemme lisäämään tietoja vuoden aikana yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotelluista jäseneduista. Tiedotamme eduista myös sosiaalisen median kanavissamme (seuraattehan meitä FacebookInstagramTwitter).

Jäsenetuja vuosimaksun maksaneille jäsenille mm.

Hevosrikasta vuotta toivottaen,

Turun Hippos ry, Metsämäen ravirata

Turun Hippoksen toimisto on suljettu joulun ajan perjantaista 22.12. tiistaihin 2.1.2024 asti. Tiistaina ilmoittautumiset 5.1.2024 raveihin ja vuoden ensimmäiset perjantairavit juostaan siis 5.1.2024 klo 18 alkaen. 

 

Oikein hyvää joulun aikaa kaikille ja hevosrikasta uutta vuotta 2024!

 

Turun Hippos ry ottaa 1.1.2024 alkaen käyttöön viiden (5) euron laskutuslisän. Osallistumismaksut on mahdollista maksaa ilman lisämaksuja ennen starttia osoitteessa https://osallistumismaksu.fi/ tai käteisellä/pankkikortilla sisäänkirjoituksessa. 

 

Lisätiedot Metsämäen raviradan toimisto.

Lännen radoista Tampereen, Turun ja Forssan raviradan ovat päättäneet yhdistää myynti- ja markkinointitoimenpiteitään perustaen yhteisen myynti- ja markkinointiorganisaation. Yhtiön tarkoituksena on keskittää raviratojen resursseja myynnin- ja markkinoinnin osalta ja parantaa raviurheilun tavoitettavuutta kumppanien näkökulmasta. Yhtiö tulee keskittymään uuden myynnin hakemiseen ja tavoitteena on lisätä raviratojen tilojen käyttöastetta, lisätä ravintolatoiminnan myyntiä ja myydä yhdestä osoitteesta isompia näkyvyys- ja yhteistyöpaketteja alueen raviratojen kesken luoden näin joustavampia kokonaisuuksia ja lisäarvoa yhteistyökumppaneille.

Yhtiön tavoitteena on olla raviurheilun saralla ensimmäinen ammattimainen myyntiorganisaatio, joka keskittyy raviurheilun ja sen tapahtumien, sekä raviratojen tilojen myyntiin- ja markkinointiin. Yhtiön tarkoituksena on keskittää osaamista yhteen osoitteeseen ja tarjota jatkossa osaamistaan myös muiden raviratojen ja tapahtumien, esimerkiksi kuninkuusravien, käyttöön.

Yhtiön perustamistoimenpiteet on aloitettu ja yhtiöön tullaan rekrytoimaan myyntihenkilö heti sopivan henkilön löydyttyä. Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa alkuvuoden 2024 aikana. Yhtiön hallituksessa on edustettuina kaikki osakasradat, toimitusjohtajana toimii Turun raviradan toimitusjohtaja Eeva Karvonen.

Lisätiedot:

Eeva Karvonen, 0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Elina Hirvonen, 050 301 8258, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Turun Hippos ry:n vaalikokous kokoontui torstaina 30.11.2023 klo 19 käsittelemään sääntömääräisiä asioita ja jäsen Hannu Nivolan esitystä. Kokouksen alussa pidettiin hiljainen hetki syksyn aikana poisnukkuneiden jäsenten Gullhild Hagmanin ja Göta Karlstedin muistolle. 

Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024. Hallituksen vaalissa erovuoroisina olivat Henri Virtanen, Lars-Erik Jansson ja Viljami Härmälä. Ehdolle asetettiin erovuoroisten lisäksi Jere Hurme. Vaalin jälkeen hallitukseen kaudelle 2024-2026 valittiin Henri Virtanen, Viljami Härmälä ja uutena jäsenenä Jere Hurme. 

Hannu Nivola esitteli esityksensä ainaisjäsenyyteen ja vuosimaksujen maksamiseen liittyen ja vetosi kaikkiin ainaisjäseniin toiveena maksamaan vuosimaksunsa ja siten kannattamaan yhdistyksen toimintaa. Esitys merkittiin tiedoksi. 

Kokouksen lopuksi esiteltiin hallituksen päätös alueiden käyttömaksuiksi vuonna 2024.

 

Lisätiedot:

Eeva Karvonen

0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Turun Hippos ry:n vaalikokous pidetään Turun Metsämäen raviradan olohuoneessa torstaina 30.11.2023 klo 19.00. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat sekä Hannu Nivolan esitys yleiselle kokoukselle.

Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Turussa Metsämäen raviradan olohuoneessa torstaina 30.11.2023 klo 18.00. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Molemmissa kokouksissa kahvitarjoilu - Tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

HOX! Harjoitusravit peruttu vähäisten ilmoittautuneiden määrän vuoksi.

Aluperäisestä aikataulusta poiketen ensi viikon harjoitusravit siirtyvät lauantailta 11.11. torstaisiksi 9.11. ja alkavat klo 12. Päivä on muutettu heppajärjestelmään.

 

Tervetuloa harjoitusraveihin!

Metsämäen sunnuntairavien viimeisessä lähdössä juossut numero 4 On Track Rockstar tuupertui kilpailun aikana radalle ja menehtyi välittömästi. Hevonen toimitetaan patologisiin tutkimuksiin tapahtuneen johdosta. Metsämäen ravirata ottaa syvästi osaa taustajoukkojen suruun. 

 

Lisätiedot 

Toimitusjohtaja Eeva Karvonen, 0400 898 353 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Metsämäen ratavalot ovat viikottain keskiviikkoisin päällä 1.11. alkaen noin klo 16:15-19:15 välisenä aikana. Samalla marraskuun alusta lähtien suljetaan kesäpesupaikat. Yläpesupaikoilla voi pestä, pesupoletteja voi ostaa raviradan toimistolta tai ratamestarilta. 

Hyviä treenejä kaikille!

 

Alma PM 2023 banneri980x120

Unioskampenin viime lauantaina voittanut Stumne Fyr saapuu Turkuun kamppailemaan Pohjoismaiden Mestaruudesta. Merete Viksåsin valmennettavaa ajaa viime starttien tavoin Ole Johan Östre. 

Jan-Olov Perssonin tallista kisaan on ilmoitettu B.W. Rune, jonka ohjastajaksi on ilmoitettu Harri Koivunen. Parivaljakko oli viime vuoden PM-lähdössä kolmas. Perssonin tallista Turkuun on tulossa myös Pekka Lillbackan omistama Wolt, joka on 5-6-vuotiaiden L. Fabritius Memorialiin ilmoitettujen joukossa. 

Mukaan on mahdollisesti tulossa myös viime vuoden PM-kakkonen, Gustav Larsenin omistama ja kasvattama Grislefaksen G.L, joka kilpailee tätä nykyä Öystein Tjomslandin valmennuksesta. Grislefaksen G.L. kilpailee vielä lauantaina Birissä, minkä jälkeen taustajoukot tekevät lopullisen päätöksen Turkuun saapumisesta. 

Jan-Ove Olsenilla ei ole hevosta päälähtöön, mutta kuusivuotias Änsgbrage on tulossa haastamaan L. Fabritius Memorialiin Woltin ja kumppanit. Olsenin tallista Turkuun matkustaa myös Gomnes Hans T, joka kohtaa montélähdössä kotimaisen parhaimmiston. 

Myös muita hevosia on mahdollisesti saapumassa PM-lähtöön Suomen ulkopuolelta. Lopulliset lähtölistat selviävät maanantaina 2.10. 

Turku Globe Trotter -tapahtuma järjestetään Turun Metsämäessä 6.-7.10. ja ravien päälähtönä kilpailtava Pohjoismaiden Mestaruus juostaan lauantairavien viimeisenä lähtönä noin kello 20.02. 

Lisätiedot tapahtumasta

Metsämäen harjoitusravit järjestetään lauantaina 23.9. klo 10. Voilokit ja lähtölistat noudetaan varikkoalueen punaisesta huoltorakennuksesta, jossa kegitystila (Nivolatorni) ja se aukeaa viimeistään 9.30. Listat ja muut tiedot tästä linkistä.

Nyt jo toinen kirja ori Kirpusta, 96 vuotta ensimmäisen jälkeen 

Lauantaipäivin avaa luento suomenhevosori Kirpusta. Turun Hippos ry emeritustoimitusjohtaja Roger Johansson kertoo kirjoittamansa kirjan synnystä ja prosessista miten upea yli 400-sivuinen teos Turun Hippos ry perustajajäsen Ludvig Fabritiuksesta ja suomenhevosori Kirpusta syntyi. 

Luento pidetään Metsämäen olohuoneessa klo 14.30 alkaen ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtumassa on myynnissä kirjoja ja esityksen jälkeen Roger Johanssonilta on mahdollisuus saada nimikirjoitus kirjaan.

Lisätiedot Turku Globe Trotter tapahtumasta.

Unknown

Kirppu, Eerikinkadulla Turussa

Unknown 1

Roger Johansson ja Fabritiuksen tyttäret vuonna 2007, Margareta Voipio ja Sylvia Innamaa

Unknown 2

Valokuvaaja Sanna Kostamon Wild & free valokuvataidenäyttely villihevosista

Valokuvaaja Sanna Kostamo inspiroituu villihevosista ja on kuvannut Bosnia-Hertsegovinassa eläviä villihevosia kesällä 2017 ja talvella 2020. Vuoristossa elää yhteensä noin 700 villihevosta pienemmissä laumoissa. Niiden keskellä Sannan mieli lepää. Vapaana luonnonmukaisesti elävien hevosten elämää on hyvin mielenkiintoista seurata. Tästä on syntynyt Wild & free kuvasarja. Wild & free valokuvataidenäyttely on esillä tapahtuman aikana Metsämäen olohuoneessa. Sanna on myös itse paikalla kertomassa näyttelystä ravien ajan. Myynnissä on taulujen lisäksi julisteita ja kortteja.  

www.sannakostamo.com

IG @sannakostamo

FB @sannakostamophotography

Torstain 7.9. harjoitusravit on valitettavasti peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Seuraavat harjoitusravit löydät kalenterista ja täältä.

Päärata Vermo ja kesäravirata Kokemäki ovat päättäneet siirtää kilpailu- ja sarjatarjonnan suunnittelun Tampereen, Turun ja Forssan kilpailupäällikkönä toimivalle Iivari Ingvesille. Ingves on aloittanut kilpailupäällikkönä 1.8. ja toimi sitä ennen Vermon kilpailupäällikkönä. Ingvesistä tulee samalla myös Vermon kilpailuvaliokunnan jäsen. 

Alueelle on valmisteilla myös yksi yhteinen kilpailutoimikunta, johon jäseniksi tulee yksi jäsen kultakin raviradalta kilpailupäällikön lisäksi.

’’Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Lännen ratojen kanssa ja Iivarin ollessa meille jo tuttu, on helppo lähteä mukaan yhteistyöhön. Näimme tässä etuja kilpailutoiminnan synergian lisäksi myös mm. nuorten hevosten polun systemaattiseen rakentamiseen alueella.’’ Vermon raviradan Pertti Koskenniemi kommentoi päätöstä.

’’Työ on ollut todella kiinnostavaa, ja sitä tehdessä mahdollisuudet ja edut ovat tulleet konkreettisesti esille. Vermon ja Kokemäen mukaantulo tekee kokonaisuudesta vielä paremman ja merkittävämmän. Ravien kilpailutoiminnan yksi suurimpia haasteita on ollut kokonaisuuksien johtaminen ja nyt ainakin tämän merkittävän alueellisen kokonaisuuden johtamiseen on olemassa aivan uudenlaiset avaimet. Yhteistyön kautta avautuu monenlaisia mahdollisuuksia mm. yhteisten kilpailusarjojen ja ylipäätään paremmin sovitetun alueellisen kilpailutarjonnan myötä. Yhteistyön myötä ei ole kuitenkaan tarkoitus unohtaa ratakohtaisia erityispiirteitä tai -tarpeita.’’ kilpailupäällikkö Iivari Ingves kommentoi. 

Vermossa kilpailupuolen asiantuntemusta täydentää Jarkko Korhonen, joka aloittaa Vermon kilpailupäällikkönä 1.9. alkaen. Ravien ilmoittautumiset otetaan vastaan edelleen Vermon toimistolla. 

Lisätiedot:

Elina Hirvonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 301 8258

Eeva Karvonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 089 8353

Pertti Koskenniemi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 051 2196

Meri Elomaa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 032 7687

Syksyn harjoitusravipäivät löytyvät kalenterista. Huomiokaa, että ilmoittaminen on siirtynyt päivää aikaisemmaksi - eli ilmo aina kaksi päivää ennen harjoitusraveja klo 12.

Harkkaripäivät

 • to 7.9 klo 12
 • la 23.9 klo 10
 • la 14.10 klo 10
 • la 11.11 klo 10
 • to 30.11 klo 12

 

Sarjat (vauhdit)

1. sarja 2.00 Yhdistetty tasoitusajo 2100 m Avoin P. 0 e.

2. sarja 1.50 Yhdistetty tasoitusajo 2100 m Avoin P. 0 e. AVOIN ILMO

3. sarja 1.40 Yhdistetty tasoitusajo 2100 m Avoin P. 0 e. AVOIN ILMO

4. sarja 1.30 Yhdistetty tasoitusajo 2100 m Avoin P. 0 e. AVOIN ILMO

5. sarja 1.25, vapaavauhtinen lopetus Yhdistetty tasoitusajo 2100 m Avoin P. 0 e. AVOIN ILMO

1. ponilähtö (A- ja B-ponit ajetaan yhdistettynä) Yhdistetty tasoitusajo 1100 m Avoin P. 0 e. AVOIN ILMO

2. ponilähtö (A- ja B-ponit ajetaan yhdistettynä) Yhdistetty tasoitusajo 1100 m Avoin P. 0 e. AVOIN ILMO

 

Lisätiedot ja päivämäärät

 

 

 

Viikonloppuna järjestetään Metsämäessä Ponikuninkuusravit ja Minimaaseutu'23 tapahtuma

Lauantaina ja sunnuntaina keskitytään ponikuninkuusraveihin ja minimaaseutunäyttelyyn. Tapahtuman portit aukeavat klo 11 ja poniravit alkavat klo 12. Raviradan monipuoliset sisä- ja ulkoalueen tarjoavat loistavat puitteet tapahtumalle ja alueella onkin luvassa mm. poniratsastusta, rapsutuseläimiä, off-road autoajelua, koiravetovaljakoita, hevosten ja ponien match show, greyhoundkoiralähdön, lavakärryajelua, koneita ja paljon muuta. Tapahtuma tarjoaa kiinnostavaa seurattavaa ja tekemistä koko perheelle. Ponikuninkuusravit, joissa ohjastajina toimivat pääasiassa nuoret, huipentuvat sunnuntaina päälähtöihin, jossa kruunataan Kultajousi Ponikuningatar ja – kuningas ja Poniruhtinatar- ja ruhtinas.

Tapahtuman ohjelman, käsiohjelman, ravintolapisteiden tarjoaman ja kaiken muun löydät www.ponikuninkuusravit.fi sivustolta. 

Lippuja tapahtumaan voit ostaa sivun oikeassa laidassa olevasta verkkokaupasta.

Tervetuloa!

Iivari Ingves on valittu avoinna olevaan tehtävään Forssan, Tampereen ja Turun raviratojen yhteiseksi kilpailupäälliköksi. Kilpailupäällikkönä Ingves aloittaa elokuun alusta vastaten alueen kilpailutoiminnan johtamisesta sekä kehittämisestä, käytännön puolella kilpailupäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa sarjatarjonnan suunnittelu ja ravien ilmoittautumisten vastaanottaminen.

Lännen ratojen kilpailupäällikön tehtävä käsittää vuositasolla noin 80 ravipäivää ja useampia ennakkomaksullisia kilpailuja sekä suurkilpailuja. Suurkilpailuista kirkkaimpina alueella Kriterium, Suurmestaruus, Pohjoismaiden Mestaruus, Kasvattajakruunu ja Tammavaltikka.

- Tässä kilpailupäällikön tehtävässä voi keskittyä täysin kilpailutoimintaan ja sen kehittämiseen. Alueyhteistyössä on paljon mahdollisuuksia ja sitä kautta on saatavissa merkittäviä synergiaetuja. Uskon, että tällä pystytään sovittamaan kilpailutarjontaa entistä paremmin vastaamaan läntisen Suomen kilpailukysyntää. On todella kiinnostavaa päästä luomaan ja kehittämään uuttaa alueellista mallia kaikkine mahdollisuuksineen, taustoittaa Iivari Ingves päätöstään hakea uuteen tehtävään.

Tehtävää kohtaan osoitti kiinnostuksensa noin parikymmentä henkilöä, joista haastateltiin vahvimmilla kilpailupuolen työkokemuksella varustetut henkilöt. Kilpailupäällikön tehtävä on Suomen mittakaavassa uusi ja kilpailupäivien lukumäärä tekee tehtävästä yhden Suomen merkittävimmistä ravien kilpailupuolen tehtävistä.

-Haussa päästiin lopulta nopeasti maaliin ja kävimme hyviä keskusteluja hakeneiden henkilöiden kanssa, mikä osaltaan vahvistaa näkemystä tehtäväkuvauksen mahdollisuuksista, kertoo Turun raviradan toimitusjohtaja Eeva Karvonen.

- Tämä oli toinen konkreettinen teko kohti entistä tiiviimpää alueyhteistyötä ja toivotaan, että entistä yhtenäisemmästä ravialueen yhteistyöstä pääsevät nauttimaan tätä kautta myös ravien kilpailijat, selventää Pilvenmäen ja Teivon raviratojen toimitusjohtaja Elina Hirvonen.

Ingvesin yhteystiedot ja alueratojen ilmoittautumiskäytäntöjen muutokset päivittyvät alueratojen kanaviin sekä Heppa-järjestelmään heinäkuun aikana.

Lisätietoja,

Elina Hirvonen, Pilvenmäen ja Teivon raviradan toimitusjohtaja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 050 3018 258
Eeva Karvonen, Turun raviradan toimitusjohtaja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 0400 898 353

Lännen radoista Forssan Pilvenmäen, Tampereen Teivon ja Turun Metsämäen raviradat hakevat alueelle yhteistä kilpailupäällikköä vastaamaan ravitoiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta yhteistyöradoilla. Sopimus voidaan solmia työsuhteena tai toimeksiantosopimuksena valittavan henkilön kanssa. Kilpailupäällikköä hakevilla raviradoilla ajetaan tänä vuonna yhteensä 80 ravitapahtumaa.

Teivon pitkäaikainen kilpailusihteeri irtisanoutui Teivon palveluksesta kesäkuussa ja Pilvenmäen ravirata on hankkinut keväästä 2023 lähtien kilpailupuolen sarjasuunnittelun sekä ilmoittautumisten vastaanoton Teivon raviradalta. Turun Metsämäen kilpailusihteeri siirtyy uuteen työpaikkaan heinäkuun alusta lähtien ja ratakohtaisten kilpailusihteerien sijaan haluttiin hakea alueellista ratkaisua kilpailupuolen johtamiseen.

Kolmen raviradan alueelle haettavan kilpailupäällikön rooli on uusi ja on luontainen jatkumo tiiviistä yhteistyöstä Lännen ratojen alueella. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. 

Lisätietoja; työhakemukset sekä tarjoukset toimeksiantosopimuksista vastaanottavat,

Elina Hirvonen, Pilvenmäen ja Teivon raviradan toimitusjohtaja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 050 3018 258 

Eeva Karvonen, Turun raviradan toimitusjohtaja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 0400 898 353

Tiedote Metsämäen raviradan läheisyyteen

Turku Energia Sähköverkot raivaa puustoa sähkönjakelun turvaamiseksi Metsämäen raviradan takana olevan harjoitusalustan vierustalla ilmalinjan läheisyydessä

27.6.2023 noin klo 7.00-12.00.

Vahinkojen välttämiseksi toivomme, ettei punaisella ympäröidylle alueelle tulla tai kuljeta sen läpi kyseisenä aikana. Työssä käytetään apuna paketti- ja koriautoa.

Sähkönjakelun keskeytys työstä aiheutuu noin klo 8.30-11.30 kartassa sinisellä ympyröidylle alueelle.

Kaadettavia puita on useammassa pylväsvälissä (tärkeimmät poistettavat puut merkitty rukseilla oikeanpuoleiseen karttakuvaan).

Ystävällisin terveisin

Milla Kankaanpää | kunnossapitoinsinööri |Turku Energia Sähköverkot Oy | puh. 050 5573 135

 

Kuva2Kuva1

Kultajousi Ponikuninkuusravit ja Minimaaseutu ’23 Metsämäessä 18.-20.8.

Lapset, nuoret ja monenlaiset eläimet ovat pääosissa tapahtumassa, joka tuo tuulahduksen maaseutua kaupungin kupeen ihanine eläimineen ja kiehtovine koneineen. Paikalla on jopa sata ponia ponikuninkuusraveissa, monenlaisia kotieläimiä sekä isoja ja pieniä maatalouskoneita. Tapahtuma sopii erinomaisesti koko perheelle. 

Lauantaina ja sunnuntaina keskitytään ponikuninkuusraveihin ja minimaaseutunäyttelyyn. Tapahtuman portit aukeavat klo 11 ja poniravit alkavat klo 12. Raviradan monipuoliset sisä- ja ulkoalueen tarjoavat loistavat puitteet tapahtumalle ja alueella onkin luvassa mm. poniratsastusta, rapsutuseläimiä, off-road autoajelua, koiravetovaljakoita, hevosten ja ponien match show, greyhoundkoiralähdön, lavakärryajelua, koneita ja paljon muuta. Tapahtuma tarjoaa kiinnostavaa seurattavaa ja tekemistä koko perheelle. Ponikuninkuusravit, joissa ohjastajina toimivat pääasiassa nuoret, huipentuvat sunnuntaina päälähtöihin, jossa kruunataan Kultajousi Ponikuningatar ja – kuningas ja Poniruhtinatar- ja ruhtinas.

- Mahtavaa että pääsemme tekemään tällaista tapahtumaa Turkuun. Ponikuninkuusravit ovat nuorten oman raviurheilun näyteikkuna, jota esittelemme ilolla. Minimaatalousnäyttelyssä kaikki vieraamme pääset kokemaan elämyksiä, jotka jäävät mieleen. Meillä on perhetapahtumista todella hyviä kokemuksia jo ennestään ja sen vuoksi tällainen iso kesäajalle ulottuva tapahtuma on erityisen mieleinen. Perjantain seminaarista olen erittäin kiinnostunut: näyttöä eläinten vaikutuksesta lasten ja nuorten hyvinvointiin on jo paljon, Metsämäen toimitusjohtaja Eeva Karvonen hehkuttaa

Hyvinvointia ja huolenpitoa - eläimet lasten ja nuorten tulevaisuuden tukena seminaari

Tapahtuman starttaa jo perjantaina 18.8. lasten ja nuorten parissa työskenteleville suunnatulla seminaarilla, joka pureutuu eläinharrastuksen ja eläinavusteisen toiminnan vaikutuksesta lasten ja nuorten hyvinvointiin. Puhumassa on mm. Eastfield Primary Schoolin rehtori Bill Griffiths, joka avaa heidän tapaansa pitää eläimiä kouluympäristössä ja sen merkityksestä lasten oppimiseen ja hyvinvointiin. Ruotsin HNS organisaation Elin LeeApple kertoo puolesta esimerkkitapauksia Ruotsista, jossa on tallitoiminnalla saatu lasten koulupoissaolot vähenemään. Hevosavusteisesta oppimisesta puhumassa on vastikään asiasta väitellyt Tohtori Ritva Mickelson ja asiaa kuntien ja koulujen puolesta ovat avaamassa Lohjan kaupungin sivistystoimenjohtaja Juha-Pekka Lehmus ja Raision kaupungin rehtori Seppo Ryösä. Perjantaina järjestetään seminaarin kanssa samaan aikaan eskaripäivä, joka on käytännönläheinen koulupäivä hevosten ja ponien parissa alueen eskarilaisille. 

 

Lisätiedot tapahtumasta www.ponikuninkuusravit.fi

Eeva Karvonen, Turun Hippos ry, 0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ponijakukko vaaka kopio

 

Kuva: Bambi-poni ja Piipari-kukko ja todella monta muuta eläintä nähdään Turussa elokuussa. (Kuva: Irina Keinänen) 

 

Ratamestari vuosilomalla 2.6.-2.7. sinä aikana ajoreittit kastellaan ja lanataan kerran päivässä. (aamulla, arkisin). Ratamestaria loman ajan sijaistaa Joona Ulmas 0400340541

Lisätiedot

Toimitusjohtaja
Eeva Karvonen
040-0898353
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rata suljettu 17.5. klo 16 alkaen ja pysyy suljettuna 18.5. koko päivän kunnes radalta on purettu koiranäyttelyn kehät (iltaan asti suljettu). Parkkialue täyttyy autoista joten myös varovaisuutta ohi menevällä reitillä. 

Turun Hippos ry:n vuosikokous kokoontui Metsämäen olohuoneeseen torstaina 27.4.2023. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja siellä hyväksyttiin vuoden 2022 toimintakertomus, tuloslaskelma ja tase. Yhdistyksen tulos oli 22 816€ alijäämäinen, poistoja tehtiin 53 006€. Vastuuvapaus myönnettiin tilivelvollisille. Kokouksessa valittiin myös kaksi hallituksen jäsentä hallituksessa paikkansa jättäneiden tilalle. Kaudelle 2023-2025 valittiin Vesa Santanen ja vuoden 2023 loppuun Lars-Erik Jansson.

Lisätiedot 

Eeva Karvonen

0400 898 353

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Pitkäperjantain perheravit Metsämäessä - ilmainen tapahtuma koko perheelle!

Pitkäperjantain perinteiset perheravit tarjoavat toimintaa ja tekemistä koko perheelle! Alueella ohjelmaa klo 11 alkaen. Ravintola Metsämäessä herkullista ruokaa ja alueen useat kahviopisteet tarjoavat suolaista ja makeaa syötävää.

Joissain aktiviteettipisteissä maksuksi käy mobilepay, mutta osassa vain käteinen, suosittelemme ottamaan mukaan käteistä.

Toto-hallin infopisteestä voi nostaa käteistä pieniä summia. Alueella on kolme totomyyntipistettä: totohallissa, ravintolakatsomossa ja olohuoneessa. Ravi- ja tapahtumaopastus totohallin infopisteessä. Käsiohjelmia (á 3€) on myynnissä totopisteissä, infopisteessä ja ravintolakatsomossa.

Huomioittehan, että tallialueelle ei saa viedä lastenvaunuja, eikä koiria. Raviradan aidan päällä ei saa istua hevosten ja ihmisten turvallisuuden takaamiseksi. Ei autokatsomoa!

Linkki tarkempaan aikatauluun, Ravintola Metsämäen ruokapisteiden tarjoamaan ja muihin infoihin.

Koko Metsämäen alueelta vedet poikki 21.3. klo 9-16. Vesilaitos on havainnut rikkoutuneen runkolinjan ja korjaa sitä 21.3. klo 9-16. Tästä johtuen koko alueelta veden saanti on poikki.

16.3.2023 harjoitusravit peruttu keliolosuhteiden vuoksi.

 

Metsämäki Talent 2022 - 2023

Viime vuonna Metsämäki Talent -ravinuorisoryhmä koostui vajaa kymmenestä raviurheilun aktiivinuorista jotka vuoden aikana osallistuivat oman aikataulunsa mukaan heille järjestettyihin oppikertoihin. He olivat mm. tutustumassa ammattiravitallien arkeen, osallistuivat Emma Väreen ravihevosen valmennus ja hoito-, sekä muihin hevosalan tietowebinaareihin.

Kaisa Nivola piti kattavan ravihevosen hyvinvointiohjelma ja sen seuraaminen ja valvominen raveissa, valmentajan vastuu -tietopaketin. Talentit tutustuivat ja osallistuivat ravien toimihenkilöiden tehtäviin, Kylämäen hevostilan irtokenkä- ja montékursseille. Vuoden opintomatka suuntautui Ravitallit Emma Väreelle sekä Brobacka Stablelle.

2022 Metsämäki Talenteista osa on edelleen aktiivisesti mukana ravien toimihenkilötehtävissä ja avustajina, heistä on tullut tärkeä osa Metsämäen raviradan tiimiä.

Vuoden 2023 Talent -ryhmä on vähän pienempi mutta mukana jälleen raviurheilua aktiivisesti harrastavia reippaita nuoria. Vuosi alkoi jo perinteisesti suositulla ravitallin arki -päivillä, josta palaute oli jälleen positiivista. Nuoret kertoivat saaneensa osallistua tehtäviin monipuolisesti ja viihtyneensä hyvin talleilla.

Lisäksi Kylämäen hevostilan irtokenkäkurssi kiinnosti myös. "Oli kivaa ja mielenkiintoista. Oli sopiva määrä teoriaa ja käytäntöä, opin irrottamaan kengän ja laittamaan sen takaisin. Oon nähnyt monesti miten hevosia kengitetään mut nyt oli kiva ku sai ite kokeilla irtokengän laittoa". - kertoi Elsa Anttila.

Tälle vuodelle suunnitelmissa on mm. Tänä vuonna Metsämäki Talentien yhteyteen siirretty "Reenataan yhres" -kerrat, varusteoppia, webinaareja, ravien toimihenkilöharjoittelut, Turun ponikuninkuusravien 2023 suunnittelua, opintomatkat, Talent -nuorisotyöryhmä ravinuorisotoiminnan kehittämiseksi.

Lämmin kiitos kaikille 2022 Metsämäki Talentien toimintaa tukeneille ja mukana matkassa olleille, jatketaan taas tänäkin vuonna!

elinvoima hippos fb ig

 Tiedote 27.2. 

Selvitys: Hevosalan arvo yhteiskunnalle satoja miljoonia euroja vuodessa

Hevosalan vaikuttavuusanalyysi tarkastelee viittä vaikuttavuustekijää. Taloudellisen arvon lisäksi perinnebiotoopeilla laiduntava hevonen auttaa säilyttämään mm. 38 uhanalaista eliölajia.  

Helmikuussa valmistunut hevosalan vaikuttavuusanalyysi hahmottaa ensimmäistä kertaa syvemmin hevosalan sosiaali-, talous-, ja ympäristöhyötyjä yhteiskunnalle. 

”Hevonen tuottaa hyvinvointia ja iloa jokaiselle, joka hevosen kanssa saa harrastaa ja työskennellä. Nyt tämä positiivinen vaikutus on konkretisoitu myös yhteiskunnallisesti vaikuttaviksi luvuiksi, jotka osoittavat edelleen hevosen merkityksen osana muuttuvaa yhteiskuntaa”, toimitusjohtaja Minna Mäenpää Suomen Hippokselta kertoo.

 Hevosharrastus vähentää syrjäytymisen riskiä ja lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia 

Erityisesti nuorten osalta syrjäytymistä on kuvattu Suomen suurimmaksi ongelmaksi. Pelkästään ratsastuksen johdosta nyt laskettu syrjäytymisriskistä poistuneiden nuorten elinikäinen kustannussäästön valtiolle on arvioitu olevan 1,6 miljardia euroa. Kun mukaan lasketaan raviurheilua tai muuta hevosurheilua harrastavat sekä hevosalan erityispiirteenä sosiaalipedagoginen hevostoiminta sosiaalisen kuntoutuksen ja syrjäytymisen ehkäisemisen muotona, vaikutus kasvaa. 

Syrjäytymisen lisäksi hevosharrastus tuottaa arvoa vähentämällä liikkumattomuudesta johtuvia kustannuksia. Jo pelkästään Suomen Ratsastajainliiton ratsastusta harrastavien määrästä laskettuna lajia yli 2,5 tuntia viikossa harrastavien määrä tuo yhteiskunnalle kustannussäästöjä yli 30,8 miljoonaa euroa vuodessa. 

”Lajimme eivät katso ikää ja harrastajakuntamme edustaa laajasti eri ikäluokkia. Hevonen liikuttaa ja ylläpitää toimintakykyä myös vanhemmalla iällä. Yksilön hyvinvoinnin kannalta merkittävässä roolissa on myös esimerkiksi ratsastusterapia, joka tarjoaa kuntoutusta monelle, joille esimerkiksi muu kuntouttava liikunta voi olla saavuttamattomissa”, Suomen Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto jatkaa. 

274 miljoonan euron aluevaikutukset

Suomessa hevosalan työllistävyysvaikutus on tällä hetkellä n. 6 500 henkilötyövuotta, mikä vastaa suuruusluokaltaan lähes Lapin matkailun työllistävyyslukua. 

Erityisesti hevosen ylläpitoon (ml. eläinlääkäri, ruoka, kengitys, varusteet) liittyvät kustannukset luovat välillisiä aluetalousvaikutuksia, jotka yhteenlaskettuna tuovat Suomeen vähintään 274 miljoonan euron talousvaikutukset vuodessa. 

”Tämän lisäksi hevosalan tapahtumat voivat tuoda paikkakunnille suuriakin rahasummia. Esimerkiksi Kuninkuusravit, viime vuoden suurin ravitapahtuma Euroopassa, toivat n. 10 miljoonaa euroa Forssan seutukunnalle”, Minna Mäenpää avaa. 

Myös esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu Helsinki International Horse Show toi noin 10 miljoonaa euroa Helsinkiin. Tapahtuma työllisti viime vuonna yli 100 alihankkijaa yli 1.3 miljoonalla eurolla. 

Hevoset ylläpitävät luonnon monimuotoisuutta

Suomen hevosalan vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen toteutuvat erityisesti perinnebiotoopeilla. Suomen uhanalaisista eliölajeista (2 667) lähes neljännes on riippuvainen perinnebiotoopeista. Näistä hevonen auttaa säilyttämään ainakin 38 eliölajia. Tämän lisäksi erityisesti raviurheilu on ollut avainasemassa säilyttämässä suomenhevosen uniikkina alkuperäisrotuna.

”Hevosalalla on tärkeä rooli luonnon monimuotoisuuden ja kulttuurisesti arvokkaan suomenhevosen säilyttämisessä. Suomessa on tällä hetkellä n. 20 000 suomenhevosta ja varsoja syntyy n. 1 000 kpl vuodessa, mikä vastaa kolmasosaa kaikista varsoista,” MTK:n hevostalouden asiantuntija Lumi Drozzinkorostaa. 

Hevosala edistää hiilensidontaa – potentiaalia yhä laajempaan vaikuttavuuteen

Hevosalan vaikutus hiilensidontaan koostuu hevosten ravinnoksi kasvatettavan rehun viljelystä sekä laiduntamisen myötä tehostuvasta maaperän ja kasvillisuuden kyvystä sitoa hiiltä. Hevosten kuivaheinän tuottamiseen tarvitun peltopinta-alan perusteella on laskettu, että hevosten ravinnoksi viljelty rehu sitoo hiiltä 31 000 tonnia vuodessa. Luku vastaa merkittävyydeltään n. 11 000 keskivertosuomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä.

Potentiaali on suurempaankin: Mikäli Suomen hevoslaitumilla päästäisiin laajemmin nopeaan rotaatiolaiduntamisen malliin, voitaisiin Suomen maatilojen hevosten avulla sitoa n. 29 000 t hiiltä vuodessa. 

”Jo nyt saatujen tulosten lisäksi tämä työ antaa hevosalalle arvokasta tietoa niistä asioista, joihin keskittymällä voimme kasvattaa merkitystämme yhä laajemmalle.” Koivisto kertoo. 

Vaikuttavuusanalyysin tilaajia ovat Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto sekä MTK ja sen toteutti Gaia Consulting. Analyysi on toteutettu SROI-menetelmällä ja sen aineistona on käytetty laajasti sekä alan sisäistä että ulkopuolista tietoa sekä taustahaastatteluita. Työn toteutusajankohta: 10/2022–2/2023. 

Lisätietoja ja tarkemmat tiedot analyysistä: 

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, Suomen Hippos ry, p. 040 511 2067

tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toiminnanjohtaja Jukka Koivisto, Suomen Ratsastajainliitto ry, p. 040 592 2721

tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asiantuntija Lumi Drozzin, MTK, p. 040 560 2598, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisää voit lukea https://www.hippos.fi/suomen-hippos-ry/vaikuttaminen-ja-edunvalvonta/eduskuntavaalit/

Harjoitusravit peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Metsämäessä järjestetään  c-ajolupakurssi sekä vastuuvalmentajakoulutus ja -koe

AIKATAULU ON ALUSTAVA JA SAATTAA MUUTTUA

Pääsykoe järjestetään lauantaina 29.4. klo 10 Metsämäessä

29.4. Pääsykoe klo 10
2.5. Teoria 1 klo 18
4.5. Teoria 2 klo 18
9.5. Teoria 3 klo 18
11.5. Teoria 4 klo 18
16.5. Teoria 5 klo 18

18.5. Volttausharjoitus ilman hevosta klo 18
23.5. Volttausharjoitus hevosen kanssa klo 18
25.5. Volttausharjoitus hevosen kanssa klo 18 
30.5. Volttausharjoitus hevosen kanssa klo 18 
1.6. Volttausharjoitus hevosen kanssa/kenraali/ryhmälähtö klo 18
4.6. loppukoe alustavasti klo 10

Ilmoittautumaan pääset täältä 

Ystävänpäivää edeltävänä sunnuntaina Metsämäen ravirata tarjosi halukkaille mahdollisuuden tutustua raviurheiluun ystävän kanssa. Idean isä on lietolainen ravivalmentaja Pertti Isotalo, jonka aloitteesta ajatus jalostui suht nopeasti toteutettavaan muotoon. Ravirata tarvitsi luonnollisesti apuja alueen hevosihmisiltä, jotka lähtivätkin hienosti porukalla mukaan: Raviponikoulu Hepsis Teamista Maret Ehrlund ponilla Smedens Commader ja Anni Rantala ponilla Kaunisrannan Pauletta. Bella Varjosen tallista saapuivat Forssan kuningatar-kisaankin osallistunut  Varjonova/ Tiia Tuikka  ja Golda Osbourne/ Milla Virtanen, Harri Koivusen tallista lähti ihmisiä ilahduttamaan rautias piirtopäinen Burnout lainaohjastajanaan Matti Juutila, Isotalon tallilta Farfallone ja Erika Elomaa. Patri Filatoff ja New Grove Xtime ottivat haltuunsa yhden ”kyydityksen” ja perjantain ravien voittovaljakko Jonna Lehtinen ja Kipinän Jamppa lähtivät Salosta asti elämysten antajiksi. Raviradan nettikauppaan tarjolle laitetut paketit myytiin hyvissä ajoin ennen tapahtumaa joten hyvillä mielin odotettiin tärkeää päivää. 

Ystävälle kyytiä -tapahtuma alkoi tallialueen NivolaTowerissa tutustumisella ja varustautumisella, kahvikupponenkin oli halukkaille tarjolla. Tämän jälkeen osallistujat lähtivät pareittain tutustumaan hevosiinsa. Kukin sai auttaa hevosensa ajovalmisteluissa harjaamalla ja valjastamalla, jonka jälkeen lähdettiin joko tandem- tai koppakärryissä ottamaan ohjastuntumaa kaviouralle. Hurjapäisempiä kiinnosti tietenkin, kuinka kovaa ravihevosella pääsee, ja tähän kysymykseen tarjoili suuntaa-antavaa vastausta Burnout (13,1 aly)/Matti Juutila,  joiden  kyytiin vauhtia ja jännitystä kaipaavat sitten pääsivät.

Hevoshetki päättyi yhteiseen juttutuokioon NivolaTowerissa, jonka jälkeen kaikki lähtivät virkistyneinä tahoilleen. 

Kiitokset mukana olleille!

Lisätiedot Eeva Karvonen 0400 898353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kipinän_Jamppa.jpg

Kipinän Jamppa sai kyytiinsä 80-vuotiaan Leenan. Hevonen muisti loppusoran merkityksen, ja Leenan kirittämänä siirtyi ennen loppukurvia porukan kärkeen.

Golda_Osbourne.jpg

Golda Osbourne ja Milla Virtanen tulivat Varjo-tallilta mukaan tapahtumaan.

Farfallone.jpeg

Farfallone ja Erika Elomaa kantoivat kortensa kekoon Isotalon tallista.

Varjonova.jpg

Varjonova lähti Tiia Tuikan kanssa vähän erilaiseen tehtävään.

Turun HIppos ry:n hallituksessa tapahtuu muutoksia. Hallituksen jäsenistä sekä Iivari Ingves, että Kaisa Nivola ovat ilmoittaneet eroavansa hallituksesta. Turun Hippos ry:n kevätkokous valitsee uudet hallituksen jäsenet eronneiden tilalle vuosikokouksessaan. 

 

Lisätiedot toimitusjohtaja Eeva Karvonen 0400 898 353

F-LIIGA JA RAVIURHEILU YHTEISTYÖHÖN

Salibandyn pääsarja F-Liiga sekä raviurheilun Kavioliiga pilotoivat helmikuussa yhteistä markkinointiyhteistyötä, jonka tavoitteena on löytää uutta salibandy-yleisöä ravikatsomoista ja uusia raviurheilun ystäviä F-liigatapahtumien lehtereiltä.  

Liveurheilun katsojamäärät ovat koronan jälkeen jääneet totutusta ja urheilutapahtumissa käy tapahtumajärjestäjien harmiksi aikaisempaa vähemmän yleisöä. Tähän tosiasiaan ovat törmänneet myös ravitapahtumat ja F-liiga, jotka reagoivat asiaan yhteistyön voimaan uskoen.

 • Vauhti ja jännitys ovat maailman nopeimman palloilulajimme ydintä. Kannustammekin nyt raviurheilun parissa samoja elämyksiä hakevia löytämään liikkeen voiman myös F-liigan ottelutapahtumista ja hyödyntämään tarjolla olevan lippuedun. Yhteistyön toisena tavoitteena on kohdata ja yllättää urheilukuluttajat perinteisen lajigenremme ulkopuolella, myynti- ja kehitysjohtaja Mikko Aikko sanoo.
 • Haluamme houkutella ravien pariin uutta yleisöä, ja tässä helmikuinen pilottiyhteistyö F-liigan kanssa tuntuu kiinnostavalta kokeilulta, jolle toivomme jatkoa vielä ensi kaudella. Keräämme pilotista opit yhdessä jatkosuunnittelua varten ja kutsumme ilolla jokaisen salibandyfanin tutustumaan raviurheilun monipuoliseen maailmaan, viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippoksesta kertoo.

Urheilutapahtumiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvällä kampanjalla kahden hyvin erilaisen lajin yleisöä rohkaistaan tutustumaan toisen lajin vauhtiin ja tunnelmaan peräti -50 % lippuedulla.

Edun saa lunastettua itselleen lippuostostapahtuman yhteydessä saatavalla etukoodilla.

11.2. ja 25.2. järjestettävien Kavioliiga-päivien lisäksi kampanjassa mukana on myös Turun 10.2. perjantairavit.

Pilottikampanjaan valikoituneet tapahtumat:

10.2.2023 klo 18.30                  Indians – FBC Turku, Otahalli Espoo

11.2.2023 klo 18.00                  Vermon Kavioliiga, Espoo

10.2.2023 klo 18.00                  Turun perjantairavit

11.2.2023 klo 15.00                  FBC Turku – SPV, Kupittaan palloiluhalli Turku

25.2.2023 klo 18.00                  Teivon Kavioliiga, Tampere

28.2.2023 klo 18.30                  Nokian KrP – Happee, Raholan liikuntahalli Tampere

Tapahtumien liput myy Tiketti (F-liiga) ja Liveto (ravit).

-50 % lippuedun saaminen edellyttää kampanjakoodin syöttämistä ostotapahtuman yhteydessä. Kampanjalippuja on tarjolla 50 nopeimmalle asiakkaalle ja ostorajoitus on max. kaksi lippua asiakasta kohden.

Lisätietoja:

F-liiga, Myynti- ja kehitysjohtaja Mikko Aikko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 0400 529 025

Suomen Hippos, Viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 569 6597

Dokumenttielokuva Kirppu - suomenhevonen kertoo suomenhevosen kantaoriin tarinan

Kirppu Eerikinkadulla L Fabritius oletettavasti Turun Hippos ryLudivg Fabritius Georg Nyblin 1887 Abo Akademin saatio Sibeliusmuseum Arkivsamlingar SmArk Fotografier SmF

Kirppu (1879–1907) oli suomenhevonen, joka saavutti voittamattoman ravikuninkaan maineen eläinlääkäri Ludvig Fabritiuksen ohjastamana. Fabritius, jota sittemmin on kutsuttu suomenhevosen isäksi, valitsi Kirpun yhdeksi neljästä kantaoriista, joista kaikki nykyiset suomenhevoset polveutuvat. 

Dokumenttielokuva seuraa Kirpun tarinaa Rovaniemeltä Pöykkölän kartanolta Kirpun synnyintallista aina Pöytyälle Pihlavan kartanon pihaan, minne Kirppu tiettävästi on haudattu. Matkallaan toimittaja Aleksi Kauppinen vierailee muun muassa Turun Metsämäen raveissa ja tavataanpa myös Turun ikoninen suomenhevonen Kullannuppu

Elokuvassa tavataan myos ikoninen turkulainen suomenhevonen Kullannuppu Kuva Anssi Riihimaki

Asiatuntijoina elokuvassa nähdään Rovaniemellä järjestettävien Kirppu-ajojen isä Tuomo Pekkala, suomenhevosen historiasta väitellyt FT Hilja Solala, Turun Hippos ry:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Roger Johansson, eläinalan opettaja Kirsi Niittymäki sekä kansanuskon tutkija Sonja Hukantaival

Elainalan opettaja Kirsi Niittymaki ja Irmeli dokumentin kuvauksissa Kuva Anssi RiihimakiTurun Hippoksen pitkaaikainen toimitusjohtaja Roger Johansson seka suomenhevosen isa Ludvig Fabritius Kuva Anssi Riihimaki

Kirpun tarinan kautta avautuu merkittävä luku suomenhevosen historiaa 1800-luvun lopulta tähän päivään. Suomenhevosesta tuli korvaamaton kumppani itsenäiselle Suomelle maatalousyhteiskunnan aikaan, sodissa sekä jälleenrakennuksen vuosina. Sen sijaan 1800-luvun lopulla suomenhevonen oli vaarassa kuolla jopa sukupuuttoon. Nykyään suomenhevonen on elinvoimainen hevosrotu, jota ei työnteolla enää rasiteta. Sen sijaan sen hyvinvointi on noussut keskiöön. 

Kirppu - suomenhevonen on katsottavissa Youtubessa Aleksi Kauppisen kanavalla. 40-minuuttinen elokuva on Kauppisen tuottaman dokumenttisarja Vox Turun toisen tuotantokauden päätösjakso. Myös kaikki aiemmat jaksot ovat katsottavissa Youtubessa. 

Linkki elokuvaan: https://www.youtube.com/watch?v=0kHE3qqeHEk

 

Lisätiedot

Aleksi Kauppinen

045 802 5522

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Turun Hippos ry:n hallitus piti järjestäytymiskokouksensa torstaina 26.1.2023. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Henri Virtanen ja varapuheenjohtaja Sari Mäki. Hallitus valitsi myös toimikunnat ja edustajat eri yhteisöihin.

 

Lisätiedot Eeva Karvonen 0400 898353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Metsämäen 13.1.2023 peruutettujen ravien tilalle on löydetty uusi ravipäivä 16.6.2023. 

Metsämäessä ravataan 16.6.2023 Perjantairavit klo 18:00 alkaen. 

Tevetuloa

Metsämäen perjantairavit 13.1.2023 joudutaan perumaan hankalien olosuhteiden vuoksi. 

’’Keliolosuhteet ovat lohduttomat. Rata on sulanut epätasaisesti ja sääennuste lupaa lämmintä ja sateista keliä. Emme pysty takaamaan kilpailijoille turvallisia kilpailuolosuhteita ja siksi päädyimme tekemään peruutuspäätöksen. Olemme kartoittaneet siirtomahdollisuutta lähiradoilta, mutta rataolosuhteet ovat niin haastavat myös kaikilla lähiradoilla, että siirtomahdollisuutta ei ollut. Ravien peruuttamisesta päätettiin yhdessä kilpailueläinlääkärin, ammattivalmentajan, ratamestarin ja radan edustajien kanssa. Ikävä tilanne, mutta kilpailujoiden hyvinvointi on prioriteeteissa ensimmäisenä ja se edellä päätös on tehty.’’ kommentoi radan toimitusjohtaja Eeva Karvonen

Raveille etsitään uusi ajankohta yhdessä Hippoksen kanssa. Pahoittelemme tapahtunutta ja toivomme kaikille tuuria jatkossa. 

Lisätiedot: Eeva Karvonen 040-0898353

Maksa jäsenmaksusi Metsämäki-sovelluksessa

Suosittelemme kaikkia jäseniä lataamaan Metsämäki- sovelluksen. Olemme lisänneet sinne kohdan kortit, jota kautta pysytte maksamaan vuosimaksunne (50€) ja saatte sähköisen jäsenkortin jota vastaan tulemme vuoden aikana tarjoamaan erinäisiä jäsenetuja. Jäsenkortti toimii myös jäsenen henkilökohtaisena sisäänpääsykorttina Metsämäen raveihin vuonna 2023. 

Sovelluksen kautta vuosimaksunsa voivat maksaa Turun Hippos ry:n jäseneksi hyväksytyt henkilöt, joiden voimassa oleva sähköpostiosoite on ollut tiedossamme. Jos ette pysty lunastamaan jäsenkorttia sovelluksen kautta, sähköpostiosoitteenne tulee päivittää ja pyydämme teitä olemaan yhteydessä Metsämäen toimistoon, Henri Toiviainen puh. 040 456 7003 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vuosimaksu on mahdollista maksaa myös Metsämäen toimistossa tai tilille TURUN SEUDUN OSUUSPANKKI FI44 5710 0420 0084 01  (kirjoitathan jäsenen nimen viestikenttään), mutta tällöin sähköistä jäsenkorttia ei synny. Aikaisempien vuosien tapaan, paperista jäsenkorttia ei ole.

Jäsenedut

Kun vuoden 2023 vuosimaksu on maksettu, voitte maksaa jäsenetuhintaan valmennusalueiden käyttömaksun Metsämäki sovelluksessa (ravikauppa) tai verkkosivuillamme olevasta verkkokaupasta.  

Pyrimme tiedottamaan jäsenistöä aktiivisesti Turun Hippos ry jäseneduista. Olemme koonneet verkkopalveluumme jäsenedut-sivun, jonne tulemme lisäämään tietoja vuoden aikana yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotelluista jäseneduista. Tiedotamme eduista myös sosiaalisen median kanavissamme (seuraattehan meitä FacebookInstagramTwitter).

Jäsenetuja vuosimaksun maksaneille jäsenille mm.

Hevosrikasta vuotta toivottaen,

Turun Hippos ry, Metsämäen ravirata

Rata suljettu harjoittelulta perjantaina ravien ja sääolosuhteiden vuoksi

Rata suljettu harjoittelulta 21.12. -23.12 kelien vuoksi

Metsämäki Talent on yksi Metsämäen raviradan ravinuorisotoiminnan muodoista ja 2023 ryhmän haku avataan nyt. 

Metsämäki Talent on suunnattu n. 12-18 vuotiaille nuorille ja jossa valmennetaan ja annetaan nuorille eväitä kehittyä raviurheilun saralla ja tuetaan heitä matkalla kohti raviurheilun ammattilaisuutta. 

Metsämäki Talent -ryhmään osallistuville tarjotaan koulutuksia, opintoretkiä ja mahdollisuutta tutustua alueen eri valmentajien toimintaan harjoittelupäivien muodossa. Samoin Metsämäki Talent -ryhmä tulee olemaan mukana ravien järjestämisessä ja tutustumassa eri toimihenkilöiden työtehtäviin. Koulutuksia/ tapahtumia on noin 8 kertaa vuoden aikana, joihin hakija sitoutuu aktiivisesti  osallistumaan. 

Uutena ryhmän toimintaan yhdistetään raviponikoulu HEPSIS Teamin lanseeraama ja 2021 starttaama  "Reenataan yhres" -toiminta, jossa nuoret saavat apuja ja vinkkejä raviurheilun ammattivalmentajilta omien valmennettaviensa kanssa. 

Omaa valmennettava ei kuitenkaan ole valinnan edellytys, kaikkeen  toimintaan voi silti osallistua myös kuunteluoppilaana. 

Haku Metsämäki Talent -ryhmään on avoin. Valintakriteereinä ovat nuoren oma aktiivisuus lajin parissa, innostus, tavoitteet tulevaisuudessa ja halu oppia ja kehittyä hevosten kanssa ja raviurheilun eri osa-alueissa. 

Ryhmään valittavien tulee liittyä ja olla Turun Hippos ry:n nuorisojäseniä, (alle 18-vuotiaat nuorisojäsenet liittymis- ja jäsenmaksu liittymisvuonna 50€, seuraavina vuosina, kunnes täyttää 18-vuotta. 35€ sisältäen Suomen Hippos ry nuorisojäsenyyden, 25€). Myös aikaisemmin Talent -ryhmään kuuluneet voivat edelleen hakea mukaan.

Hakemukset 9.1.2023 mennessä, valinnat 16.1.2023 mennessä. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kerro hakemuksessa vapaamuotoisesti hevosharrastustaustaasi, miksi haluaisit tulla valituksi Metsämäki Talent -ryhmään ja yhteystietosi sekä ikäsi. 

Hakemukset 9.1.2023 mennessä sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

lisätiedot:  Maret Erhlund sähköposti (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja 0443579573 (whatsapp) 

Nuorison omat sivut 

talent

Tänään radalla ei harjoitusvaloja päällä. 14.12.2022

Suomen sähköverkko ja sähkön tuotanto kokee ongelmia varsinkin tänään 14.12. pakkasten sekä vähäisen tuulen vuoksi. Erityisen haastavaksi tilanne on käymässä nyt pakkasten jatkuessa ja kun tuulivoimalat eivät tuota sähköä. Tälläin Suomen sähköverkko on täysin tuontisähkön varassa. Lisätietoja sähköverkosta https://yle.fi/a/3-12684451

Tästä johtuen Metsämäessä ei tänään sytytetä ratavaloja harjoittelijoille.

Harjoitusravit peruttu 1.12.2022 liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Jatketaan harjoitusraveja taas ensivuonna! Tervetuloa silloin. AIkataulut julkistetaan vuodenvaihteessa. 

Turun Hippos ry:n vaalikokous pidettiin maanantaina 28.11.2022. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2023. Tilintarkastajiksi vuodelle 2023 valittiin KHT yhteisö Ernst & Young asiamiehenään Osmo Valovirta.

Hallituksessa erovuoroisina olivat Sari Mäki, Niina Soinila ja Jukka Lehtonen (eronnut kesken kauden). Niina Soinila oli etukäteen ilmoittanut, ettei ole käytettävissä seuraavalle kaudelle. Hallitukseen esitettiin Sari Mäkeä, Kaisa Nivolaa ja Miisa Pulkkasta, jotka valittiin hallitukseen ilman äänestystä. 

Lisätiedot: 

Eeva Karvonen

0400 898 353

Alakatoksen pesupaikka suljettu tältä kaudelta ja avataan taas keväällä säiden salliessa. 

Turun Hippos ry:n vaalikokous pidetään Turun Metsämäen raviradalla Ravintola Metsämäessä ma 28.11.2022 klo 18.00Käsitellään sääntöjen määräämät asiat.                

Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Turun Hippos ry, hallitus

HUOM! Ilmoittautumiset viim.25.11.2022 tämän linkin kautta.

Iltaharjoitteluvalot on asetettu toimimaan keskiviikkoisin 16:15-19:15 välisenä aikana talvikaudelle. 

 

20.10.22 Iltaharjoitusravit peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi

Turu Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry luovuttivat Turku Globe Trotter viikonloppuna Suomen Hippos ry:n ansiomerkkejä alueen yhditystoiminnassa ja raviurheilussa ansioituneille henkilöille. Ansiomerkkejä oli mukana luovuttamassa Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää, Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n puheenjohtaja Hannu Nivola ja toiminnanjohtaja Virpi Ylitalo, Turun Hippos ry:n puheenjohtaja Henri Virtanen ja toimitusjohtaja Eeva Karvonen.

Hopeiset ansiomerkit:
 • Heli Säteri on vahva suomenhevosen puolestapuhuja, ja suomenhevoskasvattien lisäksi hän on siirtänyt neljälle lapselleen hevostaitoja - ja tietoa. Pitkäaikainen aktiivi Yläneen Hevoskasavatusyhdisty ry:ssä sekä V-S Hevosjalostusliiton johtokunnassa
 • Juha Jalonen on aktiivinen raviurheilija. Hän on ohjastanut hevosia vuodesta 1978 lähtien ja hänellä on yli 1000 starttia joista 50 voittoa, rahaa ajettu sisään vajaa 200 000€. Ravitoimintaa hän on harrastanut perheen ja lähisuvun kanssa maatilatoiminnan ohessa. Juha Jalosella on 14 omakasvattia, joista paras edelleenkin kilpaileva Kromaus. Kasvatustoiminnan perustana on toiminut valiopalkittu tamma E. Kristall. Juha on toiminut V-S Hevosjalostusliiton johtokunnassa vuodesta 1996 alkaen. Aktiivi-jäsen myös Hirsjärven Hevosystäväinseurassa aivan nuoresta pitäen.
 • Marjukka Iltanen on toiminut Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnassa 2007 alkaen. Hän on tämän lisäksi ajanut kilpaa vuodesta 1985 alkaen, uralla on 400 starttia, joista 19 voittoa. Marjukalla on ammattivalmentajalisenssi, tällä hetkellä valmennuksessa 7 hevosta. 21 kasvattia, josta paras Monsteri 22,5aly. Hevostoiminnan lisäksi Marjukka on aktiivinen koirakasvattaja.

 • Elina Kylämäki on tuonut suomenhevosta esille innovatiivisesti lähes muodossa kuin muodossa. Hän on tehnyt töitä suomenhevosten ja hevostaitojen eteen niin raviurheilussa, mukaanlukien montèn, kuin ratsastusurheilussakin erilaisia tapahtuma-ajelutuksia unohtamatta. Yhdistystoiminnassa hän on ollut aktiivinen mm. V-S Hevosjalostusliiton, Suomenratsujen kuin Suomen monteohjastajienkin toiminnassa. Myöskään kunnallispolitiikassa toimiminenkaan ei ole Elinalle vierasta.
 • Harri Jalonen on harrastanut hevosia ja raviurheilua pienestä pojasta lähtien. Vuodesta 1977 alkaen hän on ohjastanut yli 200 starttia voittoprosentin ollessa tasan 10. Sisarustensa Juhan ja Tainan kanssa hän on kasvattanut ja valmentanut useita hevosia harrastuksena maanviljelytoiminnan ohessa. Hirsjärven Hevosystäväinseuran aktiivinen jäsen hän on ollut koko ikänsä, ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n näyttelytuomari vuodesta 2005 lähtien.
 • Sari Mäki on Turun Hippos ry:n pitkäaikainen hallituksen jäsen ja nykyinen varapuheenjohtaja. Sari Mäki on toiminut myös pitkään Turun ravinaisten aktiivisena jäsenenä ja edustanut Suomea useissa naisajajaotteluissa.
 • Jouni Vikström on työskennellyt pitkän uran hevosalalla. Hän on mm. toiminut kilpailusihteerinä Turun raviradalla, työskennellyt Suomen Hippoksen kilpailuosastolla ja vielä viettänyt vapaa-aikaansakin ravien toimihenkilönä tuomariston sihteerinä Metsämäessä
 • Reijo Närjä on ollut mukana Metsämäki Masters ry:n toiminnassa yhdistyksen perustamisesta lähtien, vuodesta 1991. Aktiivisena talkoolaisena Närjän tapaa raveissa säässä kuin säässä, kesät talvet.
Kultaiset ansiomerkit:
 • Jaakko Rinteelä on pitkänlinjan yrittäjä, joka pyöritti omaa huonekaluyritystä Laitilassa vuosikymmeniä. Yrittäjyytensä ohella hän toimi hevosjalostusliiton johtokunnassa 27 vuotta ja Laitilan Seudun Hevosyhdistyksen johtokunnassa yli 40 vuotta. 
 • Pentti Sokajärvi on toiminut Turun Hippoksen hallituksessa yli 15-vuotta. Ylirakennusmestarin arvonimen saanut Pentti Sokajärvi on ollut aktiivinen toimija Turun Kaupungin ja Turun Hippoksen hyvien suhteiden ylläpitämisessä.
 • Jyrki Filatoff on ammattivalmentaja ja toiminut Turun Hippos ry: hallituksessa yli 20-vuotta. Hän on ollut aktiivinen toimija myös alueen hevosenomistajayhdistyksessä.

 

Onnittelemme kaikkia ansiomerkin saaneita henkilöitä!

Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry

 

Rata suljettu harjoittelulta 7.10. klo 10 - 8.10. klo 22 asti. 

Harjoitusravit peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

Metsälenkillä suoritetaan ojien puhdistusta ja alitusten avausta perjantaina 16.9.2022 klo 07.00 – 14.00. Tuona aikana metsälenkki on suljettu.

Kunnostamme takasuoran mainosaidan. Vanha aita puretaan ja tilalle rakennetaan uusi.

Talkoot on tarkoitus järjestää 

23.9. sekä 24.9. ja tarvittaessa 25.9.

Ilmoittaudu TÄSTÄ lomakkeesta jotta tiedämme varautua talkoo eväin.

Voit saapua koska ehdit paikalle, kaikki apu on tarpeen. Omia rakennustyökaluja voi ottaa mukaan.

 

Rata suljettu harjoittelulta 2.9. n klo 8:30-14 koululaispäivän toimintojen vuoksi

18.9. järjestettävät sunnuntairavit alkavat poikkeuksellisesti klo 15:00.

Oheistapahtuma www.takakonttikirppis.fi alkaa jo klo 12 ja jatkuu 16 asti.

Rata suljettu torstaina 18.8. klo17:30-20

yksityistilaisuuden vuoksi

Kavioura on suljettu perjantai 12.8. klo 13 alkaen sunnuntaihin 14.8. iltaan asti kunnes Koirien elonäyttely on päästy purkamaan.

Muita harjoittelureittejä voi käyttää vapaasti. Parkkipaikalla noudatettava erityistä varovaisuutta

it s a blank te 59237675

Metsämäen ravirata yhteistyössä eläintarvikeliike Voimaeläimen kanssa järjestää uuden kilpailusarjan Metsämäen raviradalla nimeltään Voimaeläin Cup


Voimaeläin Cup 1

18.9.2022 karsinnat

lämminveriset

 1. tasoitusajo enintään 5 000€ palkinto 2000€
 2. tasoitusajo enintään 12 500€ palkinto 2000€
 3. tasoitusajo enintään 37 500€ palkinto 2000€

kylmäveriset

 1. tasoitusajo enintään 15 000€ palkinto 2000€
 2. tasoitusajo enintään 25 000€ palkinto 2000€
 3. tasoitusajo enintään 45 000€ palkinto 2000€

8.10.2022 Finaalit

Lämminveriset tasoitusajo 2100 m p. 5000e, 20 m/ 12 500e, 40 m/ 37 500e. enintään 37 500 e palkinto 7000€

Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m p. 15 000e, 20 m/ 25 000e, 40 m/ 45 000e. enintään 45 000 e palkinto 7000€


Tarkemmat säännöt voit lukea 

 

Kasvattajakruunu on yksi Suomen suosituimmista ikäluokkakisoista. Kasvattajakruunussa kilpailee vuosittain 2-, 3-, ja 4-vuotiaat lämminveriset tammat sekä oriit ja ruunat ja 5-vuotiaat tammat. Vuoden 2022 kilpailukalenterissa Kasvattajakruunujen finaaleita on keskistetty kahteen eri ravipäivään. 12.11. juostaan Jyväskylässä 2-, ja 5-vuotiaiden finaalit ja 26.11. kilpaillaan Turussa 3-, ja 4-vuotiaiden finaalit.

Finaalien keskittäminen samalle päivälle antaa mahdollisuuden ison kasvattajakruunuaiheisen finaalipäivän rakentamiselle. Samana päivänä nähdään laaja kattaus kotimaisen kasvatuksen ikäluokkatähtiä. 

Kasvattajakruunu haluaa juhlia kotimaista kasvatusta ja nostaa esille ikäluokkamenestyjiä, ansiokasta kasvatustyötä tehneitä kasvattajia ja oriinpitäjiä, jotka omalta osaltaan mahdollistavat kasvattajakruunukilpailun toteutumisen. Perjantaina 25.11. Kasvattajakruunu järjestää yhdessä Turun raviradan kanssa kasvattajakruunugaalan. Kasvattajakruunu kutsuu mukaan gaalaan 2-vuotiaiden ja 5-vuotiaiden voittajavaljakoiden taustajoukot, sekä 3- ja 4-vuotiaiden finalistien taustajoukot ja oriinpitäjät. Juhla järjestetään Metsämäen raviradan totohallissa, joka muuntuu illan ajaksi gaala-areenaksi. Seuraavana päivänä lauantaina 26.11. ratkotaan Turussa kasvattajakruunufinaalit. 

’’Kasvattajakruunu on jatkuvasti suosiotaan kasvattanut kilpailusarja, joka jakaa rahaa ja tarjoaa kilpailumahdollisuuksia ikäluokissa 2-5. Haluamme viettää juhlavan, mutta rennon ja hauskan illan hevosten taustajoukkojen kanssa. Lisäksi haluamme esittää gaalan myötä oman kiitoksemme oriinpitäjille, jotka mahdollistavat kilpailun toteutumisen ilmoittamalla oriinsa mukaan. Perjantaina pidetään hauskaa yhdessä ja lauantaina nautitaan kasvattajakruunufinaaliraveista.’’ Kasvattajakruunu ry:n puheenjohtaja Markku Punkari avaa tapahtuman taustoja.

Viikonloppuun on suunnitteilla myös muuta kasvatukseen liittyvää ohjelmaa. ’’Olemme Metsämäessä aivan innoissamme järjestämässä Kasvattajakruunuviikonloppua. On ensinnäkin hienoa, että vihdoin finaalit järjestetään yhtenä viikonloppuna ja sitten tietysti kaiken kruunaa gaala, joka on hyvin samantapainen kuin Ruotsissa jo legendaarisen maineen saavuttanut Eskilstunan Breeders Crown Gala. Itse asiassa olemme gaalan suunnittelussa tehneet vahvaa yhteistyötä Eskilstunan Stefan Erikssonin kanssa, joka on siellä jo vuosia järjestänyt onnistuneesti gaalan.’’ Turun Hippos ry toimitusjohtaja Eeva Karvonen kertoo.

Gaalailtaa juontavat Nelly Korpikoski ja Lauri Hyvönen. Gaalaan tullaan myymään myös rajattu määrä lippuja, lipunmyynti aloitetaan lähiviikkoina.

Lisätiedot:

Turun Hippos ry Eeva Karvonen, 0400 898 353 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kasvattajakruunu ry Markku Punkari 0400 823 226 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tänne päivitetään lähtölistat kun ne valmistuvat

 Perniön-Finbyn Hevoskasvatusyhdistys järjestää Kankkonummen raviradalla harjoitusravit 23.7.2022 klo 13:00 alkaen.

Luvassa hienoa raviurheilua ja mukavaa tunnelmaa! Tule viettämään mukava hevostelu päivä Perniöön.

ALUSTAVAT LÄHTÖLISTAT (ei vielä aikataulua)

Ratsastuskilpailut ja niihin valmistautuminen tuo muutoksia radan käyttöön.

Torstaina 21.7. klo 12-17 rataharjoitukset keskikentällä, jolloin rata kiinni.

Lauantaina 23.7. ja sunnuntaina 24.7. rata kiinni koko päivän.

Kesäkuu on Turussa ravitauko ja Metsämäen toimisto on kiinni 13.6.- 3.7. Seuraavan kerran Turussa ravataan 8.7. perjantaina, joihin ilmoittautuminen maanantaina 4.7.

Hyvää kesää kaikille!

Muistutuksena, että 17.6. järjestetään Metsämäessä pihatalkoot, lisätiedot ja ilmoittautuminen. 

Juhannuksen jälkeen alkavat raviponileirit Metsämäessä, vielä on muutama paikka jäljellä 4.-5.7. järjestettävälle leirille.

Hotelli ja kuljetukset Turusta
Forssan Kuninkuusraveihin 2022

Etkö löytänyt majoitusta Forssasta? Mitä jos majoittuisit Turussa?
Visit Turun verkkokaupasta voit ostaa sekä majoituksen että bussikulje-tukset Forssan Kuninkuusraveihin 2022. Kuljetukset lähtevät la ja su aamulla Turun hotelleilta. Hotellimajoituksen voit varata joko 1, 2 tai 3 vuorokaudeksi pe-ma 29.7.-1.8.2022. Bussimatkan kesto noin 1,5 t/suunta.

Kahden hengen huoneita on kauttamme varattavissa kahdessa Turun keskustan hotellissa:
 • Radisson Blu Marina Palace Hotel, 169 €/vrk/2 hengen standard-huone, erilliset sängyt
 • Scandic Atrium, 140 €/vrk/2 hengen standard-huone, erilliset sängyt
 • Aamupala sisältyy huonehintaan molemmissa hotelleissa

Bussikuljetukset J & M Launokorven kyydillä seuraavasti:
LA & SU meno klo 9.45 Scandic Atrium
LA & SU meno klo 9.50 Radisson Blu Marina Palace
LA & SU paluu klo 19 Forssan raviradan bussiparkki
Kuljetusten hinnat: lauantai 13 €/hlö/suunta ja sunnuntaina 15 €/hlö/suunta.
Osta Kuninkuusravipaketti tästä
(Valitse ensin majoituksen pituus, sitten hotelli ja lopuksi kuljetukset.)
Liput raveihin EIVÄT sisälly hintaan. Kuninkuusraviliput: https://www.kuninkuusravit.fi/liput/
Jos haluat ostaa pelkän hotellimajoituksen kauttamme: Visit Turku Verkkokauppa
Jos haluat ostaa pelkät kuljetukset Turusta: https://www.launokorpi.com/kalenteri/kuninkuusravit-2022-lauantaina

Turun Hippos ry hallituksen puheenjohtaja Jukka Lehtonen on pyytänyt eroa hallituksen puheenjohtajuudesta ja hallituksen jäsenyydestä. Turun Hippos ry hallitus on myöntänyt kokouksessaan 25.4.2022 eron ja järjestäytynyt uudelleen. Turun Hippos ry hallituksen puheenjohtajana vuoden 2022 loppuun asti toimii Henri Virtanen ja varapuheenjohtajana toimii Sari Mäki.

Ilmoittaudu kuulolle torstain alkuillan ajankohtaisiin!
 
Kerromme alussa Metsämäen raviradan ja hevosjalostusliiton meneillään olevista asioista ja lopuksi saamme heinänviljelijä MTY Heinonen / Erkki Heinosen terveiset kaudelle 2022.
Alueen ajankohtaiset -toteutetaan Teams-sovelluksella ja linkki lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisen päätyttyä.
Ilmoittautumiset to 28.4. klo 12:00 mennessä tämän lomakkeen kautta. 
 
Tervetuloa!
Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry

Leireillä ponien hoito- ja käsittely- sekä valjastus- ja ajo-oppia niin teoriassa että käytännössä, unohtamatta kaikkea muutakin kivaa yhteistä tekemistä! Leiripäivät alkavat klo 10.00. ja päättyvät klo 16.00. 
Päiväleirit sisältävät ruuan, välipalan sekä leiriohjelman. Ikäraja leireille 8 - 16 vuotta. Omaa tapaturmavakuutusta suositellaan. 
Järjestäjä pidättää tarvittaessa oikeuden muutoksiin. Leiri järjestetään mikäli min. 6 paikkaa varataan / leiri.

2pv päiväleirin hinta: 100€. Liput myynnissä Metsämäki sovelluksessa sekä verkkokaupassa. HUOM! Leirit täynnä - peruutuspaikkoja voit kysyä HepsisTeam (yhteystiedot alla)

1. 27.-28.06. Raviponiharrastuksen alkeet.
2. 29.-30.06. Raviponiharrastuksen jatko.
3. 04.-05.07. Raviponiharrastuksen alkeet 
4. 06.-07.07. Raviponiharrastuksen jatko.

Järjestäjä pidättää tarvittaessa oikeuden muutoksiin. Leiri järjestetään mikäli min. 6 paikkaa varataan / leiri.

Lisätiedot ja peruutuspaikkojen kyselyt: 
Raviponikoulu HEPSIS Team
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 0443579573

Ilmoitathan leiriläisestä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
1. Leiriläisen nimi, ikä ja kokemus sekä mahdolliset tarvittavat tiedot (allergiat tms)
2. Huoltajan nimi sekä yhteystiedot

Turun Metsämäen ravinuoret järjestävät kepparikilpailut pitkäperjantain perheraveissa klo 13 alkaen. Ilmoittautumiset paikan päällä, 40 ensimmäistä mahtuu mukaan. 

Tervetuloa pitkäperjantain perheraveihin! Lisätiedot tapahtumasta.

ratakepparit

7.4.2022 harjoitusravit peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Uusi yritys 21.4.

Ravintola Metsämäki on ottanyt käyttöönsä TableOnline palvelun, jonka kautta pystyt varaamaan paikkasi ravintolaan ajasta ja paikasta riippumatta. Ennakkovaraus tulee tehdä vähintään vuorokautta ennen tapahtumaa. Pitkäperjantain perheravien pöydät ovat siis varattavissa jo palvelusta. Lisätiedot pitkäperjantain perheraveita ja ravintolavaraukset tästä linkistä.

Kehitämme palvelua koko ajan ja lisäämme tapahtumia palveluun jatkuvasti. 

Tervetuloa nauttimaan maukkaasta ruoasta Ravintola Metsämäkeen!

Lisätiedot:

Ravintolanhoitaja
Erja Kult
044-5381 149
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

31.3.2022 Harjoitisravit peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi, seuraavat viikon päästä torstaina.

Ravien aloitus siirtyy kilpailuolosuhteiden takaamiseksi niin että koelähtö ajetaan 18:40 ja 1. lähtö 19:01. Näin takaamme lämpötilan laskettua paremmat olosuhteet kilpailupäiväksi. 

Lisätiedot tapahtumasta

Metsämäessä järjestetään talkoot 19.3. klo 10 alkaen. 

Talkoissa on tarkoitus purkaa ala-totohallin sisustaa sekä huoltaa muuta aluetta.

Ilmottauduthan alla olevasta kyselystä, että tiedämme varautua tuloosi. 

Rataolosuhteiden varmistamiseksi harjoitusravit ajetaan jo klo 10 alkaen torstaina 10.10.2022

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta on myöntänyt Turun Hippos ry:n emeritustoimitusjohtaja Roger Johanssonille Suomen Valkoisen Ruusun Ritarimerkin. Roger Johansson on tehnyt ainutlaatuisen 40-vuotisen uran Turun Hippos ry toimitusjohtajana ja toiminut uransa aikana myös Forssan Seudun Hippos ry:n toiminnanjohtajana, Ahvenanmaan raviradan toimihenkilönä ja kilpailusarja Kasvattajakruunun hallituksen jäsenenä. Roger Johanssonin arvostuksesta alan sisällä kertoo  se, että hän on ollut mukana asiantuntijana useissa koko hevosalaa koskevissa työryhmissä. Johansson tunnetaan myös intohimoisena historian harrastajana, erityisesti suomenhevosen historian tutkiminen on häntä lähellä.  Eläköidyttyään Johansson on alkanut kirjoittaa kirjaa suomenhevosen kantaoriista Kirpusta ja Turun Hippos ry perustajajäsen Ludwig Fabritiuksesta. 

Kunniamerkki luovutetaan Kavioliiga Superlauantain raveissa 5.3. ensimmäisen lähdön voittajaseremonioiden jälkeen. Merkkiä jakamassa Turun Hippos ry:n kunniapuheenjohtaja Pekka Heininen ja Suomen Hippos ry:n varapuheenjohtaja Hannu Nivola ja Turun Hippos ry puheenjohtaja Jukka Lehtonen.

Lisätiedot Turun Hippos ry toimitusjohtaja Eeva Karvonen 0400 898 353 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Turun Hippos ry lahjoittaa Kavioliiga Superlauantain 5.3. tallialueen kurvituvan myyntituotot Suomen Punaisen Ristin kautta Ukrainan konfliktista kärsivien tukemiseen ja Kuopion ravirata tekee oman lahjoituksena SPR:n lipaskeräykseen. Suomen Hippos avasi tänään Raviurheilu- ja hevoskasvatusyhteisö Ukrainan tukena -keräyslippaan, jonne jokainen hevosalan toimija ja harrastaja voi tehdä lahjoituksen. 

Tulevan lauantain Kavioliiga Superlauantaina raviyhteisö näyttää tukensa Ukrainan konfliktin uhreille. Kahdella paikkakunnalla, Kuopiossa ja Turussa ravattavan Kavioliiga Superlauantain jokaiselle starttaavalle hevoselle annetaan sisäänkirjoittautumisessa keltaiset ja siniset silkkinauhat, jotka toivotaan letitettävän hevosten harjaan.

Turun Hippos ry lahjoittaa lauantaina myös tallialueen kurvituvan myyntituotot Suomen Punaisen Ristin kautta Ukrainan konfliktista kärsivien tukemiseen. Metsämäessä jaetaan Superlauantain voittajille myös sinikeltaiset voittajakukat.

”Ukrainan sodasta kärsivät tarvitsevat kaiken mahdollisen avun ja jokainen pienikin teko on tarpeen. Jokainen tallialueen hevosihminen voi osallistua keräykseen ostamalla kurvituvan tuotteita. Lisäksi Ravintola Metsämäen ravintola- ja kahviopisteissä tulee olemaan Suomen Punaisen Ristin keräyslippaat, toimitusjohtaja Eeva Karvonen Turun Hippokselta kertoo.

Myös Kuopion Ravirata Oy tekee oman lahjoituksensa SPR:n lipaskeräykseen, ja ravien aikana myös varikko- ja katsomoalueen väki voivat antaa oman rahallisen tukensa SPR:n lipaskeräyksen kautta Ukrainan sodasta kärsiville.

”Toivomme osallistujien letittävän sinikeltaiset silkkinauhat hevosten harjaan ja jakavan tärkeää asiaa ja tukeaan Ukrainan tilanteelle myös omassa sosiaalisessa mediassaan tunnisteilla #standwithukraine #kuopionravirata, jatkaa toimitusjohtaja Marita Huttunen Kuopion Raviradalta.

Raviurheilu- ja hevoskasvatusyhteisön keräyslipas auki SPR:n sivuilla 

Suomen Hippos on tänään aukaissut Suomen Punaisen ristin katastrofirahastoon oman Raviurheilu ja hevoskasvatusyhteisö Ukrainan tukena -keräyslippaan, jonne jokainen alan toimija tai harrastaja voi käydä lahjoittamassa rahaa halutessaan. Lahjoituksen voi tehdä julkisesti tai anonyymisti. 

”Tällaisina aikoina on myös lohduttavaa ajatella, että ravit pyörivät, ja osaamme arvostaa tätä entistä enemmän. Hevosalalla on herännyt voimakas halu auttaa ukrainalaisia ja jokainen pienikin teko on tärkeä. Hippoksen omassa sisäisessä kampanjassa lahjoitamme 30 € jokaista kampanjaan osallistunutta työntekijäämme kohtaan”, sanoo Suomen Hippoksen vt. toimitusjohtaja Minna Mäenpää

Raviurheilu- ja hevoskasvatusyhteisön keräyslipas SPR:n sivuilla

Lisätiedot Kavioliiga Superlauantai tapahtumasta.

Lisätietoja:

Turun Hippos Oy, toimitusjohtaja Eeva KarvonenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 040 089 8353

Kuopion ravirata oy, toimitusjohtaja Marita Huttunen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 050 522 9799

Suomen Hippos ry, vt toimitusjohtaja Minna Mäenpää, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 040 511 2067

Lauantaina 5.3. klo 17 alkaen ravataan Metsämäessä Kavioliiga Superlauantai-ravit. Luvassa on huippuravit, hieno tunnelma ja maukasta ruokaa.

Paikat Ravintola Metsämäkeen täyttyvät pikaista vauhtia, joten varaathan ja varmistat paikkasi ajoissa Erja Kult 044-5381 149 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Edullisemmat ennakkoliput myynnissä Metsämäki sovelluksesta tai verkkokaupassamme perjantai-iltaan asti. 

Lisätiedot tapahtumasta

Tervetuloa mukaan!

 

17.2. harjoitusravit perutaan radan jääpolanteen säästelemiseksi. Sääennuste on luvannut lämmintä keliä. 

2021 pyörähti käyntiin ravinuorille suunnattu Metsämäki Talent -toiminta, jossa osallistuville tarjottiin koulutuksia, opintoretkiä ja mahdollisuutta tutustua alueen eri valmentajien toimintaan harjoittelupäivien muodossa. Talentit pääsivät myös tutustumaan ravien eri toimihenkilöiden työtehtäviin ja osasta heistä tulikin raveihin avustavia toimihenkilöitä.

Ensimmäisen vuoden Talentit olivat aktiivisia sekä toiminta sai paljon positiivista palautetta ja tämä vahvisti ajatusta myös vuoden 2022 Metsämäki Talent haun avaamiselle.

Hakemuksia tuli yhdeksän kappaletta ja kaikki hyväksyttiin jälleen mukaan. Tänä vuonna mukaan hakeneet liittyivät samalla myös Turun Hippos Ry:n sekä Suomen Hippos Ry:n ravinuorisojäseniksi. 

Metsämäki Talent 2021 todistukset jaetaan 11.2. raveissa ja sen jälkeen startataan uusien nuorien lahjakkuuksien matka kohti raviurheilun oppeja! 

Lämmin kiitos 2021 Talent-ravinuorien matkassa mukana olleille tukijoille, ohjaajille ja yrityksille. Jatketaan yhdessä, ravinuoret ovat raviurheilun tulevaisuus! 

Mukana nuoria Metsämäki Talenteja tekemässä:
- Ravitalli Harri Koivunen & Isotalon talli
- Pakkanen Racing Stable & Nieminen Stable Oy
- Hoss-kasvatit, Kallelan oriasema, Ravitalli Olli Lähtinen
- MLT Healthiness  

Talent 2021 toimintaan rahallisesti tukivat Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö  sekä Erkki Rajakosken rahasto.
 
Lisää Talent- ja ravinuorisotoiminnasta: 
Maret, 0443579573 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Turun Hippos ry hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseensa 27.1.2022. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jukka Lehtonen ja varapuheenjohtajana Henri Virtanen. Hallitus päätti myös toimikunnista ja yhdistyksen edustajista vuonna 2022. Toimikuntina jatkavat kilpailu- ja kiinteistötoimikunta, nuoriso- ja harrastustoimikunta ja tapahtuma- ja markkinointitoimikunta. '

Turun Hippos ry hallitukseen kuuluvat:

Jukka Lehtonen puheenjohtaja

Henri Virtanen varapuheenjohtaja

Jyrki Filatoff

Jussi Hautanen

Viljami Härmälä

Iivari Ingves

Sari Mäki

Niina Soinila 

Bella Varjonen

Metsämäessä järjestetään poni-, monte-, c-ajolupakurssi sekä vastuuvalmentajakoulutus ja -koe

Pääsykoe järjestetään sunnuntaina 24.4. klo 10 Metsämäessä, ILMOITTAUTUMISET VIIMEISTÄÄN 10.4.2022 MENNESSÄ

24.4. Pääsykoe klo 10
26.4. Teoria 1 klo 18
28.4. Teoria 2 klo 18
3.5. Teoria 3 klo 18
5.5. Teoria 4 klo 18
10.5. Teoria 5 klo 18

12.5. Volttausharjoitus ilman hevosta klo 18
14.5. Volttausharjoitus hevosen kanssa klo 10
15.5. Volttausharjoitus hevosen kanssa klo 10
19.5. Volttausharjoitus hevosen kanssa klo 18
24.5. Volttausharjoitus hevosen kanssa/kenraali/ryhmälähtö klo 17
26.5. loppukoe alustavasti klo 12

 ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ

Maksa jäsenmaksusi Metsämäki-sovelluksessa

Suosittelemme kaikkia jäseniä lataamaan Metsämäki- sovelluksen. Olemme lisänneet sinne kohdan kortit, jota kautta pysytte maksamaan jäsenmaksunne (50€) ja saatte sähköisen jäsenkortin jota vastaan tulemme vuoden aikana tarjoamaan erinäisiä jäsenetuja. Jäsenkortti toimii myös jäsenen henkilökohtaisena sisäänpääsykorttina Metsämäen raveihin vuonna 2022. 

Sovelluksen kautta jäsenmaksunsa voivat maksaa Turun Hippos ry:n jäseneksi hyväksytyt henkilöt, joiden voimassa oleva sähköpostiosoite on ollut tiedossamme. Jos ette pysty lunastamaan jäsenkorttia sovelluksen kautta, sähköpostiosoitteenne tulee päivittää ja pyydämme teitä olemaan yhteydessä Metsämäen toimistoon, Henri Toiviainen puh. 040 456 7003 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäsenmaksu on mahdollista maksaa myös Metsämäen toimistossa tai tilille TURUN SEUDUN OSUUSPANKKI FI44 5710 0420 0084 01  (kirjoitathan jäsenen nimen viestikenttään), mutta tällöin sähköistä jäsenkorttia ei synny. Aikaisempien vuosien tapaan, paperista jäsenkorttia ei ole.

Jäsenedut

Kun vuoden 2022 jäsenmaksu on maksettu, voitte maksaa jäsenetuhintaan valmennusalueiden käyttömaksun Metsämäki sovelluksessa (ravikauppa) tai verkkosivuillamme olevasta verkkokaupasta.  

Pyrimme tiedottamaan jäsenistöä aktiivisesti Turun Hippos ry jäseneduista. Olemme koonneet verkkopalveluumme jäsenedut-sivun, jonne tulemme lisäämään tietoja vuoden aikana yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotelluista jäseneduista. Tiedotamme eduista myös sosiaalisen median kanavissamme (seuraattehan meitä FacebookInstagramTwitter).

Jäsenetuja vuosimaksun maksaneille jäsenille mm.

Hevosrikasta vuotta toivottaen,

Turun Hippos ry, Metsämäen ravirata

Turun Hippos ry ja Turun Ravinaiset ry ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jolla tallialueen kahvio- ja ravintolatoiminta siirtyy Turun Hippos ry:n toteuttavaksi. Turun ravinaiset pysyvät tiiviisti mukana toiminnassa ja ovat jatkossakin kahviomyynti tallialueella tapahtuu Ravinaisten kanssa yhteistyössä heidän kokeneiden ja aktiivisten jäsenten toimesta. Tallialueen kahvio- ja ravintolapisteiden tarjoamaa kehitetään kevään aikana yhdessä Ravintola Metsämäen konseptiuudistuksen kanssa. 

Toistaiseksi myyntipisteistä avoinna on kurvitupa, tallikahvio on suljettuna. Maanantaina 10.1. Magic Monday raveissa kurvitupa toimii take away-periaatteella.

Kurvituvassa tarjolla:

 • Kahvia, teetä, kaakaota, virvokkeita ja mehua
 • Tuoreita Metsämäen munkkeja ja voisilmäpullia
 • Sämpylää ja ruisleipää munalla ( mahdollista saada myös paahdettuna)
 • Grillimakkaraa, ryynimakkaraa ja lihapiirakkaa
 • Päivän keittona nakkikeitto, leipä ja levite

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tuotteita vain take away periaatteella. Rajoitusten muututtua avaamme jälleen asiakaspaikat normaalisti.

Tervetuloa ostoksille kurvitupaan!

Lisätiedot 10.1. raveista.

Turun Hippos ry, Varsinais-Suomen ravinuoret, Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry ja raviponikoulu HEPSIS team tekevät nuorisotyön kehittämisen osalta aktiivista yhteistyötä maakunnassa. Metsämäki Talent käynnisti toimintansa vuonna 2021 ja silloin 9 innokasta ravinuorta saivat mahdollisuuden syventää oppejaan raviurheilun saralla. Ryhmä teki opintomatkoja, tutustui ammattitallien toimintaan, opiskeli webinaareissa ja luennoilla.

Vuonna 2022 Metsämäki-talent ryhmä jatkaa toimintaansa. Haemme ryhmään 5-10 aktiivista ja innokasta raviurheilun parissa toimivaa nuorta mukaan kehittämään taitojaan. Metsämäki-talent on ryhmä, jossa valmennetaan ja annetetaan nuorille eväitä kehittyä raviurheilun saralla ja tuetaan heitä matkalla kohti raviurheilun ammattilaisuutta.

Haku Metsämäki Talent ryhmään tulee olemaan avoin ja mukaan haetaan noin 12-18 ikäisiä nuoria. Valintakriteereinä ovat nuoren oma aktiivisuus lajin parissa, innostus, tavoitteet tulevaisuudessa ja halu oppia ja kehittyä hevosten kanssa ja raviurheilun eri osa-alueissa. Metsämäki Talent ryhmään valittavien tulee olla Turun Hippos ry:n jäseniä. Myös aikaisemmin talent-ryhmään kuuluneet saavat hakea mukaan.

Metsämäki Talent-ryhmään osallistuville tarjotaan koulutuksia, opintoretkiä ja mahdollisuutta tutustua alueen eri valmentajien toimintaan harjoittelupäivien muodossa. Samoin Metsämäki Talent-ryhmä tulee olemaan mukana ravien järjestämisessä ja tutustumassa eri toimihenkilöiden työtehtäviin. Koulutuksia/ tapahtumia on noin 8 kertaa vuoden aikana, joihin hakija sitoutuu osallistumaan.

Vapaamuotoiset hakemukset 31.1.2022 mennessä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Valinnat 2.2.2022 mennessä. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätiedot

Turun Hippos ry jäsenyys

Turun HIppos ry jäsenedut

Ryhmää vetää Hepsis Teamin Maret Ehrlund 044 3579 573

 

Superlauantai raveista voit infosta pukinkonttiin ostaa Metsämäen kausikortin, Metsämäkipipon, Metsämäkilahjakortin ja muuta kivaa.

Tuotteita myös myynnissä nettikaupassa sekä sovelluksessa. 

Hyvää joulua kaikille. 

Kavioura on suljettu vallitsevan kelin takia 75-raveihin asti. Muut harjoitusalueet auki. 

Harjoitusravit peruttu 8.12. vähäisten ilmoittautumisten vuoksi. 

Turun Hippos ry vaalikokous järjestetiin maanantaina 29.11. Ravintola Metsämäessä. Paikalla oli 46 jäsentä. Kokouksen alussa hallituksen puheenjohtaja Jukka Lehtonen piti katsauksen menneeseen vuoteen ja tulevaisuuteen ja toivotti kokousväen tervetulleeksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Roger Johansson ja sihteeriksi Eeva Karvonen.

Kokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja budjetin vuodelle 2022. Jäsenmaksuiksi vahvistettiin edelleen samat maksut, liittymismaksu 50€ ja vuosimaksu 50€, alle 18v jäseniltä ensimmäisen vuoden liittymis- ja vuosimaksu 50€ ja tämän jälkeen vuosimaksut 35€/vuosi (sen vuoden loppuun asti kun täyttää 18-vuotta). Alle 18-vuotiaiden osalta maksut sisältävät Suomen Hippos ry:n nuorisotoiminnan jäsenyyden.

Hallituksessa erovuoroisina olivat Jussi Hautanen, Jyrki Filatoff ja Satu Hirvenoja. Satu Hirvenoja oli ennakkoon ilmoittanut, ettei ole käytettävissä uudelle kaudelle. Hallitukseen valittiin jatkamaan Jyrki Filatoff ja Jussi Hautanen ja uutena jäsenenä Bella Varjonen.

Kokouksessa käytiin läpi kyselyn ja keskustelutilaisuuden kommentit yhdistyksen sääntöihin ja keskusteltiin niistä. 

 

Harjoitusravit 8.12. klo 12, ilmot hepassa!

Harjoitusravit peruttu 25.11. liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on päättänyt koronatodistuksen käyttöönotosta yli 50hlö yleisötilaisuuksissa sisätilojen osalta 16.11.-16.12.2021 välisenä aikana 16-vuotiailta ja vanhemmilta henkilöiltä. Tämä tarkoittaa sitä, että pikkujouluravien 19.11. ja 3.12. sisätilojen ovella (ravintolan ovi katsomon takana, totohallin päätyovi ja alatotohallin ovi) tarkistetaan koronatodistus. Ulkotiloissa koronatodistusta ei tarkasteta. Tallialueen portista sisään pääsee vain välittömästi hevosen kanssa työskentelevät henkilöt (valmentaja, hoitaja ja ohjastaja sekä mahdollinen autokuski) ja tallialueen portilla ei koronatodistuksia tarkasteta.

Tartuntatautilain 58 i §:n 1 momentin mukaan EU:n digitaalisen koronatodistuksen tulee kansallisessa käytössä osoittaa henkilön saaneen 16 g §:n 1 momentissa tarkoitetun täyden rokotussarjan vähintään seitsemän vuorokautta aiemmin, negatiivisen koronatestituloksen enintään 72 tuntia aiemmin tai sairastaneen covid-19-taudin enintään kuusi kuukautta aiemmin.

Koronatodistuksen pystyy jokainen latamaan oma kanta tietojärjestelmästä. Koronapassin QR-koodi luetaan sisätilojen ovella ja sen jälkeen tarkistetaan henkilön henkilötiedot. Sisätiloissa suositellaan noudattaman jo aikaisemmin olleita hygienia- ja turvavälisuosituksia. 

Lisätiedot Metsämäen toimistosta.

Tervetuloa terveenä raveihin!

Tässä listaus vuoden 2022 ravipäivistä tai ladatava PDF tulostukseen tästä

 • 10.1.2022 ma Magic Monday
 • 10.1.2022 ma Magic Monday
 • 21.1.2022 pe Toto5-ravit
 • 28.1.2022 pe Toto5-ravit
 • 11.2.2022 pe Toto5-ravit
 • 25.2.2022 pe Toto5-ravit
 • 5.3.2022 la Superlauantai
 • 18.3.2022 pe Toto5-ravit
 • 15.4.2022 pe Pitkäperjantai
 • 29.4.2022 pe Toto4-ravit
 • 9.5.2022 ma Toto5-ravit
 • 27.5.2022 pe Toto5-ravit
 • 3.6.2022 pe Toto5-ravit
 • 8.7.2022 pe Toto4-ravit
 • 15.7.2022 pe Toto5-ravit
 • 22.7.2022 pe Toto4-ravit
 • 16.8.2022 ti Toto5-ravit
 • 29.8.2022 ma Toto5-ravit
 • 18.9.2022 su Toto5-ravit
 • 7.10.2022 pe Turku Globe Trotter
 • 8.10.2022 la Turku Globe Trotter
 • 30.10.2022 su Toto5-ravit
 • 18.11.2022 pe Toto5-ravit
 • 26.11.2022 la T75-ravit
 • 12.12.2022 ma Magic Monday
 • 30.12.2022 pe Toto5-ravit

Valitettavasti joudumme perumaan isänpäivälounaan tältä vuodelta. 14.11.2021.

 

21.11. Metsämäen raviradan tiloissa ja lähimaastoissa järjestetään suunnistuskilpailu Turku Rogaining Wintersprint. Metsälenkki suljettu klo 13-16 ja varovaisuutta alueella hevosella liikkuessa muutenkin. 

Metsämäen ravirata on nostanut 19.11. ja 3.12. pikkujouluravien minimipalkinnot 1500€. 

19.11. on lisätty sarja kylmäverisille ja suomenhevosille 10. sarja Kylmäveriset tasoitusajo 2100 m p. 200 e + 20 m/ 500 e. enintään 1200 e P. 2000 e. (2000-1000-600-400-200-200)

3.12. on lisätty sarja lämminverisille 7. sarja Lämminveriset tasoitusajo 1600 m enint.2-v. p. 0e, 20 m/ 2000e, 40 m/ 6000e. enintään 6000 e P. 2000 e. (2000-1000-600-400-200-200)

Yleisölle infon löydät kalenterista. Pikkujoulupaketit nyt myynnissä!

sarjat 1

sarjat 2

Rata suljettu harjoittelulta 22.10. 

Turku Globe Trotter viikonlopun avasi Suomen Hippoksen kanssa yhteistyössä järjestetty Kylmäveriseminaari. Kylmäveriseminaari pureutui alustajien ja panelistien kanssa kylmäveristen kilpailuyhteistyöhön ja sen merkitykseen. Seminaari näytettiin suorana antenniverkon kanavalla 26. 

Suomen Hippoksen tiedote seminaarista. 

Seminaarin tallenne on nyt nähtävissä Metsämäen youtube-kanavalla.

Seminaarin esitykset:

- Roger Johansson kylmäveriyhteistyö vuosien saatossa. 

- Tuomo Pekonen kylmäveriyhteistyö lukujen valossa.

 

Seminaarin jälkeen ratkottiin kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruus ja Harri Koivunen palkittiin raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä

TGT-ravien valmisteluiden johdosta, rata suljettu harjoittelulta 8.10. klo 15 eteenpäin maanantai aamuun asti. 

Harjoitusreiteillä leikataan pientareilta kasvustoa 7.10. klo 10 eteenpäin n. klo 14 asti. Varovaisuutta reiteillä ajettaessa 

Tervetuloa talkoisiin raviradalle keskiviikkona.

Ilmoittele tulostasi

 Ratamestari
Matti Juutila
044-3339888
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Turun Metsämäessä 9.10. ravattavaan Pohjoismaiden Mestaruuslähtöön ilmoitettiin ennätysmäärä hevosia. Yhteensä 17 ilmoittautuneen joukosta Norjan ainoa edustaja on suomessa Antti Ala-Rantalan tallissa valmentautuva Nyland. Ruotsia edustavat Jan-Olov Perssonin Bellfaks ja Smedheim Solan ja Jan Ove Olsenin Kong Henry ja Faks Nils. Suomea edustamaan valittiin ikäluokkatähdet Parvelan Retu ja Stallone, ravikuninkaat Evartti, Jokivarren Kunkku ja H.V. Tuuri sekä Vixeli ja Landen Paukku. 

Pohjoismaiden Mestaruuslähdöt ravataan osana Turku Globe Trotter tapahtumaa 9.-10.10. Ravit alkavat lauantaina klo 17, jota ennen Metsämäen totohallissa kaikille avoin kylmäveriseminaari klo 13 alkaen pureutuu kylmäveriyhteistyöhön ja sen merkitykseen. Lauantaina kilpaillaan myös PM-monté lähdöissä, sekä lämminveristen että kylmäveristen osalta. Viikonloppu jatkuu sunnuntaina 10.10. 5-vuotiaiden tammojen ja 2-vuotiaiden kasvattajakruunufinaaleilla. 


Pohjoismaiden Mestaruus 2021 lähtölista

1 Vixeli  /  Tapio Perttunen        
2 Kong Henry*  /  Harri Koivunen        
3 Evartti  /  Santtu Raitala        
4 Jokivarren Kunkku  /  Jukka Torvinen        
5 Smedheim Solan*  /  Olli Koivunen        
6 H.V. Tuuri  /  Ari Moilanen        
7 Nyland*  /  Antti Ala-Rantala        
8 Faks Nils*  /  Seppo Markkula        
9 Stallone  /  Iikka Nurmonen        
10 Bellfaks*  /  Jan-Olov Persson        
11 Landen Paukku  /  Jani Suonperä        
12 Parvelan Retu  /  Hannu Torvinen

 

Lähtölistat kokonaisuudessaan Hippoksen Heppajärjestelmässä. Liput ja lisätiedot tapahtumasta

 

Maastu PM 2021 banneri980x400

Turun Hippos ry hallitus on keväällä päättänyt aloittaa ravintolatoiminnan osalta konseptiuudistuksen. Uudistuksen tavoitteena on raikastaa ja nykyaikaistaa ravintolatarjoamaa ja käydä läpi ravintolan prosesseja. Koronaviruspandemian hellittäessä otettaan, tullaan syksyn ja alkuvuoden aikana ravintolatoimintaa kehittämään osa-alue kerrallaan. 

Konseptiuudistuksen tueksi toimintaa on syksyn ajan konsultoimassa Mikko Rannikko. Mikko pyörittää tällä hetkellä omaa Namucatering yritystään ja on kovissa liemissä keitetty alan ammattilainen ja myös Netflixistäkin tuttu. Keittiön toimintaa vahvistamaan tulee myös kokki ja keittiömestari Pekka Laine. Pekka on pitkän linjan ammattilainen ja urallaan pyörittänyt mm. yrittäjänä Kupittaan paviljonkia ja toiminut kokkina Viking Linellä ja vuoromestarina Naantalin Kaivohuoneella. Jatkossa Pekka vastaa keittiön toiminnasta Metsämäen tapahtumissa. Erja Kult jatkaa edelleen mukana ravintolan organisaatiossa ja tiiviissä yhteistyössä Pekan kanssa. Uudistusta on tukemassa vahvasti mukana myös tukkuliike Kesko. 

Pekan kädenjälki on nähtävissä ja maistettavissa jo 1.10. perjantairavien ruokalistassa. Turku Globe Trotter tapahtumassa 9.-10.10. keittiössä yhteistyössä erinomaiset ruoat valmistavat Pekka Laine ja Mikko Rannikko yhdessä, joka tuleekin tapahtumana olemaan varsinainen lähtölaukaus konseptiuudistukselle. Uudistus tulee näkymään eri tavoilla ja maistumaan Ravintola Metsämäessä syksyn mittaan

Lisätiedot 1.10. raveista

Lisätiedot 9.-10.10. Turku Globe Trotter tapahtumasta

Tervetuloa nauttimaan Ravintola Metsämäkeen!

9fea94a7 b3fd 4c20 b36a fc815ef06529

Mikko Rannikko ja Pekka Laine suunnittelemassa Turku Globe Trotter tapahtumat ruokalistaa.

Turun PM-viikonloppu starttaa kylmäveriseminaarilla – ”Seminaari tarjoaa toivottavasti eväitä pohjoismaisen kylmäveriyhteistyön kehittämiseen”

Turussa ratkaistaan lauantaina 9.10. kylmäveriravureiden pohjoismaiden mestari. Ennen ravi-illan alkua Metsämäessä järjestetään kylmäveriseminaari, jossa paneudutaan Suomen ja Pohjoismaiden raviurheiluun kylmäveristen osalta. 

Kylmäveriseminaarin tarkoitus on luoda rakentavaa keskustelua kylmäveriraviurheilun ympärille eri alueiden asiantuntijoiden avulla. Seminaarin alussa puheenvuoron saavat Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen, joka esittelee tilastoja kotimaisen kylmäveriraviurheilun takana.

Puheenvuoron pitää myös kotimaisen raviurheilun ilmiöihin ja historiaan perehtynyt Roger Johansson, joka on myös Turun Metsämäen emeritustoimitusjohtaja. Johansson lisäksi toimii seminaarin paneelikeskustelun vetäjänä yhdessä Lauri Hyvösen kanssa.

Puheenvuorojen jälkeen tilaisuus jatkuu paneelikeskustelulla. Seminaarissa keskustelevat Antti Ala-Rantala, Antti Karhila, Matti Rehula, Tuomo Pekonen, Mikael Mattfolk ja Kari-Markku Karjalainen.

”Mediassa on käyty paljon keskustelua siitä, miten kylmäveristen tuonti Suomeen on lisääntynyt. Keskustelua on aiheuttanut erityisesti se, että samaan aikaan kun Suomessa kylmäverilähtöjä järjestetään laajasti, on suomenhevosten kilpailumahdollisuudet Ruotsissa heikommat”, Metsämäen raviradan toimitusjohtaja Eeva Karvonen taustoittaa.

”Paneelikeskustelu käydään nyt pitkälti kotimaisin voimin, ja jatkoa ajatellen seminaari tarjoaa toivottavasti eväitä pohjoismaisen kylmäveriyhteistyön syventämiseen.”

Seminaarissa on tarkoitus puhua kylmäveristen ravikilpailutoiminnasta, eikä lauantai-iltapäivänä paneuduta esimerkiksi kylmäverijalostuksen kysymyksiin. 

”Hienoa että kylmäveriseminaarin kaltainen tilaisuus järjestetään. Toivottavasti keskustelu tuo esille uusia näkökulmia lajiaktiivien sekä keskusjärjestöjen toimintaan niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa”, tilaisuudessa esiintyvä Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kommentoi.

Seminaarin alustava aikataulu:

Klo 13 Seminaarin avaus ja tervetulotoivotus - Turun Hippos ry puheenjohtaja Jukka Lehtonen

Katsaus kylmäveriyhteistyöhön vuosien saatossa - Roger Johansson, Turun raviradan emeritustoimitusjohtaja

- Katsaus kylmäveriyhteistyöhön lukujen valossa - Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen

Klo 14 Kahvitauko, Bäkkäri tarjoaa osallistujille kahvit ja pullat.

Klo 14.20 Paneelikeskustelu, keskustelemassa

 • Antti Ala-Rantala, ammattivalmentaja ja -ohjastaja
 • Antti Karhila, Suomen Ravivalmentajat ry toiminnanjohtaja, suomenhevoskasvattaja
 • Matti Rehula, Suomehevosliitto ry:n hallituksen jäsen, suomenhevoskasvattaja ja oriinpitäjä
 • Tuomo Pekonen, Suomen Hippos ry kilpailupäällikkö
 • Mikael Mattfolk, kilpailupromoottori 
 • Kari-Markku Karjalainen, suomenhevoskasvattaja

Paneelikeskustelua vetävät Lauri Hyvönen ja Roger Johansson.

Lisätietodot semaarista ja ilmoittautuminen.

Lisätiedot Turku Globe Trotter tapahtumaviikonlopusta

Metsämäessä ajetaan tulevana perjantaina 1.10. laadukkaita kasvattajakruunulähtöjä. 5-vuotiaille tammoille on luvassa kolme karsintalähtöä 6000€ ykköspalkinnolla. Mukana karsinnoissa ikäluokan huipputammoja, mm. Piece of Glory, First Class Lady ja Moonlight Velvet. Finaali ajetaan sunnuntaina 10.10. 12 000€ ykkösellä. Karsintalähdöistä finaaliin pääsee 4 ensimmäistä jokaisesta kolmesta karsinnasta ja karsintojen lähtöradat valitaan 1.10. ravien päätteeksi.

Mielenkiintoa perjantairaveihin tuovat myös 2-vuotiaiden kasvattajakruunun ylimääräiset lähdöt. Kasvattajakruunu ja Turun Hippos ry pyrkivät tarjoamaan yhteistyössä kilpailumahdollisuuksia eri ikäluokkien hevosille hyvillä palkintosummilla. Tämän johdosta järjestetään karsintoihin ilmoitetuille 2-vuotiaille tammoille, sekä oriille ja ruunille ylimääräiset lähdöt, vaikka sääntöjen mukaan lähtöjä ei tarvitse järjestää. 2-vuotiaiden finaalien lähtöradat arvotaan 10.10. ravien ilmoittautumispäivänä, koska kaikki karsintoihin ilmoitetut hevoset pääsevät suoraan finaaliin.

2-vuotiaille tammoille ja 2-vuotialle oriille ja ruunille ajetaan molemmille yksi ylimääräinen lähtö 6000€ ykköspalkinnolla. Ylimääräisiin lähtöihin saavat osallistua karsintoihin ilmoitetut hevoset. Kaikki karsintoihin ilmoitetut hevoset ovat suoraan oikeutettuja 10.10. ajettavaan finaaliin, joka ajetaan 18 000€ ykköspalkinnolla.

Molempien ikäluokkien finaalit ajetaan Turussa Turku Globe Trotter tapahtuman yhteydessä, jossa 9.10. lauantaina kilpaillaan Pohjoismaiden Mestaruuksista ja sunnuntaina 10.10. kasvattajakruunufinaaleista.

Lähtölistat Heppa-järjestelmässä.

Lisätiedot:


Turun Hippos ry Henri Toiviainen, puh 040 456 7003, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kasvattajakruunu ry Markku Punkari, puh 0400 823226, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koko päivän kestävät talkoot maanantaina 27.9.2021. Kaikenlaista tekemistä löytyy jokaiselle. Ilmoitatko tulsotasi Matti Juutilalle, että tiedämme varautua talkooeväillä! 

Ratamestari
Matti Juutila
044-3339888
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

rata suljettu 3.9. Elokuva esityksen vuoksi

Lauantain talkoot peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Uudet kun parempi päivämäärä on valittu. 

Turun Hippos ry:n vuosikokous järjestettiin Ravintola Metsämäen katsomoravintolassa torstaina 26.8. klo 18.30. Kokoukseen saapui noin kolmekymmentä jäsentä.  Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jussi Tomperi ja sihteeriksi Eeva Karvonen. Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Mari Palmu ja Vivian Roine.

Toimitusjohtaja esitteli kokousväelle vuoden 2020 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja taseen, jotka hyväksyttiin muutoksitta. Tilikauden tulos oli 47 328€ ylijäämäinen.Vastuuvapauden myöntämisestä tehtiin suuntaa-antava käsiäänestys, jonka jälkeen vastuuvapaus päätettiin myöntää tilivelvollisille. 

Muissa asioissa käytiin vilkas keskustelu yhdistyksen säännöistä, nuorisojäsenyydestä, valmennusalueiden käyttömaksuista ja alueiden käytöstä. 

Koronarajoituksien niin salliessa, järjestämme Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n ja Turun Hippos ry vuosikokouksen 26.8. torstaina. Hevosjalostusliiton kokous alkaa klo 17.30 ja Turun Hippos ry:n kokous klo 18.30. 

Kokoukseen saa saapua vain terveenä. Kokouksissa on maskisuositus ja turvaväleistä, sekä hygieniasta tulee jokaisen osallistujan huolehtia.

Ilmoittaudu kokoukseen 24.8. mennessä tämän linkin kautta.

Harjoitusravit peruttu 19.8. liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Seuraavat harjoitusravit 2.9. klo 18. 

Metsämäen toimiston väki on lomalla viikon 30 ja näin ollen suljettuna. 2.8. maanantaina jatkamme 6.8. ravien ilmoittautumisella. 

Raviradan keskusnurmella järjestetään perinteinen Metsämäki Horse Show perjantaina 23.7. klo 12 alkaen koko viikonlopun ajan. Alueella palvelee terassiravintola Alarik.

Lisätiedot tapahtumasta.

Ravirata suljetaan harjoituskäytöltä pe 23.7. klo 12 alkaen sunnuntaihin asti. Myös varikkoalue on ratsastuskilpailuiden käytössä. Alueen talleilla ja raviradan ympärillä hajoittelevilta valjakoilta toivotaan erityistä varovaisuutta, kun kuljetaan varikkoalueen läpi. Kilpailualueen rakentaminen alkaa jo tänään keskiviikkona 21.7. jolloin liikennettä varikkoalueella ja raviradalla. Pyydämme erityistä varovaisuutta alueella liikuttaessa.

Tervetuloa seuraamaan Metsämäki Horse Show'ta! 

Lauantaina 3.7. Metsämäen valtaavat Pönipöhinät. Koko perheen ilmaistapahtumassa koko alueella tapahtuu päivän aikana useissa eri pisteissä. Alla olevassa aluekartasta löydät eri toimintojen sijainnin. 

Poniravien käsiohjelman (taittanut Hanna Malmsten) löydät tästä linkistä.

Lisätiedot tapahtumasta ja tapahtuman aikataulut löydätte tästä linkistä. 

Tervetuloa Ponipöhinöihin!

 

kartta nettiin

rata suljettu harjoittelulta lauantaina 3.7 ja sunnuntaina 4.7. Myös varikolla lauantaina kaikki katospaikat käytössä poneilla, sunnuntaina osittain. 

Ajolupakurssin loppukoe radalla 23.6. klo 16:30-> rata suljettu harjoittelulta

4.6.2021 Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt keventää alueen kokoontumisrajoituksia. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten enimmäisyleisömäärää ei 4.6. alkaen enää tarvitse rajoittaa.

Lisätiedot tapahtumasta 

Metsämäen ajolupakurssin volttausharjoitukset radalla seuraavasti:

Rata suljettu noin 1½-2 tuntia alkamisesta. Annetaan muutenkin uusille kurssilaisille rauha harjoitella ja opetella rauhassa. 

1.6. klo 18:00

3.6. klo 18:00

6.6. klo 10:00

10.6. klo 18:00

13.6. klo 10:00 

15.6. klo 18:00 (kenraalikoe)

23.6. klo 18:00 (loppukoe)

 

Rata Suljettu! Sunnuntai 16.5-Maanantai 17.5. Radan profiloinnin ja pintamateriaalin lisäämisen vuoksi!

Vihdoin se on mahdollista. Juuri saamamme AVI:n ohjeistuksen mukaan voimme järjestää harjoitusravit 22.5. 

Harjoitusravit alkavat klo 10. 

Sarjat löytyvät Hepasta. Normaalit harjoitusravi sarjat sekä sarjat myös poneille (ponien tasoitukset ilmoittautuneiden mukaan)

Järjestämme myös ponien mittausta ennen harjoitusraveja klo 8:30-9:30. Jos ponisi on ilman mittaustulosta, etkä saa ilmoitettua sitä Hepan kautta, soita Henri Toiviainen 0404567003. 

Harjoitusraveissa normaalit harjoitusravisäännöt. Osallistuminen 10€, ilmainen Turun Hippos ry:n vuosimaksun maksaneille.

Voikit Nivola-tornista (varikon huoltorakennus)

Lisätiedot kalenterista 

Vaatimukset

 • hevosella vastuuvakuutus (Hippos laskuttaa)
 • ohjastajalla ajolupa
 • kilpailuvarustus (kilpakärryt, pinnasuojat, ohjastajalla kypärä)
 • turvaliivin käyttöä suositellaan

Ole ystävällinen ja siivoa katospaikkasi käytön jälkeen. 

Harjoitusravien jälkeen mahdollista autolähtöharjoittelu.

HUOMIO! KOKOUS SIIRTYY VALLITSEVIEN KORONARAJOITUSTEN VUOKSI. UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ ILMOITETAAN MYÖHEMMIN.

Turun Hippos ry:n hallitus on asettanut alustavan päivämäärän vuosikokoukselleen. Hallitus seuraa tarkoin viranomaisten ohjeita ja määräyksiä kokoontumisrajoituksiin liittyen. Jos koronavirustilanne ja viranomaisten ohjeet niin sallivat, yhdistyksen vuosikokous järjestetään torstaina 27.5. klo 18.30 alkaen Ravintola Metsämäen ravintolakatsomossa. Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n vuosikokous järjestetään samana päivänä klo 17.30 alkaen.

Jäsenistöä tullaan tiedottamaan kokousjärjestelyistä ja mahdollisesta ilmoittautumisesta lähempänä kokousajankohtaa.

taiteilija face 53892310 1

Turku Globe Trotter -ravitapahtuma etsii taiteilijaa

On taas tullut aika ilmiantaa lempitaiteilijasi. Turku Globe Trotter ravitapahtuma jossa ravataan Pohjoismaiden Mestaruudesta, tapansa mukaan etsii tapahtumalle jokavuotisen uuden ilmeen. Tänä vuonna emme rajaa etsimäämme taideteosta maalauksiin vaan taideteos voi olla muotokuva, veistos tai mikä tahansa. Ilmianna siis innokas taiteilija joka haluaisi olla kehittämässä tapahtuman taiteellista ilmettä sekä näkyä vahvasti mukana tapahtuman markkinoinnissa ja ilmeessä. 

yhteydenotot Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Kevään ja kesän tullen metsälenkki ajetaan kaksi kertaa maanantaista perjantaihin aamulla klo 7-8 välillä ja iltapäivällä klo 16-17. Hiittisuoraa ja ravirataa huolletaan käytön mukaan vähintään samoina aikoina kuin metsälenkkiä.

Sääolosuhteiden niin vaatiessa, yllä mainitusta aikataulusta voidaan joutua poikkeamaan. Ennen ravipäivää ravirataa (ja kilpailualuetta) huolletaan ja kunnostetaan kilpailukuntoon jo muutama päivä ennen tapahtumaa, joka tarkoittaa koneiden aktiivista liikkumista alueella. Tämä tulee käyttäjien ottaa huomioon. 

Kaikkien valmennusalueita käyttävien tulee maksaa alueiden käyttömaksu. Ohjeet käyttömaksun suorittamiseen tästä linkistä. Tulemme kokoamaan käyttömaksun maksaneista valmentajista oman whatsapp-ryhmän, jossa tiedotetaan alueiden hoidosta ja poikkeustilanteista.

Hyviä treenejä kaikille!

METSÄMÄKI TALENTIT OPISSA RAVITALLEILLA
Yhdeksästä aktiivisesta ravinuoresta koostuva Metsämäki Talent -ryhmä pääsi hiihtolomallaan tutustumaan Isotalon ja Harri Koivusen ravitalleille, ja mm. näin nuoret kertovat päivästään.

"Päivä Ravitalli Harri Koivusella oli todella opettavainen, työntäyteinen ja mukava. Sain tehdä paljon erilaisia tallin töitä ja minulle opetettii erittäin hyvin miten tallilla eri askareet tehdään. Mahtavaa oli myös se, että minulle luotettiin hevonen ajettavaksi. Vaikka oli kiirettä, ihmiset tallilla olivat aina ystävällisiä ja halusivat auttaa. Iso kiitos tästä koko tallin väelle."

"Pääsin Metsämäki Talent-ryhmän kautta tutustumaan Isotalon ravitallin toimintaan. Päivän aikana päästiin tallihommien lisäksi ajamaan ja valjastamaan sekä käsittelemään hevosia. Aika kului nopeasti ja meillä oli hauskaa. Oli hienoa nähdä miten eri paikoissa toimitaan, monilla talleilla on niin erilaiset käytännöt. Erityisesti jäi mieleen miten fiksusti nuoretkin hevoset käyttäytyivät ja miten hommat hoidettiin rennosti mutta tehokkaasti."

"Koivusella meni hyvin, oli ihan super kivaa ja aika meni nopeesti! Yhtään ei tullut tylsää hetkeä! Erityisesti mieleen jäi se, että ennenkuin hepat vietiin ulos, niitä harjailtiin, hokit tarkistettiin ja harjat selvitettiin, eli siinä tuli hengailtua myös hevosten kanssa kun ei siinä valjastaessa ollut aikaa niin paljoa. Ja kaikki hevoset oli ihanan rauhallisia!"


Palaute oli siis positiivista, nuoret saivat päivästään kokemusta sekä oppia ja ravihevosten hyvinvoinvoiva, toimiva ja rauhallinen olemus nousi keskeisiksi asioiksi.  Kiitos vielä ravitallit H. Koivunen ja Isotalo tiimeineen, että otitte ravinuoria oppiin ja tutustumaan työpäiväänne!

Metsämäki Talent -ryhmä yhteistyössä Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n ja raviponikoulu HEPSIS Teamin kanssa.

Suomen Hippoksen ohjastajasarjojen osallistujat on valittu.

Patri Filatoff Salamakyparat 2020 kuva Hippos Juho Hamalainenmiisa

kuvat: Juho Hämäläinen ja Leena Kahisaari

Metsämäkeä hienosti edustamassa Salamakypärissä on Patri Filatoff. Patri työskentelee Metsämässä isänsä Jyrki Filatoffin ratatallilla. Salamakypärissä nähdään myös Metsämäen toiselta ratatallilta Jere Hurme joka työskentelee Harri Koivusen alaisuudessa.

Montekypäriin edustamaan pääsee samalta tallilta  Miisa Pulkkanen. Montekypärien finaali käydään Turku Globe Trotter -raveissa 10.10.2021.

Juniorikypärissä kilpailee Ypäjällä opiskeleva ja Metsämäessäkin vaikutanut Johanna Säteri.

Metsämäen ravirata toivottaa onnea valituille ja tuuria kisoihin! 

Lue Hippoksen uutinen aiheesta

Valitettavasti joudumme perumaan 6.3. suunnitellut poniharjoitusravit. Siirrämme ne järjestettäväksi tulevaisuudessa.

Haluamme toimia vastuullisesti ja vallitsevan tilanteen, Suomen Hippoksen, Turun Hippoksen sekä AVI:n ohjeistuksia mukaillen joudumme ikäväksemme peruuttamaan aijotut ponienharjoitusravit. Ponien lauantai harkkarit tullaan järjestämään tulevaisuudessa kun rajoituksia puretaan. 

Rata suljettu vallitsevien olusuhteiden vuoksi. Auki jälleen maanantaina 1.1.2021

 

Rata suljettu 26.2. klo 14 eteenpäin suolauksen vuoksi.

Turun Ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmä toteuttaa Capstone - projektissaan kyselyn ja Zoom-etäseminaarin yhteistyössä Metsämäen raviradan kanssa. Kyselyssä ja seminaarissa kartoitetaan minkälaisia tapahtumia ja toimintoja Metsämäessä voisi jatkossa olla? Mitä asiakkaat ja käyttäjät meiltä toivovat?

Zoom-Seminaari järjestetään perjantaina 26.2. klo 17.30 alkaen.

Ennakkokysely on auki ja toivomme saavamme vastauksia viimeistään perjantaina, jolloin voimme hyödyntää saatuja vastauksia seminaarissa. Linkki kyselyyn on alla ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 5 kausikorttia Metsämäen raveihin. Kaikki ideat, ajatukset ja toiminnan kehittämiseen liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Toivottavasti käytät hetken aikaasi ja jaat ajatuksiasi meille.

https://forms.gle/viXkTvkn3iwU9M4MA

Perjantaina 26.2. klo 17.30 järjestämme zoom-seminaarin, jossa muutaman alustuksen jälkeen pidetään ryhmätyöt asiaan liittyen. Ohjelma löytyy liitteenä ja alla linkki Zoom-alustalle. Toivottavasti tapaamme siellä klo 17.30 alkaen perjantaina!

 https://cutt.ly/Slzizdm

SeminaariAikataulu

Ratatietoja ravipäivälle

illalla ravataan lumen ja hiekan sekaisella talviradalla. Ratamestari Matti Juutila suosittelee pitkiä hokkeja sekä tarkistamaan naulat kengistä.

Aamulla muutama aste pakkasta, Illaksi luvattu -7 astetta pakkasta ja viimeisiin lähtöihin voidaan mahdollisesti saada pientä lumisadetta.

Kilpailijat huomatkaa, että katoksilta on poistettu lantasaavit ja katoksien päihin on tuotu lantalava. Pidetään paikat siistinä. Varsinkin näin pakkaskelillä kun jätökset jäätyvät katoksille jollei niitä heti siivoa. 

rata 19

 

Raviradan toimisto on muuttanut varikkoalueen huoltorakennuksesta takaisin katsomorakennukseen. Toimiston löytää entiseltä paikaltaan katsomorakennuksen tallialueen päädystä. Toimiston väki tekee viranomaisten suositusten mukaisesti osittain etätöitä ja meidät tavoittaa parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla. Toimisto on auki ravipäivinä ja muutoin satunnaisesti. Toimiston aukiolo kannattaa varmistaa puhelimitse ennen paikalle saapumista.

Yhteystiedot

Metsamaki logo pun

Bäkkäri ja Turun ravit haluavat yhdessä nostaa esille hevosenhoitajien arvokasta työtä. Tämä pyyteetön työ hevosen hyvinvoinnin eteen ja hoitajan ja hevosen ainutlaatuinen suhde, ovat asioita, joita haluamme tuoda paremmin esille. 

Kilpailupäivän kulisseissa on sosiaalisen median kampanja, jossa yksi Turun raveihin osallistuvan hevosen hoitaja kertoo päivityksillään kilpailupäivään valmistautumisesta ja kilpailupaikalla kilpailuun valmistautumisesta. Minkälaisia asioita hoitaja huomioi kilpailupäivän aikana? Mitä pakataan mukaan raveihin? Miten pienistä yksityiskohdista koostuu hyvinvoiva ja iloinen kilpahevonen ja onnistunut kilpailupäivä? 

Somekampajaa voit seurata instragarimissa @bäkkäri_suomi ja @turunravit tileillä. Jokainen kampanjaan osallistuva hoitaja palkitaan Back On Trackin lahjakortilla.

Bäkkärissä mukana:
Back on Track, Krafft, Oranta Equus, Hevoset Messut, Maaseudun Tulevaisuus

KORONAN VUOKSI TAPAHTUMA ON JOUDUTTU SIIRTÄMÄÄN ALKUPERÄISELTÄ PAIKALTAAN MARRASKUULLE 2021.

Toivomme, että tulet nauttimaan hienosta esityksestä uusilla päivämäärillä. Jo ostamasi liput siirtyvät automaattisesti vastaavaan uuteen päivämäärään ja torstai lipulla voit tulla torstaina jne. Jos kuitenkin haluat rahat takaisin ostamistasi lipuista toimi näin!

LIPPU OSTETTU LIVETO NETTIKAUPASTA METSÄMÄEN SIVUILTA:

Ole yhteidessä Liveton asiakaspalveluun (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.),  Viestissä tulee ilmoittaa sähköposti, jolla tilaus on tehty sekä tilausnumero. Tilinumeroa ei tarvita. PALAUTUKSIA VOIT PYYTÄÄ 16.03.2021 ASTI

LIPPU ON OSTETTU METSÄMÄKI SOVELLUKSESTA:

ota yhteyttä henri.toiviainen(a)turunhippos.fi

LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA NÄET TÄÄLTÄ! 

Mets26

Oletko kiinnostunut Metsämäen tapahtumatarjonnasta tai tapahtumanjärjestäjä etsimässä sopivia tiloja?

Kutsumme sinut mukaan kehittämään Metsämäen tapahtumatarjontaa entisestään!

Helmikuun 26 päivä järjestämme kaikille avoimen verkkoseminaarin ideointia varten, jossa puhujia Turun Hippokselta sekä Suomen Hippokselta ja aktiivista toimintaa tapahtumaan osallistujien kanssa!

Tapahtuman tarkoituksena on ideoida Metsämäen tilojen käytön monipuolistamista ja löytää uusia liiketoimintamalleja!

Tapahtumaa varten on luotu esikysely, johon vastanneiden kesken arvotaan 5kpl kausikortteja Turun raveihin!

Linkki kyselyyn: https://forms.gle/viXkTvkn3iwU9M4MA

Harjoitusravit peruttu 11.2.2021

Hippoksen ja alueen viranomaisten ohjeistuksen mukaan harjoitusravit perutaan 11.2.2021. 

Aikuisten harjoitustoiminta on ohjeistuksen mukaan kielletty, mutta lapsille voimme järjestää pienimuotoisia harjoitustapahtumia.

6.3. olevat lauantai harjoitusravit järjestetään ainakin PONEILLE.  Uudet ohjeistukset saattavat tulla ennen tuota päivää ja toimimme sen mukaan hevosten ja aikusiten suhteen. 

 

Vuoden alusta Metsämäen ravirata käynnisti aktiivisille ravinuorille Metsämäki Talent -ryhmän, jossa osallistuville tarjotaan koulutuksia, opintoretkiä ja mahdollisuutta tutustua alueen eri valmentajien toimintaan harjoittelupäivien muodossa. Metsämäki Talent -ryhmä tulee myös olemaan mukana ravien järjestämisessä ja tutustumassa eri toimihenkilöiden työtehtäviin. 
 
Ryhmään oli avoin haku ja mukaan lähti yhdeksän lajin parissa aktiivisesti toimivaa 13 - 16 vuotiasta nuorta, joilla kaikilla on vahva kipinä oppia raviurheilun maailmasta lisää.
 
Ryhmän toimintaan on saatu rahallista tukea Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiön nuorisostipendin muodossa sekä Erkki Rajakosken rahastosta.

 

Lisätiedot: Eeva Karvonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 0400 898 353, Maret Ehrlund 044 357 9573, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Metsämäessä ravataan huomenna hiekkapintaisella talviradalla. Radalla on tällä hetkellä lunta suojaamassa kaviouran pohjaa yön sateilta,mutta lumi aurataan ennen kilpailuja pois radalta.

rata

 

Vuoden 2021 valmennusalueiden käyttömaksun voit suorittaa Metsämäki sovelluksessa tai verkkosivujemme verkkokaupassa.

Maksuohjeet:

Maksun suuruus riippuu valmentajan valmennettavien määrästä seuraavasti: 

Valmennusalueiden käyttömaksu: 

1 hevonen – 60 euroa / vuosi

2-5 hevosta – 120 euroa / vuosi

6-9 hevosta – 250 euroa / vuosi

10 tai enemmän – 400 euroa / vuosi

Aluetta säännöllisesti käyttäville A-lisenssivalmentajille 40 euroa / hevonen /vuosi

Turun Hippos ry:n jäsenille kaikki em. maksut – 50 % (jos vuosimaksu (jäsenmaksu) maksettu kyseiselle vuodelle). Saadakseen jäsenedun, hevosten vastuuvalmentajan tulee olla Turun Hippos ry jäsen ja hänen vuosimaksunsa kyseiselle vuodelle tulee olla suoritettu.

Turun Hippos ry:n vuosimaksun (jäsenmaksun) maksaneille harjoitusraveihin osallistuminen on ilmaista, muilta 10 euroa per hevonen per ravit. Saadakseen jäsenedun, hevosten vastuuvalmentajan tulee olla Turun Hippos ry jäsen.

Pyydämme suorittamaan maksun ensisijaisesti Metsämäki-sovelluksessa tai verkkokaupassamme. Jäsenetuhintaisen valmennusaluemaksun voi maksaa vasta kun on suorittanut kuluvan vuoden jäsenmaksun (Metsämäki-sovellus). Jos ette ole vielä jäsen ja haluatte liittyä, täyttäkää jäsenhakemuslomake. Turun Hippos ry jösenmaksujen suuruudet ja muut jäsenedut.

Sovellukseen liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä Henri Toiviainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh 040 456 7003

Toivomme suorituksia ensisijaisesti Metsämäki sovellukseen tai verkkokauppaamme. Jos olette estyneet käyttämästä kyseisiä maksukanavia, maksun voi myös suorittaa alla olevin tiedoin. Pyydämme suorittamaan hevosmäärän mukaisen summan ja merkitsemään viestikohtaan valmentajan nimen.

Pankkiyhteys: Turun Seudun Osuuspankki

FI03 5716 9020 0707 49

Maksamalla maksun hyväksyt, että nimesi julkistetaan maksun maksaneiden listalla. Valmennusalueiden käyttömaksun maksaneille pidämme ajantasaista WhatsApp-ryhmää jossa tiedotetaan rataolosuhteista, mahdollisista kunnostustöistä ja poikkeusaukioloajoista.

 

Metsämäen harjoituspaikkojen kunnossapitosuunnitelma (minimitaso)

Kevät- kesä-syksy
Maanantai – perjantai alueet lanataan (ja kastellaan) aamuisin ja iltapäivisin. Käytön mukaan lanataan (ja kastellaan) myös päivällä. Perjantaina kastellaan reippaasti iltapäivällä tilanteen mukaan. Lauantaina alueet hoidetaan kerran päivän aikana.

Talvikunnossapito
Hiittisuora, sekä rata pidetään ajokunnossa mahdollisuuksien mukaan. Metsälenkki aurataan tarpeen mukaan. Rospuuttoaikaan harjoitusalueita hoidetaan tärkeysjärjestyksessä ravirata - hiittisuora – metsälenkki.

kausari etu 51332700

Vuoden 2021 kausikortti oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn kaikkiin vuoden 2021 raveihin (rajoitukset huomioiden).

Kortin hinta 50€

Kortin voit ostaa helpoiten Metsämäki sovelluksesta, kortit osiosta. Kun ostat kortin sovelluskesta se kulkee näppärästi aina mukanasi ja pystyt samalla hyödyntämään sovelluksen muut edut ja palvelut. 

Kortin voi lunastaa myös toimistolta. 

Poikkeuksellisesta ajasta huolimatta, vuoden 2021 ravit ja harjoitusravit pyörivät ja toivottavasti kevään tullen pystymme normalisoimaan toimintaamme myös yleisöpalveluiden osalta. Tässä ohjeet Turun Hippos ry jäsenille jäsenmaksun suorittamiseen kuluvalle vuodelle ja tietoa jäseneduista.

Maksa jäsenmaksusi Metsämäki-sovelluksessa

Suosittelemme kaikkia jäseniä lataamaan Metsämäki- sovelluksen. Olemme lisänneet sinne kohdan kortit, jota kautta pysytte maksamaan jäsenmaksunne (50€) ja saatte sähköisen jäsenkortin jota vastaan tulemme vuoden aikana tarjoamaan erinäisiä jäsenetuja. Jäsenkortti toimii myös jäsenen henkilökohtaisena sisäänpääsykorttina Metsämäen raveihin vuonna 2021. 

Sovelluksen kautta jäsenmaksunsa voivat maksaa Turun Hippos ry:n jäseneksi hyväksytyt henkilöt, joiden voimassa oleva sähköpostiosoite on ollut tiedossamme. Jos ette pysty lunastamaan jäsenkorttia sovelluksen kautta, sähköpostiosoitteenne tulee päivittää ja pyydämme teitä olemaan yhteydessä Metsämäen toimistoon, Henri Toiviainen puh. 040 456 7003 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäsenmaksu on mahdollista maksaa myös Metsämäen toimistossa tai tilille TURUN SEUDUN OSUUSPANKKI FI44 5710 0420 0084 01  (kirjoitathan jäsenen nimen viestikenttään), mutta tällöin sähköistä jäsenkorttia ei synny. Aikaisempien vuosien tapaan, paperista jäsenkorttia ei ole.

Jäsenedut

Kun vuoden 2021 jäsenmaksu on maksettu, voitte maksaa jäsenetuhintaan valmennusalueiden käyttömaksun Metsämäki sovelluksessa (ravikauppa) tai verkkosivuillamme olevasta verkkokaupasta.  

Pyrimme tiedottamaan jäsenistöä aktiivisesti Turun Hippos ry jäseneduista. Olemme koonneet verkkopalveluumme jäsenedut-sivun, jonne tulemme lisäämään tietoja vuoden aikana yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotelluista jäseneduista. Tiedotamme eduista myös sosiaalisen median kanavissamme (seuraattehan meitä FacebookInstagramTwitter).

Jäsenetuja mm.

Hevosrikasta vuotta toivottaen,

Turun Hippos ry, Metsämäen ravirata

Radalla lumilinko 20.1. klo 9 eteenpäin. Radan reunasta poistetaan sinne kertynyttä lunta. 

Taas on aika harjoitella!

Harjoitusravit alkavat jälleen pyörimään Metsämäen raviradalla. 

Alustavat päivämäärät ovat

11.2
25.2.
6.3. lauantai klo 11
18.3.
8.4.
22.4.
6.5
20.5.

Päivämäärät näet kalenreristamme ja klikkaamalla kalenteria pääset näkemään lähtö-/tuloslistat voit myös seurata TÄTÄ linkkiä.

Harjoitusravit ovat ilmaisia Turun Hippoksen jäsenille jotka ovat maksaneet 2021 jäsenmaksun. Muille 10€/hevonen.

 

IMG 20210107 153818

Turun Hippos ry hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 7.1. torstaina. Hallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Jukka Lehtosen ja varapuheenjohtajaksi Henri Virtasen. Muut hallituksen jäsenet ovat Niina Soinila, Satu Hirvenoja, Sari Mäki, Jyrki Filatoff, Jussi Hautanen ja uutena vuoden alussa hallituksessa aloittaneet Viljami Härmälä ja Iivari Ingves.

Järjestäytymiskokouksessa hallitus päätti vuoden 2021 toimikunnista ja päätti edustajien valinnasta eri yhteisöihin vuonna 2021. Lisäksi päätettiin vuoden 2021 alustavasta kokousohjelmasta ja käsiteltiin uusia jäsenhakemuksia.

Hallituksen yhteystiedot löydät tästä linkistä.

 

Lisätiedot toimitusjohtaja Eeva Karvonen 0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tammikuun ravit ravataan ilman yleisöä myös Metsämäessä.

Tiistaina 5.1. kokoontunut koronakoordinaatioryhmä jatkoi lähes kaikkia aiempia suosituksiaan 24.1.2021 saakka. Täten myös 23.1.2021 ravattavat lauantairavit mennään ilman yleisöä Turussa. 

 

Matti Juutila arvioi illasta seuraavaa: "Illalla ok hiekkapintainen kesärata. illaksi luvassa poutaa. Kesäkengällä pärjää."

rata 1.1.2021

 

Rata pysyy suljettuna 1.1.2021 raveihin asti. Treenata voi muilla harjoitusreiteillä normaalisti. 

Radalla suoritetaan kaivojen tyhjennystä klo 7:00 alkaen. Sisäradalla työskentelee suuri pumppuauto joka tyhjentää sisäkentän kaivoja. Rataa voi käyttää omalla vastuullan. Kaksi ulointa rataa on käytössä. 

Toimiston tontut etätyöskentelevät viikolla 52. Tavoitat meidät puhelimella tai sähköpostilla.

joulutervehdys 51561955

Metsämäessä ravataan heti 1.1.2021 klo 18 uudenvuodenpäivän ravit! 

Yleisöä emme valitettavasti saa ottaa vuoden ensimmäisiin raveihin emmekä 11.1.2021 ravattaviin Magic Monday raveihin.

Päivitämme tietoja kalenteriin sekä someen aina kun saamme lisätietoa. 

Suomen Hippoksen tiedoite:

Hippos suosittelee ravikilpailujen järjestämistä toistaiseksi ilman yleisöä 

Suomen Hippos suosittelee ravikilpailutoiminnan järjestämistä toistaiseksi ilman yleisöä. 

Viime päivinä maakuntakohtaiset koronaohjeistukset ovat muuttuneet ympäri Suomea, ja monet joulukuun ravit on päätetty järjestää ilman yleisön läsnäoloa. Suomen Hippos suosittelee vahvasti kilpailutoiminnan järjestämistä koko maassa toistaiseksi ilman yleisöä, jotta kilpailujen jatkuminen keskeytyksettä voidaan taata.

Myös tallialueella on syytä kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen, ja ravikilpailuiden järjestämisessä suositellaan alkukesän kaltaisia turvatoimia. Tallialueelle sallitaan pääsy vain kilpailutoiminnan kannalta välttämättömille henkilöille, joita ovat kilpailevien hevosten hoitajat, valmentajat, ohjastajat ja autonkuljettajat sekä tarvittavat raviradan toimihenkilöt. Ennakkoon akkreditoituneiden median edustajien on mahdollista osallistua ravikilpailuihin raviratojen määrittämin rajoituksin. (Metsämäessä voit akkreditoitua raveihin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muistathan vastuusi koronaviruksen leviämisen estämisessä

Koronavirustilanteen muutokseen on reagoitava nopeasti ja ennakoivasti. On erittäin tärkeää, että viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeita riittävistä etäisyyksistä, hygieniasta sekä maskien käytöstä noudatetaan. Kilpailupaikalle ei tule saapua sairaana tai vähäisilläkään oireilla.

Kilpailupaikalla

 • Noudata kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä
 • Muista käsihygienia! Pese kätesi saippualla ja käytä käsidesiä
 • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat
 • Saavu ajoissa ja hyvällä mielellä. Valmistaudu siihen, että jonoja saattaa muodostua
 • Päivitä kenkä- ja kärrytiedot esimerkiksi Oma Tallin kautta: https://heppa.hippos.fi/omatalli
 • Maksa osallistumismaksu pankkikortilla
 • Vietä kilpailupaikalla vain oman kilpailusuorituksen vaatima aika

Toimimalla vastuullisesti voimme yhdessä varmistaa ravikilpailutoiminnan jatkumisen keskeytyksettä.

Päivitämme tähän tietoja radasta. Seuraava päivitys lauantai aamuna. 


11.12.2020 klo 10:30

Tällä hetkellä hiekkapintainen talvirata. Säätiedotus lupaa huomiselle aamupäivälle räntä/vesisadetta. Tänään lisätään rataan karkeampaa pintamateriaalia huomista mahdollista sadetta varten. 

rata


 12.12.2020 klo 9

Tänään pysytellään +0 tienoilla koko päivän. Aamupäivällä saattaa muutamia räntäkuuroja sadella. Rataa voisi luonnehtia hiekkapintaiseksi talviradaksi. Takana pienet hokit plussaa.


Tallialueelle myyntiin 12.12 lauantaina. Voit tilata ruuat ennakkoon Erja Kultilta 044 5381149 ja ruuat toimitetaan katoksellesi haluamanasi ajankohtana. TÄÄLTÄ LÖYDÄT LISTAN TILATTAVISTA ATERIOISTA

20.12. suunniteltu Eläinten Joulu - hyväntekeväisyystapahtuma siirtyy 2.4.2021 pitkäperjantaina järjestettäväksi koko perheen hyväntekeväisyystapahtumaksi. Viranomaisten rajoitusten ja kiristyvän koronapandemiatilanteen vuoksi Eläinten Turku - työryhmä on päättänyt siirtää tapahtuman. 

Eläinten Turku työryhmä toivottaa kaikille hyvää joulun aikaa. Lemmikki ry:n keräys jatkuu ja lahjoituksia otetaan vastaan. 

12.12. Lauantairavit ajetaan ilman yleisöä

Lipun jo Metsämäki sovelluksesta lunastaneille palautetaan rahat suoraan tilille.

Suomen Hippoksen tiedoite:

Hippos suosittelee ravikilpailujen järjestämistä toistaiseksi ilman yleisöä – poniravikilpailutoiminta keskeytetään koko Suomessa 7.12. alkaen

Suomen Hippos suosittelee ravikilpailutoiminnan järjestämistä toistaiseksi ilman yleisöä. Myös ponilähtöjen järjestäminen keskeytyy valtakunnallisesti maanantaista 7.12. alkaen.

Viime päivinä maakuntakohtaiset koronaohjeistukset ovat muuttuneet ympäri Suomea, ja monet joulukuun ravit on päätetty järjestää ilman yleisön läsnäoloa. Suomen Hippos suosittelee vahvasti kilpailutoiminnan järjestämistä koko maassa toistaiseksi ilman yleisöä, jotta kilpailujen jatkuminen keskeytyksettä voidaan taata.

Myös tallialueella on syytä kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen, ja ravikilpailuiden järjestämisessä suositellaan alkukesän kaltaisia turvatoimia. Tallialueelle sallitaan pääsy vain kilpailutoiminnan kannalta välttämättömille henkilöille, joita ovat kilpailevien hevosten hoitajat, valmentajat, ohjastajat ja autonkuljettajat sekä tarvittavat raviradan toimihenkilöt. Ennakkoon akkreditoituneiden median edustajien on mahdollista osallistua ravikilpailuihin raviratojen määrittämin rajoituksin. (Metsämäessä voit akkreditoitua raveihin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Poniravikilpailutoiminta keskeytetään valtakunnallisesti 7.12. alkaen loppuvuoden ajaksi

Nuorten ja lasten harrastustoiminta on keskeytynyt Suomessa monin paikoin, ja Suomen Hippos on linjannut yhdessä Suomen Poniraviyhdistyksen kanssa, että poniravikilpailutoiminta keskeytetään valtakunnallisesti maanantaista 7.12. alkaen. Ponilähdöt ovat tauolla vuoden loppuun asti.

Poniravikilpailutoiminnan keskeytyksellä pyritään minimoimaan kilpailupaikalle saapuvien henkilöiden määrä sekä vähentämään harrastusmielessä tapahtuvaa liikkumista yli maakuntarajojen.

Muistathan vastuusi koronaviruksen leviämisen estämisessä

Koronavirustilanteen muutokseen on reagoitava nopeasti ja ennakoivasti. On erittäin tärkeää, että viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeita riittävistä etäisyyksistä, hygieniasta sekä maskien käytöstä noudatetaan. Kilpailupaikalle ei tule saapua sairaana tai vähäisilläkään oireilla.

Kilpailupaikalla

 • Noudata kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä
 • Muista käsihygienia! Pese kätesi saippualla ja käytä käsidesiä
 • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat
 • Saavu ajoissa ja hyvällä mielellä. Valmistaudu siihen, että jonoja saattaa muodostua
 • Päivitä kenkä- ja kärrytiedot esimerkiksi Oma Tallin kautta: https://heppa.hippos.fi/omatalli
 • Maksa osallistumismaksu mielellään korttia käyttäen
 • Vietä kilpailupaikalla vain oman kilpailusuorituksen vaatima aika

Toimimalla vastuullisesti voimme yhdessä varmistaa ravikilpailutoiminnan jatkumisen keskeytyksettä.

 

 

 

talentit 50886623

Turun Hippos ry, Varsinais-Suomen ravinuoret, Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry ja raviponikoulu HEPSISteam tekevät nuorisotyön kehittämisen osalta aktiivista yhteistyötä maakunnassa. Nyt haemme Metsämäki-talent ryhmään 5-10 aktiivista ja innokasta raviurheilun parissa toimivaa nuorta mukaan kehittämään taitojaan. Metsämäki-talent on ryhmä, jossa valmennetaan ja annetetaan nuorille eväitä kehittyä raviurheilun saralla ja tuetaan heitä matkalla kohti raviurheilun ammattilaisuutta.

Haku Metsämäki Talent ryhmään tulee olemaan avoin ja mukaan haetaan noin 12-18 ikäisiä nuoria. Valintakriteereinä ovat nuoren oma aktiivisuus lajin parissa, innostus, tavoitteet tulevaisuudessa ja halu oppia ja kehittyä hevosten kanssa ja raviurheilun eri osa-alueissa.

Metsämäki Talent-ryhmään osallistuville tarjotaan koulutuksia, opintoretkiä ja mahdollisuutta tutustua alueen eri valmentajien toimintaan harjoittelupäivien muodossa. Samoin Metsämäki Talent-ryhmä tulee olemaan mukana ravien järjestämisessä ja tutustumassa eri toimihenkilöiden työtehtäviin. Koulutuksia/ tapahtumia on noin 8 kertaa vuoden aikana, joihin hakija sitoutuu osallistumaan.

Vapaamuotoiset hakemukset 20.12. mennessä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Valinnat 31.12.2020 mennessä. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Turun Hippos ry:n vaalikokous järjestettiin perjantaina 27.11. klo 18.30 alkaen Ravintola Metsämäessä. Kokouksen asialistalla olivat mm. toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2021, hallituksen jäsenten valinta vuosille 2021-2023 ja yhden jäsenen valinta vuosille 2021-2022. Kokouksessa päätettiin myös jäsenmaksut vuodelle 2021 ja käytiin vilkas keskustelu valmennusaluiden käyttömaksujen suuruudesta.

Jäsenmaksu ja liittymismaksu säilyvät ennallaan vuonna 2021, molempien ollessa edelleen 50€. Lisäksi päätettiin hallituksen esityksen mukaan nuorisojäsenille (alle 18-vuotta) ensimmäisen vuoden liittymismaksu ja jäsenmaksu ovat yhteensä 50€ ja seuraavina vuosina 35€, kunnes henkilö täyttää 18-vuotta. Tällä jäsenmaksulla nuorisojäsenet liitetään myös Suomen Hippos ry nuorisojäseniksi.

Kokouksessa esitettiin ja hyväksyttiin myös vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja budjetti. Hallituksessa erovuoroisina olivat Jarmo Virtanen, Henri Virtanen ja Niina Soinila. Tulevalle kolmivuotiskaudelle ehdolle asettuivat erovuoroisten lisäksi Iivari Ingves ja Viljami Härmälä. Vuosille 2021-2023 hallitukseen valittiin Henri Virtanen, Iivari Ingves ja Viljami Härmälä. Hallituksesta kesken kauden eronneen Hannu Nivolan tilalle kaudelle 2021-2023 esitettiin Roger Johanssonia ja Niina Soinilaa, joista hallitukseen valittiin Niina Soinila. 

Tilintarkastajiksi valittiin aikaisempien vuosien tapaan KHT-yhteisö Ernst & Young Oy. Keskustelua herätti myös valmennusalueiden käyttömaksujen suuruus ja käyttömaksujen säännöt, joihin pyydettiin hallitukselta tarkennuksia.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Budjetti vuodelle 2021

 

 

suomenhevosen j 51021708 2

Osta Metsämäki sovelluksesta herkut itsenäisyyspäiväksi kahdelle. Ravintola Metsämäki valmistaa herkullisen juhlakassin ja voit noutaa sen 4.12. klo 10-15 tai sopimuksen mukaan. Tilaukset Metsämäki sovelluksesta ja noudon sopiminen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomenhevosen Juhlakassi sisältää:

 • Saaristolaisleipä ja savulohiviettelys 2kpl
 • Kylmäsavuporopiirakka 2 palaa
 • Herrasväen pikkuleivät 4kpl
 • Karpalo-mascarpone-hyytelökakku 2 palaa

hinta 25€/kpl

 

Perjantainen vaalikokous on siirretty yläkahviosta Ravintola Metsämäkeen turvataksemme kaikille turvavälit. Suosittelemme maskin käyttöä ja ethän saavu paikalle jos tunnet olosi kipeäksi.  Kokous järjestetään klo 18:30

Metsälenkillä suoritetaan kunnostustöitä 24.11. klo 9 alkaen. Kunnostustyöt ulottuvat myös sivulenkeille asti joten pyydämme treenaajia huomioimaan tämän. Metsälenkki avoinna harjoittelulle taas 25.11. 

Radan kunnostustyöt on saatu valmiiksi ja rata on auki normaalisti.

Harjoitusravit lisätty 26.11. Ilmot ja tuloslistat Hepassa.

Harjoitusraveista lisää täältä 

Kaivinkone jatkaa urakointiaan viikolla 47 16.-22.11 kaviouralla. Rataa saa käyttää, mutta käyttäjien pitää huomioida urakoitsija radalla!

Ravintola Metsämäen tonttujen uunit paistavat herkulliset ruuat sinunkin joulupöytääsi.


Tuotteita voit ostaa 17.12 asti. Nouto 22.-23.12.2020 Kello.10.00-15.00 tai sovitun mukaan. 

Tuotteet voit ostaa Metsämäki sovelluksesta (TUOTTEET LÖYDÄT FANIKAUPASTA) TAI sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Noudot ja muut tiedustelut Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


 facebookpost jo 50608418

RAVINTOLA METSÄMÄESTÄ

l=laktoositon g=gluteeniton m=maidoton k=kasvis

 • Rosolli ja punajuurikerma 500g rasia 5,75€ l/g/m/k
 • Perunainen Italiansalaatti 500g rasia 6,50€ l/g/m
 • Metsäsienisalaatti n.300g rasia 4,50€ l/g/k
 • Jouluinen Brie-granaattiomenasalaatti n.300g rasia 4,95€ l/g/k
 • Kotijuusto 250g 4,25€ l/g/k
 • Punajuuriterriini 350g 5€ l/g/k
 • Waldorfinsalaatti n.300g rasia 3,90€ l/g/k
 • Sipulisilli n.300g rasia 6,90€ l/g/m
 • Puolukkasilli n.300g rasia 6,90€ l/g/m
 • Uunitomaattisilakka n.300g rasia 6,60€ l/g/m
 • Valkosipulisilakka n.300g rasia 6,60€ l/g/m
 • Sillikaviaari n.200g rasia 4,70€ l/g
 • Graavattua lohta viipaleina 100g 3,09€ l/g/m
 • Tervagraavattua lohta viipaleina 100g 3.30€ l/g/m
 • Savulohi mousse n.200g rasia 4,80€ l/g/m
 • Talon lihapullat 500g 7,50€ l/m
 • Imelletty perunalaatikko n. 400g rasia 3,60€ l/k
 • Imelletty perunalaatikko n. 750g rasia 6,70€ l/k
 • Lanttulaatikko n. 400g rasia 3,60€ l/g
 • Lanttulaatikko n. 750g rasia 6,70€ l/g
 • Porkkanalaatikko n. 400g rasia 3,60€ l/g
 • Porkkanalaatikko n. 750g rasia 6,70€ l/g
 • Bataattilaatikko n.400g rasia 5,80€ l/g
 • Punajuuri-aurajuustopaistos n.400g rasia 5,80€ l/g
 • Viipaloitu perinteinen joulukinkku 100g 1,45€ l/g/m
 • Talonsinappi n.200g 2€ l/g/m
 • Perinteinen kotikalja 1l 3€ l/k/m
 • Glögi-valkosuklaajuustokakku 12hlö 28€
 • Suklaamoussekakku 12hlö 28€
 • Joulutortut 1kpl 1€
 • Hyvän mielen joulukassi 32€
  • saaristolaislimppu, tryffelivoi, savulohimousse, punasipulihilloketta, talonsinappi maustekakku sekä jouluyllätys

 Metsämäki sovelluksen Fanikaupasta löydät pukinkonttiin myös muuta täytettä
 • Metsämäki huppari punainen tai musta
 • Metsmäki T-paita punainen tai musta
 • Metsämäki maski punainen
 • Lahjakortti 50€
  • Lahjakortin voit käyttää Ravintola Metsämäessä haluamallasi tavalla vaikka ostaen herkullisen ruokailun sinulle ja seuralaisellesi.  Arvo 50€
 • Lähtöautokyyditys (lahjakortti)
  • Oikeuttaa yhden henkilön lähtöautokyyditykseen haluamassanne raveissa. 

Metsämäen ravirata on lisännyt yhteensä viisi ponisarjaa 12.12. ajettaviin raveihin hyvällä 200€ ykköspalkinnolla. 

Sarjat ajetaan ennen varsinaisia lauantairaveja n. klo 11-12. 

Sarjat eivät näy sarjalehdessä, mutta löytyvät Heppa-järjestelmästä.

Tervetuloa!

Sarjat:

1. ponilähtö A-Ponit ryhmäajo 1100 m 3.04.0 ja hit.P. 200 e. (200-100-60-40-20-20)
2. ponilähtö A-Ponit ryhmäajo 1600 m 2.44.0 ja hit.P. 200 e. (200-100-60-40-20-20)
3. ponilähtö A-Ponit ryhmäajo 1600 m 2.29.0 ja hit.P. 200 e. (200-100-60-40-20-20)

4. ponilähtö B-Ponit ryhmäajo 1600 m 1.55.0 ja hit.P. 200 e. (200-100-60-40-20-20)
5. ponilähtö B-Ponit ryhmäajo 1600 m 2.19.0 ja hit.P. 200 e. (200-100-60-40-20-20)

Metsämäen raviradan rata-aluetta hoitaa jatkossa Matti Juutila. 21-vuotias hämeenlinnalainen Matti Juutila on ohjastanut kilpaa hevosilla ja poneilla ja on kahden hevosen harrastajavalmentaja. Juutilaa ratamestarin ja kiinteistöhoidon töissä opastaa Metsämäen emeritus-ratamestari Hannu Ketola. Juutila aloittaa työnsä maanantaina 16.11.2020.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Eeva Karvonen 0400 898353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kaivinkone urakoi kaviouralla 11.11.-15.11 ke-su.

Kaivinkone kunnostaa radan ulkoreunoja. Kaviouran käyttä on sallittua, mutta on käytettävä erityistä varovaisuutta ja huomioitava koneellinen työ ja siitä aiheutuva liikenne. 

Valitettavasti vallitsevan koronatilanteen sekä voimaan tulleiden rajoitusten vuoksi joudumme siirtämään Happy Horse Circus produktion maaliskuulle 2021. 

Näytökset:

 • torstai 18.3. klo 18 (ovet aukeavat klo 17.45)
 • perjantai 19.3. klo 18 (ovet aukeavat klo 17.45)
 • lauantai 20.3. klo 13 (ovet aukeavat klo 12.45)
 • lauantai 20.3.klo 18 (ovet aukeavat klo 17.45)
 • sunnuntai 21.3. klo 13 (ovet aukeavat klo 12.45)

Jo ostetut liput tulevat kelpaamaan sellaisenaan vastaavalle päivälle 2021, mutta jos haluat perua lippusi, ohjeet peruutukseen löydät täältä.

Toivottavasti pääset katsomaan tätä hienoa ja ainutlaatuista spektaakkelia silloin!!

Uudet liput ovat myynnissä Metsämäki -sovelluksessa sekä nettikaupassamme. Lippujen varaaminen ennakkoon kannattaa!

 

Metsämäen raviradan hevosurheilualueet käsittävät noin 1,7km pitkän metsälenkin, hiittisuoran ja raviradan, jossa järjestetään vuosittain noin 25 toto-ravit ja noin 20 harjoitusravitapahtumaa. Hevosurheilualueet ovat päivittäin aktiivisessa valmennuskäytössä. Ravirata-aluetta käytetään myös useisiin muihin tapahtumiin vuoden aikana. 

Turun Hippos ry hakee ratamestaria ja kiinteistöistä vastaavaa henkilöä työsuhteeseen. Ratamestarilta odotetaan aktiivista ja oma-aloitteista otetta alueiden, kiinteistöjen ja koneiden huoltoon ja kunnossapitoon. Haemme joukkoomme ammattilaista, joka pystyy ottamaan vastuun monipuolisesta tehtäväkentästä. Odotamme valitulta henkilöltä aktiivista kehittämisotetta oman osaamisen ja oman toimialueen osalta. 

Hakemukset palkkatoiveineen 2.11.2020 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä, joten haastatteluja saatetaan tehdä jo hakuaikana. 

Lisätiedot: toimitusjohtaja Eeva Karvonen 0400 898 353, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tunnusta väriä!

maski

Metsämäki -maski nyt myynnissä Metsämäki sovelluksessa ja verkkokaupassa! 

Osta jommasta kummasta ja näytä hyvältä turvallisesti!

Hinta noudettuna ravipäivänä infosta 12€ (osta tuote ja näytä kuitti infossa ravipäivänä)

Hinta postitettuna kotiisi 15€ (tilaa tuote ja ilmoita sähköpostilla osoitteesi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

Turun Hippos ry hallituksen puheenjohtaja Hannu Nivola on jättänyt tehtävänsä 13.10 alkaen. Turun Hippoksen hallituksen puheenjohtajana toimii toistaiseksi varapuheenjohtaja Jarmo Virtanen. 

Hannu Nivola toimii myös Suomen Hippoksen hallituksen jäsenenä ja on asettunut ehdolle jatkamaan Suomen Hippos ry:n hallituksessa. Välttääkseen esteellisyyden raviratoja koskevassa päätöksenteossa Suomen Hippoksen hallituksessa, Nivola on päätynyt jättämään Turun Hippos ry:n luottamustehtävät välittömästi.

Turun Hippos ry valitsee vaalikokouksessaan kolmen erovuoroisen (Niina Soinila, Jarmo Virtanen, Henri Virtanen) osalta hallituksen jäsenet kausille 2021-2023 ja yhden jäsenen kausille 2021-2022 (Hannu Nivola).

 

Lisätiedot:

Jarmo Virtanen, puh. 0400 534880, jarmovirtanen(a)netti.fi

Eeva Karvonen, 0400 898353, eeva.karvonen(a)turunhippos.fi

 

Raviradan toimisto palvelee etänä viikon 42. 

Meidät tavoitat sähköposteista tai puhelimesta kuitenkin normaalisti.

Eeva Karvonen
040-0898353
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kilpailusihteeri
Henri Toiviainen
040-456 7003
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimistosihteeri
Virpi Ylitalo (Virpi liikkuu tunnistustehtävissä maakunnassa viikolla 42)
040-7473 432
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rata suljettu 9.10. klo 18-> elokuva esityksen vuoksi

Noudattakaa myös varovaisuutta 15-> kun valkokangasta kootaan keskikentän palkintojenjako paikalle. 

Rata auki lauantaina ja sunnuntaina näillä näkymin normaalisti. 

Olemme muokanneet suunnitelmiamme kiristyneen koronatilanteen vuoksi. Tässä infoa kävijöille.

Tallialue on suljettu

Tallialueen ja yleisöalueen välillä ei ole kulkua. Tallialue on suljettu ja sinne pääsevät vain hevosten kanssa välittömästi toimivat henkilöt; hoitaja, valmentaja, ohjastaja ja mahdollinen autonkuljettaja.

Ruokailu ja hygienia

Ravintolassa ruokailu on järjestetty pöytiintarjoiluja ja annosteluna, ruokaa ei oteta linjastosta. Totohallin ja ravintolan ovilla saavuttaessa on ArcticVet yhteistyössä hankitut käsidesiautomaatit ja jokaisessa toto- ja ruokapisteessä on käsidesipumppupullot. 

Ohjelma

Olemme poistaneet ohjelmasta lähikontakteja aiheuttavat osiot, kuten tamma- ja varsa ulkoalueella sunnuntaina ja Heppe-maskotin. 

Kehoitamme kaikkia noudattamaan näitä ohjeita
 • Muistakaa käsihygienia. Käsien pesu saippualla ja käsidesin käyttö on tärkeää
 • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat
 • Muista pitää tarvittava välimatka muihin ihmisiin
 • Suosittelemme maskien käyttöä kaikissa sisätiloissa. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.
 • Oireisena ei saa saapua tapahtumapaikalle

 

Näillä toimenpiteillä pystymme varmistamaan kaikkien osallistujien ja kilpailijoiden turvallisuuden. Tervetuloa Metsämäkeen!

Lisätiedot tapahtumasta.

 

Taas on tullut aika äänestää soittolista jota soitetaan tulevana viikonloppuna!

Mukana äänestyksessä:

 Nelly-Janiika Korpikoski 

Jan-Ove Olsen

Kaj Närhinen 

Olli Koivunen

 

Perjantaina 9.10. klo 19 Metsämäessä vietetään Elokuvapäivän Etkoja elokuvan Aika Jonka Sain äärellä. Elokuva esitetään ilmaisnäytöksinä drive in tyyliin Metsämäen viistetyllä pihalla ja Ravintola Metsämäessä maukkaan ruoan ja juoman äärellä. 

Ovet tapahtumaan aukeavat klo 18.30 ja autot otetaan drive in katsomoon sisään ajojärjestyksessä. Autokatsomon molemmin puolin on myyntipisteet auki, josta pystyt ostamaan elokuvaherkkuja ja juotavaa. Ravintola Metsämäkeen pystyt varaaman paikan ostamalla tarjoilut Metsämäki sovelluksesta tai verkkokaupastamme. 

Näytöksessä on paikkoja enää rajoitetusti, joten varaathan paikkasi ajoissa.

Lisätiedot tapahtumasta.


Elokuvan jälkeen Tuukka ja Olga Temonen vastaavat yleisön kysymyksiin

Elokuvan ohjaaja ja pääosan esittäjä Optipari Oy:n Tuukka ja Olga Temonen saapuvat paikalle avaamaan elokuvanäytöksen. Elokuvan päätyttyä Ravintola Metsämäkeen on vapaa pääsy myös drive in katsomosta, sillä Tuukka ja Olga Temonen pitävät ravintolassa kysy & vastaa osion, jossa yleisö voi esittää kysymyksiä elokuvasta ja sen tekemisestä.


Viikonloppu jatkuu huippuraviurheilulla

Lauantaina ja sunnuntaina jatketaan Metsämäessä upealla raviurheilulla, sillä Turku Globe Trotter tapahtumassa ratkotaan Pohjoismaiden Mestaruudet kärry- ja montélähdöissä ja ravataan kasvattajakruunufinaalit. Lisätiedot ja liput tapahtumaan.

 

Nyt voit äänestää soittolistan seuraaviin raveihimme! Eniten ääniä kerännyt soittolista soi perjantairaveissamme 21.8. 

Infoa 2.10. Raveista löydät täältä 

Älä huolestu jollei suosikkisi voita juuri tällä kertaa. Tulemme järjestämään äänestyksiä jokaisiin loppuvuoden raveihimme ja pyydämme erilaisia listoja erilaisilta ihmisiltä äänestettäväksi.

ÄÄNESTYKSESSÄ MUKANA

Suomen Ratsastajainliitto Lounais Suomen Aluejaosto + Nuoriso

Metsämäen kilpailusihteeri Henri Toiviainen

Haastattelija Jarkko Litmanen

 Metsämäen aktiivi Jussi Tomperi

 

 

17.9. suunnitellut harjoitusravit perutaan merskyisän sääennustuksen vuoksi. Haluamme taata kaikille turvalliset harjoitusravit joten koitetaan paremmalla kelillä 24.9. Ilmot hepassa!

Katsomorakennuksen ympärystää sekä ALAKATOKSEN tiloja asfaltoidaan viikolla 38.

 

15.9.-18.9. välisenä aikana pyydämme alueen käyttäjiä käyttämään YLÄKATOSTA. Pitkin viikkoa alakatosta valmistellaan asfaltointia varten ja lopulta asfaltoidaan. Käytettähän siis yläkatosta. 

Haluatko kokea aidot hevosvoimat kosketusetäisyydeltä? Lähtöauton kyydissä pääset aivan hevosten ja ohjastajien tuntumaan, kun istut lähtöauton lavalla siivekkeiden takana yhdessä lähettäjän kanssa.

Olemme lisänneet Metsämäki sovellukseen ja verkkokauppaamme muutaman lähtöautokyydin myyntiin ilmaisraveihin sunnuntaille 13.9. tarjoushintaan 25€/lähtö. Kyyti kestää noin 20min ja samaan hintaan saat ottaa ystäväsi mukaan lähtöauton etupenkille. Ravit alkavat klo 13.

Kun olet lunastanut lippusi, ole yhteydessä kilpailusihteeri Henri Toiviaiseen 040 4567003 ja sovi aikataulusta.

Lisätiedot 13.9. raveista, joissa paljon ohjelmaa.

Tervetuloa Metsämäkeen!

 

99371845 10156613372169058 3604172667441119232 o

Kehitämme verkkopalveluamme ja olemme avanneet verkkokaupan yhteistyössä Liveton kanssa. Verkkokaupan löydätte verkkopalvelun oikeasta laidasta. Myynnissä nyt ovat Hevosvalokuvauskurssi, Elokuvapäivän ennakkonäytös, Pohjoismaiden Mestaruus-ravien liput ja Happy Horse Circus paketit. Lisäämme tuotteita syksyn edetessä palveluun.

Verkkokaupan lisäksi käytämme edelleen Metsämäki sovellusta, jossa myynnissä kaikkien tapahtumien liput ja sitä kautta saat ajankohtaisen tapahtumainfon ja löydät mm. ravien käsiohjelman

logo 042

 

Metsämäessä Elokuvapäivän Etkot avaavat Pohjoismaiden Mestaruusviikonlopun 9.10. Turun raviradalla.

Metsämäessä on luvassa lokakuinen superviikonloppu 9.-11.10. Turku GlobeTrotter nimeä ensimmäistä kertaa kantava tapahtuma alkaa perjantaina Elokuvapäivän ennakkonäytöksellä, jossa esitetään Tuukka Temosen elokuva Aika Jonka Sain. Elokuvaa voi seurata joko drive-in tyyliin omasta autosta Metsämäki areenan viistetyllä pihalla tai Ravintola Metsämäessä herkullisten tarjoilujen ja kylmän juoman äärellä. Ilmaisnäytöksen avaa elokuvanohjaaja Tuukka Temonen.

Tuukka Temosen elokuva kertoo uskomattoman, tositapahtumiin pohjautuvan suomalaisen naisen selviytymistarinan. Jaana on ravintoloitsija ja kahden lapsen äiti, jonka vapaa aika menee ratsastuksen parissa. Jaana elää yhdessä karismaattisen, mutta äkkipikaisen miesystävänsä Markon kanssa. Jaanan elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän halvaantuu vakavassa onnettomuudessa.

Elokuvapäivä on jo perinteinen kaupunkitapahtuma, joka täyttää Turun seudun katsojille maksuttomilla elokuvanäytöksillä lauantaina 10.10. Tämän vuoden erikoisuutena Metsämäki areena tarjoaa elokuvan ystäville mahdollisuuden päästä Elokuvapäivän tunnelmaan jo perjantaina Aika jonka sain -ennakkonäytöksessä. Kaikki lauantain näytökset julkaistaan Elokuvapäivän Facebook-tapahtumassa ja verkkosivuilla www.elokuvapaiva.fi syyskuun aikana.

Metsämäessä tapahtumat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina Turku Globe Trotter tapahtumalla,jossa ravataan mm. Pohjoismaiden Mestaruus-lähdöt kärry- ja montélähdöissä ja mahtavat kasvattajakruunufinaalit. Luvassa on Pohjoismaiden parasta raviurheilua ja paljon muuta ohjelmaa lauantaina klo 16 alkaen ja sunnuntaina klo 15 alkaen.

Mikä: Turku Globe Trotter

Milloin: 9.-11.10.

Mitä: 9.10. Elokuvapäivän ennakkonäytös Aika Jonka Sain klo 19 (portit auki klo 18.30)drive-in ja Ravintola Metsämäki, ilmaisnäytös. Ruokaa ja virvokkeita myynnissä.10.-11.10. Pohjoimainden Mestaruus- ravit lauantaina klo 16 alkaen, sunnuntaina klo 15 alkaen. Pohjoismaiden parasta raviurheilua ja paljon muuta ohjelmaa.

Lisätiedot: turunhippos.fi

Lokakuun 10.-11. päivä ratkotaan Metsämäen raviradalla perinteiset Pohjoismaiden Mestaruudet kärry- ja montélähdöissä. Vuoden 2020 aikana tapahtuman ilme ja nimi uudistuvat ja jatkossa tapahtumaviikonloppu kulkee nimellä Turku Globe Trotter. Viikonlopun päälähdöissä ratkotaan edelleen kylmäveriparhaimmiston joukosta Pohjoismaiden Mestaruudet kärry- ja montélähdöissä.

Ravit alkavat lauantaina klo 16 ja sunnuntaina klo 15. Luvassa paljon oheisohjelmaa. Lisätiedot tapahtumasta.

Näyttökuva 2020 9 8 kello 12.57.15 Näyttökuva 2020 9 8 kello 12.57.35


Tämän syksyn huippuviikonlopun avaa Elokuvapäivän ennakkonäytös elokuvasta Aika Jonka Sain. Ilmaisnäytökset alkavat klo 19 sekä ravintolakatsomossa ja drive in katsomossa. Lisätiedot tapahtumasta tästä linkistä.

 

Metsämäki Areena ja ArtTeatro ylpeänä tuottavat Happy Horse Circus -show'n Metsämäki Areenalla 25.-28.11. Ravintola Metsämäen nouseva ravintolakatsomo tarjoaa upeat puitteet intiimille sirkusesitykselle, jonka lomassa voit nauttia upeasta illallisesta. 

Happy Horse Circus valaisee sirkustähtien loisteella pimeän marraskuun. Komediaa, jännitystä ja huippuunsa hiottua taituruutta sisältävä koko perheen sirkus valtaa Metsämäen Raviradan illallisteatterin. Maukkaan menuun lisäksi tarjolla on vaativaa tasapainoilua, mystistä mustaa teatteria, painovoiman lakeja uhkaavaa taikuutta, akrobatiaa ja nuorallatanssia. ArtTeatron esiintyjäkaarti on kiertänyt vuosia maailmankuulun Cirque du Soleil -ryhmän matkassa. Raviradan suuri nouseva katsomo pöytäryhmineen mahdollistaa maailmanluokan esityksen toteuttamisen nykyiset turvavaatimukset huomioon ottaen. 

Näytökset:

 • 25.11. klo 18 (ovet aukeavat klo 17.45)
 • 26.11. klo 18 (ovet aukeavat klo 17.45)
 • 27.11. klo 13 (ovet aukeavat klo 12.45)
 • 27.11. klo 18 (ovet aukeavat klo 17.45)
 • 28.11. klo 13 (ovet aukeavat klo 12.45)

Lippupaketit myynnissä Metsämäki sovelluksessa nyt - varaa paikkasi ajoissa. Jos haluatte seurueenne kanssa samaan pöytään ja ostatte liput erikseen, voitte lähettää toiveet ryhmän plaseerauksesta liput lunastettuanne Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


Lippupaketit:

Variete  paketti - Lipun hinta 45€

Sisältää Happy Horse Circus -show'n ja tervetuliaismaljan, sekä väliaikatarjoiluna kahvin ja porkkanaleivoksen


Ambrosia paketti- Lipun hinta 55€

Sisältää Happy Horse Circus -show'n ja tervetuliaismaljan, sekä väliaikatarjoiluna paahtopaistileipä tai Feta-kasvispiirakka salaattipedillä.


Premium paketti- Lipun hinta aikuiset 65€, lapset 4-12 vuotta 38€

Sisältää Happy Horse Circus -show'n ja tervetuliaismaljan, alkuruuan saaristolaisleipä katkarapu- tai kasvismousse ja balsamicoa sekä noutopöydän väliajalla.

Väliajalla noutopöydästä

 • Juustosalaattia, kanaa ja pähkinöitä
 • Chilillä maustettu paahtopaisti- taco salaatti
 • Pinaatti-savulohi rullat
 • Possunposkea omenakastike
 • Sienirisotto
 • Yrttilohko perunat
 • Paahdettua punajuurta
 • Focaccia ja voi
 • Puolukka pannacotta

Myyntipisteissä tarjolla myös kahvia, pikkumakeaa ja suolaista, olutta, viiniä, virvokkeita. A-oikeudet.

Ravintola Metsämäessä on noin 440 paikkaa, joista täytetään noin 350 sirkusesitystä varten. Näin takaamme jokaiselle seurueelle oman pöytäpaikan ja varmistumme riittävästä turvavälistä ja hygieniasta. Tervetuloa!

Suosittelemme yleisöä ilmoittautumaan mukaan sunnuntain 13.9. ilmaisraveihin lunastamalla Metsämäki-sovelluksesta 0€ pääsylipun. Näin jätät yhteystietosi meille ja tiedämme keitä tapahtumassa on mukana. Metsämäki suosittelee kaikkia osallistujia myös lataamaan puhelimeensa uuden koronavilkku-sovelluksen. 

Muistutamme paikalle saapuvia huomioidaan edelleen alla olevat seikat:

 • Jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi et ole tervetullut tapahtumaan. 
 • käsihygieniasta, turvavälistä ja oikein yskimisestä on huolehdittava
 • alueelle on sijoitettu väljästi pöytiä ja tuoleja, mutta voit ottaa myös oman penkkisi tai retkituolisi mukaan

Alueella on myös laatikko, johon voit jättää yhteystietosi paikan päällä.

13.9. luvassa on paljon ohjelmaa. LC Littoisten takakonttikirppis klo 12-16, Lasten ravielämysiltapäivä klo 12-15, RavitaiTuruus-kilpailu klo 13 alkaen ja mielenkiintoisia ravilähtöjä. Lisätiedot tapahtumasta tästä linkistä.

13.9. kilpaillaan myös aivan uudella konseptilla, jossa raviohjastajat ottavat triathlon haasteen kolmessa eri lajissa vastaan. Osakilpailuina on ponilähtö - montélähtö ja kepparirata. RavitaiTuruus - kilpailu haastaa ohjastajamme uuden eteen - tule selvittämään miten he selviävät!

Ennen raveja kilpaillaan Keppihevosradalla n. klo 13. Ravien alkaessa kilpailijamme ohjastavat kärrylähdön poneilla ja myöhemmin monte eli raviratsastus lähdön hevosilla. Paras voittakoon yhteiskilpailun ja kruunataan Turun Ravitaituriksi!

Kilpailuun on kutsuttu mukaan: Patri Filatoff, Maria Virtanen, Iida Vastamäki, Malin Kulberg, Jere Hurme, Heidi Vuori, Iivari Nurminen, Maija Fors, Virpi Kuossari ja Niko Huuskola.

13.9. luvassa on ilmaisravit, takakonttikirppis ja lasten ja nuorten ravielämysiltapäivä - lisätiedot tästä linkistä

Tervetuloa!

Toimisto suljettu 3.-4.9. 

Puhelimella tai sähköpostilla tavoitat meidät kyllä. 

Metsämäki järjestää ravielämysiltapäivän lapsille ja nuorille su 13.9. raveissa. Tarja ''Salama'' Lehtosen vetämä iltapäivä toteutuu klo 12-15 ja kokoontuminen tapahtuu Totohallin infopisteen edessä.

Ohjelmassa mm. hevosenkengän maalausta -jossa jokainen osallistuja saa oman taideteoksensa mukaan, tallivierailu, ponilähdön seuraaminen ja palkitseminen. Hintaan sisältyy myös välipala.

Varaa paikkasi Metsämäki sovelluksesta. Hinnat 25€/ lapsi ja jos samasta perheestä 2 tai useampi lapsi, hinta 20€/lapsi.

Samaan aikaan ilmaisravit klo 13 alkaen (ponilähtö), huikea RavitaiTuruus haaste ohjastajille, paljon ohjelmaa lapsille mm. poniratsastusta ja mm. LC Littoisten järjestämä takakonttikirppis klo 12-16. Lisätiedot tapahtumasta.

Tervetuloa!

 

Näyttökuva 2020 8 7 kello 16.50.24

Nyt voit äänestää soittolistan seuraaviin raveihimme! Eniten ääniä kerännyt soittolista soi perjantairaveissamme 21.8. 

Infoa 21.8. Raveista, mm. Ravintola Metsämäen menun löydät täältä!

Älä huolestu jollei suosikkisi voita juuri tällä kertaa. Tulemme järjestämään äänestyksiä jokaisiin loppuvuoden raveihimme ja pyydämme erilaisia listoja erilaisilta ihmisiltä äänestettäväksi.

ÄÄNESTYKSESSÄ MUKANA

 

OLLI KOIVUNEN (Metsämäen raviohjastaja)

 

PATRI FILATOFF (Metsämäen Salamakypärä)

METSÄMÄEN RAVINUORET

AMI LAAKSONEN (Ravikriitikko, toimittaja)

 

 

 

 

Raveisssa palvelevat Ravintola Metsämäki, joka tarjoilee á la carte annoksia lähiruokateemalla ja Terassiravintola Alarikista saat kylmät kesäjuomat ja herkullista grilliruokaa. Tarjolla sekä yleisöalueella, että tallialueella sisäänkirjoituksessa Eevan tuoreet munkit 2€/kpl ja 3 munkin pussi 5€ - nappaa tuoreet munkit kotiinviemiseksi. Lapsille luvassa ponitalutusta, hevosenkengän etsintää, kepparirata ja katuliitotaide - haaste!

Ravintola Metsämäki (ei erillistä pääsymaksua -vapaa pääsy):

Tarjolla lähiruoka-teemalla á la carte annoksia - pöytävaraukset tästä linkistä.

Ménu á la carte
Ekmannin puutarhan salaattia, lohta, vihanneksia ja tar-tar kastike tuore patonki 13€

Vallan maukas makkarapannu Mangalitza makkaraa, Chorizo makkaraa, tomaatti-sipuli salaattia, coleslaw salaattia, lohkoperunoita 17,50€

Kokoliha-juusto jätti-hampurilainen ranskalaisilla ja majoneesillä 20€

Raviliigatarjous (raviliigakortin omaaville henkilöille, jotka varaavat paikkansa etukäteen pöytävaraus- linkin kautta): Kokoliha-juusto jätti-hampurilainen ranskalaisilla ja majoneesillä, virvoitusjuoma, kahvi ja jälkiruoka 25€

Terassiravintola Alarik


Grillimakkaraa 2,50€,  Makkaraperunat ja majo 7€, Virvokkeita, kahvia, jäätelöä, Eevan tuoreet munkit 2€/kpl ja 3 munkin pussi 5€ - nappaa tuoreet munkin kotiinviemiseksi!


Totopelipisteet Ravintola Metsämäessä ja Terassiravintola Alarikissa

HUOM! Koronaviruspandemian osalta THL:n ohjeistuksien mukaan, suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon Metsämäki sovelluksesta.


Lapsille ja nuorille 

Poniratsastusta

Kepparirata auki harjoittelulle

Katuliitutaide- haaste. Luo oma taideteoksesi Metsämäkeen! Jokainen osallistuja palkitaan tuotepalkinnolla.

Hevosenkengän etsintää - alueelle on piilotettu monen värisiä hevosenkenkiä. Löydätkö ne? Osallistujille tuotepalkinnot.

Ravipäivän info

Nyt voit myös vaikuttaa ravien äänimaailmaan ja äänestää suosikki soittolistasi täältä.

 

Ravintola Metsämäki aloittaa yhteistyön alueen tuottajien kanssa ja lanseeraa tapahtumissaan lähiruokabuffet-pöydän. Vastuullisuus, ekologisuus ja eettisyys ovat meille tärkeitä arvoja ja olemme hakeneet yhteistyökumppaneita, jotka jakavat nämä arvot meidän kanssamme. Ensimmäisen kerran tarjolla lähiruokapöytä kesäperjantain 24.7. raveissa. Lähiruokapöytä maksaa ennakkoon Metsämäki sovelluksesta 25€ (ovelta 28€). Myynnissä ennakkoon myös sisäänpääsy + lähiruokapöytä paketti 30€.

Kesäperjantain 24.7. ravien infon löydät tästä linkistä.

Ensimmäiset yhteistykumppanimme ovat Vallan Maukas Oy Vehmaalta ja Puutarha Ekman Oy Paattisilta. 


Vallan Maukas Oy yrittäjinä toimivat Tiina ja Toni Hokuni, jotka ovat olleet sianlihantuottajina Vallilan tilalla vuodesta 2003. Tilalla on 80 emakon yhdistelmäsikala eli he kasvattavat kaikki eläimet pienestä porsaasta lihasioiksi asti itse. Lisäksi tilalla kasvatetaan unkarilaista alkuperää olevaa mangalitza-possua eli villasikaa. Päätuotteet ovat omalla tilalla kasvaneet possut sekä tavalliset että mangalitzat. Lihat toimitetaan perille asiakkaille omalla kylmäautolla jossa tallentava lämpötilamittaus. Kaikki liha toimitetaan eteenpäin saman viikon aikana joten se on aina taatusti tuoretta. Rahtiteuratukseen vastaanotetaan possua, nautaa, lammasta/vuohia, hevosia ja riistaa. Tilalla on oma suoramyyntimyymälä.

VALLAN MAUKAS logo 2.2 kopio 2


 Puutarha Ekman on perinteinen perheyritys Paattisilla, joka on erkoistunut jääsalaatin maapohjaviljelyyn Tarkoituksena on pitää puutarhan pienenä perheviljelmänä, jotta he pystyvät tarkistamaan myyntiin lähtevät tuotteet ja siten takaamaan tuotteiden korkean laadun. Puutarha Ekmanilla jokainen tuote saa yksilöllisen kohtelun aina kylvöstä sadonkorjuuseen asti. Kaikki työvaiheet, kuten kylvö, istutus, sadonkorjuu ja pakkaus tehdään käsin, sillä vaatimus on, että tuote tulee priimakunnossa ruokapöytään asti. Jääsalaatit kasvavat maapohjalla mehevässä turvemullassa ja ne kastellaan raikkaalla porakaivovedellä. Viljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Näyttökuva 2020 7 20 kello 10.31.33


 

24 7 mainos

Metsämäki Areenan logo ja ilme uudistuu. Uusi ilme korostaa Metsämäen logoa jo vuosia koristaneen kantaori Kirpun varjokuvaa, jonka taiteilija Ernst Ljung on tehnyt vuonna 1887. Jo aikanaan legendaksi nousseen Kirpun historia nivoutuu tiiviisti yhteen Turun Hippos ry:n historiaan.

Kirpun omistaja Ludvig Fabritius (1854-1933) oli Turun Hippos ry:n perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja. Ludvig Fabritius taisteli tulisesti puhtaan suomenhevosrodun puolesta ja tästä johtuen häntä syystäkin on kutsuttu nimellä ''suomalaisen hevosen isä''. Kaikista hänen hevosistaan rakkain oli ori Kirppu, joka kohosi jo elinaikanaan legendaksi ja siitä on kirjoitettu jopa oma kirja; Juoksijaori Kirppu jälkeläisineen. Kirpun varjokuvan ikuisti tunnettu ruotsalainen varjokuvaleikkaaja Ernst Ljung keväällä 1887. Hän mieltyi Kirppuun ja leikkasi siitä sen parhaassa vauhdissa varjokuvan, joka koristaa edelleen Metsämäen raviradan logoa.

Logon pyöreä muoto mukailee Turun Hippos ry:n vaakunan pyöreää muotoa. Samoin logon punainen väri yhdistää Turun Hippos ry:n vaakunan ja Turun vaakunan yhteen Metsämäen logon kanssa. 

Uusi ilme yhdistää Turun Hippoksen ja Metsämäen pitkän ja arvokkaan historian yhteen moderniin ilmeeseen.

Tervetuloa Metsämäkeen!

Metsämäki_uusi_logo 

Voimassa olevia yleisörajoituksia noudattaen otamme maanantaina raveihin maksimissaan 450 henkilöä yleisöalueelle. Varmistaaksesi paikkasi raveissa, suosittelemme hankkimaan liput etukäteen Metsämäki sovelluksen kautta. Jäljellä olevat liput ovat myynnissä pääportilla.  Koelähtö juostaan klo 17.20, ponilähtö klo 17.40 ja ensimmäinen lähtö starttaa klo 18.07.
Tiedoksi yleisölle:
 • yleisön edustajille pätee samat ohjeistukset kuin ravien toimihenkilöille – jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi et ole tervetullut tapahtumaan. Suosittelemme myös riskiryhmään kuuluvia seuraamaan ravit etänä muiden lähetyskanavien kautta
 • käsihygieniasta, turvavälistä ja oikein yskimisestä on huolehdittava
 • yleisö lasketaan toimihenkilöiden toimesta sisääntulon yhteydessä ja pääsisäänkäynnistä voidaan päästää sisälle enintään 450 yleisön edustajaa
 • yleisön edustaja saa halutessaan seurata raveja yleisöalueelta, myös omasta autostaan käsin (ns. autokatsomosta)
 • alueelle on sijoitettu väljästi pöytiä ja tuoleja, mutta voit ottaa myös oman penkkisi tai retkituolisi mukaan
 • alueella on avoinna terassi säävarauksella. Jos sataa avaamme alatotohallin ja Original Pubin terasseineen, joka palvelee ruoan ja juoman osalta (tarjolla mm. ranskanperunoita, makkaraperunoita ja keittoa)
 • yleisöalueelta tallialueelle tai päinvastoin ei ole kulkua tapahtuman aikana, portit alueiden välillä on suljettu ja sallitaan vain toimihenkilöliikenne

Lapsille on auki kepparirata harjoittelulle ja järjestämme katuliitutaidehaasteen (säävaraus) katsomon tallialueen päädyssä. Jokainen osallistuja palkitaan. Sateen sattuessa avaamme keskikerroksen Heppe Maan, jossa mahdollisuus harjoitella kepparilla (myös lainakeppareita saatavilla).

Ravit 13.7. tapahtumasivut, käsiohjelma ja vihjeet.

Median edustajien on akkreditoiduttava joko tallialueelle tai yleisöalueelle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa raveihin!

Lisätiedot Eeva Karvonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0400 898 353

 

 

 

 

 

 

Turun Greyhound Klubi järjestää harjoituksiaan Metsämäen raviradalla heinä-elokuussa keskiviikko-iltaisin. Harjoitusten aikana toivotaan varovaisuutta alueella hevosten ja korien kanssa toimivilta ihmisiltä etenkin radan ylitys tilanteissa.

Kilpailut löytyvät kalenterista ja ne ovat alustavasti:

 • 30.8. sunnuntaina klo 12-16
 • 6.9. sunnuntaina klo 12-16

Kilpailuiden ajan rata on suljettuna harjoittelulta.

Lisätiedot tapahtumista Turun Greyhound klubi.

Suomen suurin vuosittainen ravitapahtuma Kuninkuusravit järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 1.-2. elokuuta. Poikkeuksellisena vuotena ravikuninkaan ja ravikuningattaren titteleistä taistellaan normaalisti, mutta yleisöä ei pääse paikalle Seinäjoen raviradalle.

Metsämäki Areena tarjoaa mahdollisuuden seurata tätä upeaa tapahtumaa Ravintola Metsämäen kisakatsomosta. Kuninkuusravistudio aukeaa molempina päivinä klo 13 ja on auki ravien ajan. Liput ovat nyt myynnissa Metsämäki sovelluksessa.

Liput:

 • Kuninkuusravistudio lauantai 1.8. klo 13 alkaen. Lippu 18€ sisältäen siipibuffet (mm. siivet siipiweikkojen aidolla kastikkeella, vihanneksia, dippia, ranskalaisia perunoita, nugetteja ja makkaraa) ja ruokajuoman (virvoitusjuoma, olut, siideri, lonkero)
 • Kuninkuusravistudio sunnuntaina 2.8. klo 13 alkaen. Lippu 20€ sisältäen kotiruoka lounaan ja ruokajuoman (virvoitusjuoma, olut, siideri, lonkero)

Kaikkien Metsämäki sovelluksesta ennakkolipun ostaneiden kesken arvotaan uusi Metsämäki T-paita. Kuninkuusravien käsiohjelmia on myynnissä Ravintola Metsämäessä.

Tervetuloa!

Kunkkari kisakatsomo

Heinäkuun viimeiselle viikolle tarjolla ollut P-korttikurssille ei tullut riittävää määrää osallistujia ja joudumme valitettavasti perumaan kurssin. 

Tulevia kursseja päivitetään Hippoksen sivuille ja autamme tarvittaessa sopivan P-korttikurssin löytämisessä.

P-korttikurssit 2020

Tällä välin raviponikoulumme HEPSIS Team palvelee nuorisoa ja poniharrastajia.

 

Heinäkuussa ravataan maanantaina 13.7. ja perjantaina 24.7. 

Heinäkuun raveissa olemme järjestäneet paljon lomatekemistä.

Luvassa ravien lisäksi mm.

Lapsiperheille:

 • 13.7. raveissa kepparirata avoinna harjoittelulle
 • 24.7. raveissa kepparikilpailut (järjestäjänä Varsinais-Suomen ravinuoret ja HEPSIS Team). Kilpailun osallistumismaksut ohjataan ravinuorten toimintaan
 • 13.7. ja 24.7. katuliitutaide- haaste. Luo oma taideteoksesi Metsämäkeen! Jokainen osallistuja palkitaan tuotepalkinnolla.

Terassiravintola Alarikin Kaima palvelee ja tarjolla myös annoksia lapsille. 

Ryhmille varattavissa myös sauna + palju radan varressa, josta pystyy seuraamaan raveja hyvän ruoan ja juoman kera. Saunaan ja paljuun mahtuu noin 10-15hlöä. Jos kiinnostuit ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Heinäkuun raveissa on edelleen voimassa rajoitukset henkilömäärän suhteen, joten oman paikkasi pystyt varmistamaan lataamalla Metsämäki sovelluksen ja ostamaan liput sieltä. Maanantaina 6.7.

Liput
 • Aikuisten sisäänpääsy 5€
 • Autokatsomo 2€
 • Alle 16-vuotias ilmaiseksi
 • Omistajat, jos hevosesi juoksee 13.7. tain 24.7. raveissa, "osta" sovelluksesta 0€ omistaja lippu ja näin varaat paikkasi raveissa (valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi portilla) Kulku VAIN yleisöportista
 • Turun Hippos ry:n kausikortti (osta sovelluksesta 0€ hintainen kausikorttilaisen lippu ja varaat samalla paikkasi raveista, varaudu näyttämään portilla kausikorttisi)

Muut kausikortit/liput/vapaaliput eivät ole voimassa korona-aikana raveissamme

Yleisö voi saapua paikalle vain yleisöportin kautta eikä heillä ole pääsyä tallialueelle. 


Ravit 13.7. info

Ravit 24.7. info

Koronaviruspandemian vuoksi kesäkuulle siirtynyt Turun Hippos ry:n vuosikokous järjestettiin maanantaina 29.6. klo 18.30 Ravintola Metsämäen yläkahviossa. Paikalle saapui noin 30 jäsentä. Kokouksen alussa muistettiin Turun Hippos ry:n jäsentä, pitkäaikaista ravituomaria, -valvojaa ja suurkilpailuvalvojaa Kai Tuusaa Turun Hippos ry:n kalvosinnapeilla ja kravattineulalla. Kai Tuusa päätti 17 vuoden uran ravituomarina 27.5. raveissa Turussa.

Kokouksessa esiteltiin ja hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus, tilinpäätös ja tase. Tilikauden 1.1.-31.12.2019 kirjanpidollinen tulos oli 44.534,50 € ylijäämäinen. Samoin luettiin tilintarkastajien lausunto vuoden 2019 tileistä ja toiminnasta ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Muissa asioissa käsiteltiin aloite Turun Hippos ry: nuorisojäsenyydestä, joka siirrettiin hallituksen valmisteluun vaalikokousta varten. Kokouksessa kuultiin selvitys Suomen Hippos ry:n valtuuskunnan kokouksesta ja päätöksistä. 

Ajankohtaisissa asioista käsiteltiin ensi vuoden kilpailukalenterin valmistelua ja kilpailupäivien määrän vähentymistä. Samoin muistutettiin jäsenistöä tulevista talkoista maanantaina 3.8.

 Turun Hippos ry: vuosikertomus, tuloslaskelma ja tase.

harjoitusravit 25.6. eivät toteudu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

Metsälenkkillä varovaisuutta 12.-13.6. n. klo 7-8 aamupäivisin. Metsälenkin läpi saattaa kulkea suunnistuskilpailuihin osallistuvia henkilöitä joten huomioidaan heidät erityisellä varovaisuudella. 

OHJEET KILPAILIJOILLE

 • Tallialueelle pääsevät ainoastaan raveissa työskentelevät toimihenkilöt, akkreditoituneet median edustajat, kilpailevien hevosten ohjastajat, valmentajat ja hoitajat sekä hevosauton kuljettajat.
 • Hevosenomistajat eivät pääse tallialueelle, vaan heidät ohjataan pääportin kautta yleisöalueelle
 • Kaikkien on noudatettava terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita. Sairaana ei saa tulla paikalle. Älä saavu paikalle  vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita.
 • Jos kuulut riskiryhmään, älä saavu ravipaikalle
 • Muistakaa käsihygienia, Käsien pesu saippualla ja käsidesin käyttö on tärkeää
 • Käytä hanskoja
 • Yski oikein. Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan ja pese tai desinfio kädet yskimisen jälkeen
 • Kilpailualueella kaikkien on jakaannuttava niin, että kaikki pitävät riittävän turvavälin toisiinsa
 • Vältetään lähikontaktia ja kokoontumisia
 • Yhteiskäytössä olevat tilat, esineet ja välineet puhdistetaan säännöllisesti.
 • Ohjastajille ei ole taukotiloja – pukuhuone on käytössä, mutta sitä saa käyttää vain 2hlö kerralla. Suosittelemme että ohjastajat varustautuvat valmiiksi tai autoissaan.
 • Kengitystiedot ja kärrytiedot ilmoitetaan mahdollisuuksienmukaan mobiililaitteella tai muuten verkkopalvelun kautta tai soitetaan numeroon 040 456 7003 (kilpailusihteeri Henri Toiviainen) Myös sisäänkirjoituksessa voi käydä ilmoittamassa kengitystiedon. Ilmoitathan kengityksen hyvissä ajoin, tämä palvelee meitä kaikkia, erityisesti pelaajia!
 • pesupaikkojen käyttöä suositellaan vältettävän - ämpäri ja sieni mukaan ja pesu katoksilla
 • Sisäänkirjoitus on auki, sisään maksimissaan 2hlöä kerrallaan

OHJEET MEDIALLE

Median on akkreditoituva raveihimme. Jos olet tulossa paikalle niin lähetä ilmoittautuminen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja saat lisäohjeita. Raveissa tallialue ja yleisöalue ovat täysin suljettuina toisistaan ja kulku niiden välillä ei ole siis mahdollsta. Ilmoitathan akkreditoitumisen yhteydessä saavutko tallialueelle vai yleisöalueelle. 

Metsälenkki suljettu 2.6.2020 klo 7-17. Lenkille ajetaan uutta materiaalia.

Metsälenkki suljettu 30.5. lauantaina klo 7-12 huoltotöiden vuoksi

Yleiset toimintaohjeet ja ravi-infot 27.5. poikkeusraveihin löydät kalenteristamme klikkaamalla päivämäärää tai suoraan tästä linkistä

Toukokuussa erityisjärjestelyin järjestettäviin poikkeusoloihin valmisteleviin ravikilpailuihin saapuvalta medialta vaaditaan akkreditoituminen. Näin me voimme valmistautua ennakkoon alueelle saapuvien ihmisten määrään ja tarvittaessa tartuntaketjun jäljittäminen on mahdollista.

Metsämäen27.5. ajettaviin ravikilpailuihin saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon sähköpostitse, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittautuessa pyydetään kertomaan media, jota toimija edustaa.

Valokuvaajien ja tv-kuvaajien saapuminen ravikilpailuihin on akkreditointikäytäntöä noudattaen mahdollista, ja kuvaaminen on sallittua tallialueella sekä maalisuoralla turvaetäisyydet huomioiden. Toukokuun poikkeusoloihin valmistelevissa ravikilpailuissa ei ole sallittua tehdä minkäänlaisia haastatteluita. Haastatteluita voi tehdä puhelimitse, ja autamme mielellämme kilpailijoiden tavoittamisessa.

lisäksi jokaisen paikalle saapuvan tulee noudattaa terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita, ja sairaana – ei edes lievillä oireilla – ei saa tulla paikalle. 

Et voi myöskään saapua paikalle jos kuulut riskiryhmään

Medialle ei järjestetä erillisiä työskentelytiloja.

Päivitämmeohjeistustanettisivuillemme www.turunhippos.fi sekäMetsämäki-applikaatiossammejonkavoithelpostiladatasovelluskaupastasi.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Eeva Karvonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 040-0898353

Kilpailusihteeri Henri Toiviainen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 040-4567003

Eeva Karvosesta Metsämäen raviradan toimitusjohtaja

EevaKarvonen

Metsämäen raviradan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu AMK Agrologi Eeva Karvonen. Eeva Karvonen on työskennellyt aikaisemmin Varsinais-Suomen Hevosjalostusliiton vs. toiminnanjohtajana, Suomen Hippoksessa yhteyskoordinaattorina ja jalostusvastaavana sekä Hevosopistolla, jonka hankepäällikön paikalta hän siirtyy Turun raviradan toimitusjohtajaksi. Turun Hippos ry:n puheenjohtaja Hannu Nivola taustoittaa valintaa:

 • ­Uuden toiminnanjohtajan rekrytointi oli monivaiheinen ja pitkäkin prosessi, kun etukäteen oli tiedossa, että 40-vuotta tehtävässä vaikuttanut Roger Johansson jää eläkkeelle toukokuun alussa. Kun tuli selväksi, että tarvitsemme tähän uuden henkilön, tuli Eeva tuttuna henkilönä mieleen. Meillä on hyvät muistot hänestä Hevosjalostusliiton ajoilta ja hän on saanut hyvää palautetta myös myöhemmistä tehtävistään. Eeva on helposti lähestyttävä ja tarttuu työhön. Hänellä on laaja hevosalan tuntemus ja erinomaiset verkostot. Olemme todella tyytyväisiä.

Eeva Karvonen on itsekin iloinen uudesta työstään, jossa pääsee sekä käyttämään aikaisempaa osaamistaan ravien järjestämisen saralta että ottamaan uusia askeleita raviradan markkinoinnin ja talouden saralla.

 • ­Olen innoissani ottamassa uuden tehtävän. Varsinais-Suomi on vahvaa hevostalousaluetta, seudulla on vankka ammattilaisten joukko ja paljon harrastajia. Se ja Turun talousalueen hyvä draivi ovat tärkeä pohja raviradan tulevaisuudelle. Mielessä on jo paljon kehittämisideoita. Oman mukavan lisänsä tuo tuttu paikka ja tutut ihmiset, joiden kanssa on hyvä lähteä tekemään yhteistyötä.

Karvonen aloittaa Turun Hippos ry:n toimitusjohtajana 11.5. alkaen

Lisätietoja

Hannu Nivola p.0500 717 442

Eeva Karvonen p.0400 898 353

Metsälenkin kunnostus jatkuu taas ensi viikonloppuna. Metsälenkki suljettu lauantaina 18.4. Klo 8 - 14.00 ja sunnuntaina 19.4. Klo 8 - 14.00.

Metsälenkin kunnostus toimet jatkuvat pääsiäisenä. Silloin on vuorossa ojien kaivuu. Metsälenkki suljettuna perjantaina 10.4. Klo 9 - 13.00. Lauantaina 11.4. Klo 9 - 13.00. Sunnuntaina 12.4. Klo 9 - 13.00

visit turkuMETSÄMÄKI logo lapinakyva

TUE MEITÄ OSTAMALLA ENNAKKOON!

NYT MYYNNISSÄ LAHJAKORTTEJA ENNAKKOON RAVITAPAHTUMIIN!

RAVIPAKETIT (voimassa vuoden 2020 loppuun)

2hlö   sis. paikat Ravintola Metsämäestä, ruokailu noutopöydästä, raviohjelma ja sisäänpääsy raveihin, kahdelle (ei voimassa lauantairaveissa)  60€

4hlö  sis. paikat Ravintola Metsämäestä, ruokailu noutopöydästä, raviohjelma ja sisäänpääsy raveihin,neljälle (ei voimassa lauantairaveissa)  120€

SIIRRY VERKKOKAUPPAAN 

POHJOISMAIDEN MESTARUUS 10.10.2020-11.10.2020 Metsämäen ravirata

LISÄTIETOA TAPAHTUMASTA

Sisäänpääsy lauantaille lahjakortti 10€

VIP-lippu  sis. sisäänpääsyn raveihin ja ravintolaan, ohjelman, kuohuviinin, noutopöydän ja kaksi juomakuponkia.  70,50€

SIIRRY VERKKOKAUPPAAN 

Metsälenkillä on tehty kunnostustöitä ja kaadettu puita. Puut kerätään pois tulevana keskiviikkona. Metsälenkki suljettuna klo 9.00 - 15.00.

Toimisto jatkaa toistaiseksi toimintaansa, mutta pääosin etänä. Olemme paikalla tarvittaessa ja puhelimella saavutettavissa lähes aina virka-aikana.

Toimiston väen saat kiinni heposti soittamalla. YHTEYSTIEDOT NÄÄT TÄÄLTÄ

Jos tarvitset pesuautomaattiin poletteja, voit niitä tiedustella Ratamestari Mika Ahtiaiselta.

 

Ravikilpailujen järjestäminen keskeytetään keskiviikosta 18.3.2020 alkaen 13.4.2020 asti. Suomen Hippoksen hallitus kokoontuu tiistaina linjaamaan tarkemmat jatkotoimet ja niistä tiedotetaan kokouksen jälkeen.

Suomen Hippoksen hallitus kokoontuu tiistaina 17.3.2020 ylimääräiseen kokoukseen, jossa se käsittelee raviurheilun keskeyttämiseen liittyviä jatkotoimia tarkemmin. Ravikilpailut keskeytetään keskiviikosta 18.3.2020 alkaen, tiistaina 17.3. ravit järjestetään. Päätös pohjautuu Suomen hallituksen maanantaiseen linjaukseen rajoittaa julkisia kokoontumisia.

 

”Raviurheilu ei ole erillinen saareke yhteiskunnasta, vaan meidän tulee seurata ympärillämme vallitsevia oloja ja tehdä parhaamme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja Hippoksen hallitus tekee huomenna päätökset tarkemmista jatkotoimista”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.

 

Raviurheilun suurmaa Ranska päätti keskeyttää ravien järjestämisen tiistaista 17.3. alkaen. Ruotsissa raveja ajetaan toistaiseksi ilman yleisöä.

lisätiedot Hoppoksen sivuilta

Harjoitusravit on peruttu 12.3. liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Seuraavat harkkarit 26.3. klo 18. ELI ILTAHARKKARIT. Ilmoittatumiset hepassa!

Toimisto palvelee 10.3. klo 8-13

Harjoitusmaastoista METSÄLENKKI on suljettuna 7.3. ja 8.3., molempina päivinä klo 12-16. Metsälenkillä tehdään kunnostustöitä eritoten puustolle. Jos  pääset osallistumaan talkoisiin tuolloin niin apusi on tervetullutta!

Toimisto poikkeuksellisesti suljettu 21.2. 

Vastaamme kuitenkin kiperiin kysymyksiin puhelinnumerosta 040 456 7003.

Metsämäen hiittisuora on suljettuna tiistaina 18.2.-19.2.2020 Hiittisuoralla tehdään kunnostustöitä ja sitä ei voi tuolloin käyttää!

suljettu

Rata suljettu harjoittelulta 31.1. klo 16-> ravien alku.

Valmistaudutaan Superlauantain kilpailuja silmällä pitäen!

 

Hei alueen käyttäjä

Jotta yhteiset alueemme pysyvät jatkossakin yhtä hienossa kunnossa on aika tullut maksaa käyttömaksu. Tiedot maksusta löydät sivuiltamme VALMENTAJILLE-osiosta tai tästä klikkaamalla.

Kiitos, että otat osaa vapaaehtoisesti alueiden kunnossapitoon! 

Metsämäen raviradan / Turun Hippos ry:n verkkosivut on uudistettu. 

Uudistuksesta vastasi mainostoimisto WebGarden Oy.

Heli Hyytiäisen luento "Hevosen biomekaniikka ja varusteiden vaikutus hevoseen" to 9.1.2020 Metsämäessä!

SRL / Lounais-Suomi ja Varsinais-Suomen hevosjalostusliitto ry järjestävät Heli Hyytiäisen luennon aiheesta:

"Hevosen biomekaniikka ja varusteiden vaikutus hevoseen"

Luennolla käsitellään hevosen liikkumisen lainalaisuuksia ja perusteita, sekä varusteiden vaikutuksesta liikkumiseen ja suorituskykyyn. Tarjolla on tuoreinta tutkimustietoa aiheesta!

Aika: to 9.1.2020 klo 18-20

Paikka: Metsämäen ravirata Vanha Tampereentie 235, Turku (sisäänkäynti katsomorakennuksen takaa)

Luennoitsija: Heli Hyytiäinen

Heli Hyytiäinen, fysioterapeutti (AMK), erikoistunut eläinfysioterapiaan, MSc (VetPhysio), filosofian tohtori. Toimii tutkijana sekä eläinfysioterapeuttina Helsingin Yliopiston Hevossairaalassa ja Hevoslääkärikeskus Hippomedin ja Hyvinkään Hevossairaalan konsultoivana fysioterapeuttina.

Ilmoittautumiset 2.1. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Hinta 25 €, maksetaan käteisellä paikan päällä, varaathan mielellään tasarahan.

Kahvitarjoilu.

Tiedustelut

Virpi Ylitalo, Varsinais-Suomen hjl, 040 7473 432 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kirsi Siivonen, SRL Lounais-Suomi, 044 342 4888 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa!

Varsinais-Suomen Hevosjalostusliiton Ponipowerii! -hanke mahdollisti meille tilaisuuden kertoa sanoin ja kuvin raviponiurheilun tarjoamisista mahdollisuuksista lasten ja nuorten parissa. Tallenne on tarkoitettu ennen kaikkea niille, jotka eivät raviponiurheilua vielä tunne, mutta koemme onnistuneemme, jos se ilahduttaa myös raviurheilussa pidempään mukana olleita.

Raviponiurheilu pitää sisällään kilpailemisen lisäksi paljon muutakin: harrastuksen parissa lasten ja nuorten sosiaaliset ja motoriset taidot kehittyvät, samoin vastuuntunto ja suunnitelmallisuus. Ponien kanssa työskentely vaatii keskittymistä ja hetkessä olemista, erilaisten tilainteiden huomioimista ja ennakointia. Ponin käytös antaa välitöntä palautetta siitä, miten tässä kaikessa on onnistunut, ehkä jopa tehokkaammin, kuin läsnäolevan aikuisen ohjeet. 

Turvallisessa ympäristössä ja ohjatussa toiminnassa lapset saavat kokea niin onnistumisen iloa kuin epäonnistumisien tuomia pettymyksiäkin. Hyviä oppeja koko loppuelämää varten!

VIDEO ON NÄHTÄVISSÄ TÄÄLLÄ

UUDELLA METSÄMÄKIAPILLA LÄHTÖAUTON KYYTIIN TAI SYÖMÄÄN RAVINTOLA METSÄMÄKEEN

metsamaki appNyt kannattaa ladata uunituore Metsämäki-sovellus Apple Storesta ja Google Play -kaupasta.

Siinä paljon ominaisuuksia ravipäivän ratoksi, mm. tarjoilijan pöytiinkutsu, pääsyliput puhelimeen, ruoan juoman ja fanituotteiden mobiiliostaminen ja käsiohjelma aina taskussa.

METSÄMÄKI SOVELLUKSEN LÖYDÄT ANDROID PUHELIMEEN TÄSTÄ

METSÄMÄKI SOVELLUKSEN LÖYDÄT APPLE PUHELIMEEN TÄSTÄ

 

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy