Turun PM-viikonloppu starttaa kylmäveriseminaarilla – ”Seminaari tarjoaa toivottavasti eväitä pohjoismaisen kylmäveriyhteistyön kehittämiseen”

Turussa ratkaistaan lauantaina 9.10. kylmäveriravureiden pohjoismaiden mestari. Ennen ravi-illan alkua Metsämäessä järjestetään kylmäveriseminaari, jossa paneudutaan Suomen ja Pohjoismaiden raviurheiluun kylmäveristen osalta. 

Kylmäveriseminaarin tarkoitus on luoda rakentavaa keskustelua kylmäveriraviurheilun ympärille eri alueiden asiantuntijoiden avulla. Seminaarin alussa puheenvuoron saavat Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen, joka esittelee tilastoja kotimaisen kylmäveriraviurheilun takana.

Puheenvuoron pitää myös kotimaisen raviurheilun ilmiöihin ja historiaan perehtynyt Roger Johansson, joka on myös Turun Metsämäen emeritustoimitusjohtaja. Johansson lisäksi toimii seminaarin paneelikeskustelun vetäjänä yhdessä Lauri Hyvösen kanssa.

Puheenvuorojen jälkeen tilaisuus jatkuu paneelikeskustelulla. Seminaarissa keskustelevat Antti Ala-Rantala, Antti Karhila, Matti Rehula, Tuomo Pekonen, Mikael Mattfolk ja Kari-Markku Karjalainen.

”Mediassa on käyty paljon keskustelua siitä, miten kylmäveristen tuonti Suomeen on lisääntynyt. Keskustelua on aiheuttanut erityisesti se, että samaan aikaan kun Suomessa kylmäverilähtöjä järjestetään laajasti, on suomenhevosten kilpailumahdollisuudet Ruotsissa heikommat”, Metsämäen raviradan toimitusjohtaja Eeva Karvonen taustoittaa.

”Paneelikeskustelu käydään nyt pitkälti kotimaisin voimin, ja jatkoa ajatellen seminaari tarjoaa toivottavasti eväitä pohjoismaisen kylmäveriyhteistyön syventämiseen.”

Seminaarissa on tarkoitus puhua kylmäveristen ravikilpailutoiminnasta, eikä lauantai-iltapäivänä paneuduta esimerkiksi kylmäverijalostuksen kysymyksiin. 

”Hienoa että kylmäveriseminaarin kaltainen tilaisuus järjestetään. Toivottavasti keskustelu tuo esille uusia näkökulmia lajiaktiivien sekä keskusjärjestöjen toimintaan niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa”, tilaisuudessa esiintyvä Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kommentoi.

Seminaarin alustava aikataulu:

Klo 13 Seminaarin avaus ja tervetulotoivotus - Turun Hippos ry puheenjohtaja Jukka Lehtonen

Katsaus kylmäveriyhteistyöhön vuosien saatossa - Roger Johansson, Turun raviradan emeritustoimitusjohtaja

- Katsaus kylmäveriyhteistyöhön lukujen valossa - Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen

Klo 14 Kahvitauko, Bäkkäri tarjoaa osallistujille kahvit ja pullat.

Klo 14.20 Paneelikeskustelu, keskustelemassa

  • Antti Ala-Rantala, ammattivalmentaja ja -ohjastaja
  • Antti Karhila, Suomen Ravivalmentajat ry toiminnanjohtaja, suomenhevoskasvattaja
  • Matti Rehula, Suomehevosliitto ry:n hallituksen jäsen, suomenhevoskasvattaja ja oriinpitäjä
  • Tuomo Pekonen, Suomen Hippos ry kilpailupäällikkö
  • Mikael Mattfolk, kilpailupromoottori 
  • Kari-Markku Karjalainen, suomenhevoskasvattaja

Paneelikeskustelua vetävät Lauri Hyvönen ja Roger Johansson.

Lisätietodot semaarista ja ilmoittautuminen.

Lisätiedot Turku Globe Trotter tapahtumaviikonlopusta

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy