Turu Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry luovuttivat Turku Globe Trotter viikonloppuna Suomen Hippos ry:n ansiomerkkejä alueen yhditystoiminnassa ja raviurheilussa ansioituneille henkilöille. Ansiomerkkejä oli mukana luovuttamassa Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää, Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n puheenjohtaja Hannu Nivola ja toiminnanjohtaja Virpi Ylitalo, Turun Hippos ry:n puheenjohtaja Henri Virtanen ja toimitusjohtaja Eeva Karvonen.

Hopeiset ansiomerkit:
 • Heli Säteri on vahva suomenhevosen puolestapuhuja, ja suomenhevoskasvattien lisäksi hän on siirtänyt neljälle lapselleen hevostaitoja - ja tietoa. Pitkäaikainen aktiivi Yläneen Hevoskasavatusyhdisty ry:ssä sekä V-S Hevosjalostusliiton johtokunnassa
 • Juha Jalonen on aktiivinen raviurheilija. Hän on ohjastanut hevosia vuodesta 1978 lähtien ja hänellä on yli 1000 starttia joista 50 voittoa, rahaa ajettu sisään vajaa 200 000€. Ravitoimintaa hän on harrastanut perheen ja lähisuvun kanssa maatilatoiminnan ohessa. Juha Jalosella on 14 omakasvattia, joista paras edelleenkin kilpaileva Kromaus. Kasvatustoiminnan perustana on toiminut valiopalkittu tamma E. Kristall. Juha on toiminut V-S Hevosjalostusliiton johtokunnassa vuodesta 1996 alkaen. Aktiivi-jäsen myös Hirsjärven Hevosystäväinseurassa aivan nuoresta pitäen.
 • Marjukka Iltanen on toiminut Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnassa 2007 alkaen. Hän on tämän lisäksi ajanut kilpaa vuodesta 1985 alkaen, uralla on 400 starttia, joista 19 voittoa. Marjukalla on ammattivalmentajalisenssi, tällä hetkellä valmennuksessa 7 hevosta. 21 kasvattia, josta paras Monsteri 22,5aly. Hevostoiminnan lisäksi Marjukka on aktiivinen koirakasvattaja.

 • Elina Kylämäki on tuonut suomenhevosta esille innovatiivisesti lähes muodossa kuin muodossa. Hän on tehnyt töitä suomenhevosten ja hevostaitojen eteen niin raviurheilussa, mukaanlukien montèn, kuin ratsastusurheilussakin erilaisia tapahtuma-ajelutuksia unohtamatta. Yhdistystoiminnassa hän on ollut aktiivinen mm. V-S Hevosjalostusliiton, Suomenratsujen kuin Suomen monteohjastajienkin toiminnassa. Myöskään kunnallispolitiikassa toimiminenkaan ei ole Elinalle vierasta.
 • Harri Jalonen on harrastanut hevosia ja raviurheilua pienestä pojasta lähtien. Vuodesta 1977 alkaen hän on ohjastanut yli 200 starttia voittoprosentin ollessa tasan 10. Sisarustensa Juhan ja Tainan kanssa hän on kasvattanut ja valmentanut useita hevosia harrastuksena maanviljelytoiminnan ohessa. Hirsjärven Hevosystäväinseuran aktiivinen jäsen hän on ollut koko ikänsä, ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n näyttelytuomari vuodesta 2005 lähtien.
 • Sari Mäki on Turun Hippos ry:n pitkäaikainen hallituksen jäsen ja nykyinen varapuheenjohtaja. Sari Mäki on toiminut myös pitkään Turun ravinaisten aktiivisena jäsenenä ja edustanut Suomea useissa naisajajaotteluissa.
 • Jouni Vikström on työskennellyt pitkän uran hevosalalla. Hän on mm. toiminut kilpailusihteerinä Turun raviradalla, työskennellyt Suomen Hippoksen kilpailuosastolla ja vielä viettänyt vapaa-aikaansakin ravien toimihenkilönä tuomariston sihteerinä Metsämäessä
 • Reijo Närjä on ollut mukana Metsämäki Masters ry:n toiminnassa yhdistyksen perustamisesta lähtien, vuodesta 1991. Aktiivisena talkoolaisena Närjän tapaa raveissa säässä kuin säässä, kesät talvet.
Kultaiset ansiomerkit:
 • Jaakko Rinteelä on pitkänlinjan yrittäjä, joka pyöritti omaa huonekaluyritystä Laitilassa vuosikymmeniä. Yrittäjyytensä ohella hän toimi hevosjalostusliiton johtokunnassa 27 vuotta ja Laitilan Seudun Hevosyhdistyksen johtokunnassa yli 40 vuotta. 
 • Pentti Sokajärvi on toiminut Turun Hippoksen hallituksessa yli 15-vuotta. Ylirakennusmestarin arvonimen saanut Pentti Sokajärvi on ollut aktiivinen toimija Turun Kaupungin ja Turun Hippoksen hyvien suhteiden ylläpitämisessä.
 • Jyrki Filatoff on ammattivalmentaja ja toiminut Turun Hippos ry: hallituksessa yli 20-vuotta. Hän on ollut aktiivinen toimija myös alueen hevosenomistajayhdistyksessä.

 

Onnittelemme kaikkia ansiomerkin saaneita henkilöitä!

Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry

 

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy