Vuoden voitokkaimpien palkitsemiset ja muut muistamiset 

Metsämäen vuoden voitokkaimmat 

-ohjastaja Olli Koivunen, joka ajoi kauden’23 aikana kotiradallaan 164 starttia ja niistä 29 voittoa. Kakkossijoja kertyi 27 ja kolmossijoja 23. Hannu Torvinen saavutti ajajaliigan kakkossijan (18 voittoa) ja Ari Moilanen ajoi kolmanneksi eniten voittoja (16).

-valmentaja Harri Koivunen. Harrin valmennettavat starttasivat Metsämäessä 156 kertaa, ja voittoja kertyi 22 kpl, kakkossijona 27 ja kolmosia 21. Seuraavaksi voitokkain valmentaja Metsämäen raveissa ’23 oli Tapio Mäkitulokas 10 voitolla ja kolmantena Joni-Pettri Irri, 8 voittoa.

-kasvattaja Hannu ja Riitta Nylund Maskusta, joiden kasvatit nappasivat Metsämäestä  4 voittoa, kolme kakkossijaa ja kolme kolmossijaa. Voittoon kasvattajat siivittivät New Grove Waylon ja New Grove Xtacy, ja taustatukea antoi New Grove Xtime.

-poniohjastaja ja -valmentaja Jenna Peltola Jokioisilta. Vuonna 2023 Jenna Peltola nappasi Metsämäestä eniten voittoja niin poni valmentajana kuin -ohjastajanakin. Ohjastajana hänelle kertyi 4 voittoa ja 2 kakkos-ja 2 kolmossijaa. Valmentajana voittoja tuli 4, kakkossijoja 3 ja kolmossijoja 2. Menestykseen auttoivat ponit Annagaard Rhodos ja HS Patronic Miris.

-vuoden voitokkain omistaja Metsämäen 2023 raveissa oli  puolestaan turkulainen Jussi Hietalahti, jonka omistamat hevoset, General Norrgård ja  Peak’n Roll, starttasivat Turussa 7 kertaa, ja voittivat niistä kuusi lähtöä. 

-nyt 7-vuotiaaksi kääntynyt tamma Gimma oli suomenhevosten voitokkain. Se vieraili radallamme viisi kertaa, ja voitti neljä. Yhden kerran se oli toinen. Gimman on kasvattanut ja omistaa perniöläinen Minna Hakala, joka myös valmentaa tätä Säihkeen Säpinän ja Miikkulaisen jälkeläistä.

-Suomessa syntyneistä lämminverisistä eniten keräsi Four Roses Stablen kasvattama ja omistama ruuna Ken’s Callahan. Harri Koivunen valmentaa tätä Andover Hall:n ja Cabernet:n poikaa, Gisela Koivu hoitaa. 

-monte-hevosista voitokkain oli huittislaisten Pekka Ruususen ja Susanna Visurin omistama ruuna Suvimyrsky Ram, joka voitti Metsämäessä kahdesti ja oli kerran toinen. Susanna Visuri valmentaa ja Pekka Ruusunen hoitaa. 

- General Norrgård oli Metsämäen voitokkain lämminverinen. Se starttasi ja voitti täällä viidesti. Hevosta valmensi forssalainen Marjo Lindström.

-vuoden voitokkain A-poni Olywina von Stall Roma: neljä starttia – neljä voittoa. Tamman on kasvattanut Roger Lumberg ja omistaa Noviisi-talli Aurasta. Voittoisaa shetlanninponia valmentaa Lena Müller—Salonen ja voittoisan kauden ohjastuksista vastasi hoitajanakin toimiva Anni Rantanen

-vuoden voitokkain B-poni HS Patronick Miris: Jenna Peltolan liisaama gotlannin russ-ruuna vieraili Metsämäessä kuudesti 2023. Se voitti täällä kolme kertaa, ja ja oli kerran toinen ja kerran kolmas.Jenna Peltola vastaa valmennuksesta ja Jenni Peltola hoitaa.

- ahkerin Metsämäessä startannut hevonen Isosalon Isku, joka osallistui  Metsämäen raveihin viime vuonna peräti 14 kertaa. Miia Laajala ja Markus Rantala omistavat tämän 9-vuotiaan siporilaisen ruunan, joka voitti kotiradallaan kahdesti ja oli 4 


Nutrolin® Näyttelyliigan varsinais-suomalaiset menestyjät

-Paras 3-vuotias suomenhevonen

Caktus 
ori
kasvattaja: Mari ja Juha Tuomikoski 
omistaja: Jonna Lehtinen
isä Camri, emä Parsa, emänisä Hilto

Caktus esitettiin juoksijasuunnalle Turussa 9.9. ja palkittiin hienon 52 pisteen siivittämänä nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

-Paras nuori gotlanninrussponi

Korpral MagicMike 
2-vuotiaana esitetty ruuna
kasvattaja: Susanne Vuori 
omistaja: Milka Karonen
isä Tells Korpral, emä Moijan, emänisä Allgunnens Valdör

Korpral MagicMike esitettiin tamma- ja varsanäyttelyssä Salossa 29.9. ja palkittiin hienon 42 pisteen siivittämänä nuorten ponien ensimmäisellä palkinnolla.

-Paras nuori lämminverinen ratsuhevonen

Fullcasal Felidoli 
1-vuotiaana esitetty finnish warmblood -tamma
kasvattaja & omistaja: Kirsi Lönnmark 
isä Casalido, emä Full of Life, emänisä For Enjoy Ask Z

Fullcasal Felidoli esitettiin tamma- ja varsanäyttelyssä Salossa 29.9. ja palkittiin hienolla 41,5 pisteellä ja nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

-Paras nuori islanninhevonen

Glaumur fra Wilhelmsberg 
2-vuotiaana esitetty ori
kasvattaja & omistaja: Castelli & Caballo Consulting Oy (Sari Haijanen hakemassa palkintoa) 
isä Fengur fra Suluholti, emä Gnipa fra Forsnäs, emänisä Thor

Glaumur fra Wilhelmsberg esitettiin islanninhevosnäyttelyssä Orimattilassa 18.5. ja palkittiin nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

Nutrolin® Näyttelyliiga 
Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelykaudella 2023 miteltiin aivan uudella konseptilla Nutrolin® Näyttelyliigan merkeissä. Näyttelykausi vietiin läpi perinteiseen tapaan paikallisten hevosjalostusliittojen ja Suomen Hippoksen yhteistyönä.

Nutrolin® Näyttelyliigassa kantakirjarotujen nuoret edustajat kisasivat omien rotujensa parhaiden titteleistä. Suomenhevoset kilpailivat erikseen 1-, 2- ja 3-vuotiaiden voitosta, muissa roduissa nuorten ikäluokat kilpailivat yhdestä tittelistä. Liigan tilannetta seurattiin kauden aikana Hippoksen kanavissa. Nyt on tullut parhaiden palkitsemisen aika.

Kauden aikana Nutrolin on tarjonnut jokaiselle näyttelyosallistujalla -25% alennuksen tuotteistaan sekä tänään voittajille ojennettavan tuotepaketin. Lisäksi voittajat saavat kunniakirjat sekä kaulanauhat, jotka on tehnyt RuusukeDesign.

 


Joulukuun kuukauden hevonen, joka on naantalilaisen Talli Kulkijapoikien kilpailuttama ja Harri Koivusen valmentama 5- vuotiaaksi kääntynyt tamma Wildrose Sala, jota hoitaa Heta Aro.

Wildrose Sala voitti viime kuussa kahdesti Vermossa napaten tammojen Joulucup -finaalin voiton.

Palkinnon vastaanottivat Kulkijapojat Antti Kasi ja Heikki Salakari sekä kasvattaja Marja Hietarinta- Salakari. Esa Vuorensola onnittelee ja ojentaa Racing-tuotepalkinnot.


Vuoden 2023 näyttelymenestyjä, loimaalaisen Five Comrades Teamin omistamaa ja kasvattama, nyt 2-vuotiaaksi kääntynyttä orivarsa Elsas Carbonado, joka ansaitsi Turun syysnäyttelystä Kasvattajakruunun -osallistumispaketin. 


Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi nimettyjä alueellisia taustavaikuttajia. 

Suomen Hippos pyysi 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi jäsenjärjestöjään nimeämään 50 raviurheilun ja hevoskasvatuksen taustavoimaa; henkilöitä, jotka tekevät arvokasta työtään suomalaisen hevosalan eteen. Varsinais-suomalaisista taustavaikuttajista nousi esille seuraavat henkilöt:

-Antero Niittymäki, Nousiainen

-Elina Kylämäki, Marttila

-Bella Varjonen, Rusko

-Heikki Mikola, Turku

-Suvi Lerkki, Masku

-Leena Kahisaari, Kaarina

Kiitämme vahvasta taustavaikuttamisesta ja yhteistyöstä hevosalalla!

 

Turun Hippos ry ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry onnittelevat!

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy