Ravintola Metsämäki aloittaa yhteistyön alueen tuottajien kanssa ja lanseeraa tapahtumissaan lähiruokabuffet-pöydän. Vastuullisuus, ekologisuus ja eettisyys ovat meille tärkeitä arvoja ja olemme hakeneet yhteistyökumppaneita, jotka jakavat nämä arvot meidän kanssamme. Ensimmäisen kerran tarjolla lähiruokapöytä kesäperjantain 24.7. raveissa. Lähiruokapöytä maksaa ennakkoon Metsämäki sovelluksesta 25€ (ovelta 28€). Myynnissä ennakkoon myös sisäänpääsy + lähiruokapöytä paketti 30€.

Kesäperjantain 24.7. ravien infon löydät tästä linkistä.

Ensimmäiset yhteistykumppanimme ovat Vallan Maukas Oy Vehmaalta ja Puutarha Ekman Oy Paattisilta. 


Vallan Maukas Oy yrittäjinä toimivat Tiina ja Toni Hokuni, jotka ovat olleet sianlihantuottajina Vallilan tilalla vuodesta 2003. Tilalla on 80 emakon yhdistelmäsikala eli he kasvattavat kaikki eläimet pienestä porsaasta lihasioiksi asti itse. Lisäksi tilalla kasvatetaan unkarilaista alkuperää olevaa mangalitza-possua eli villasikaa. Päätuotteet ovat omalla tilalla kasvaneet possut sekä tavalliset että mangalitzat. Lihat toimitetaan perille asiakkaille omalla kylmäautolla jossa tallentava lämpötilamittaus. Kaikki liha toimitetaan eteenpäin saman viikon aikana joten se on aina taatusti tuoretta. Rahtiteuratukseen vastaanotetaan possua, nautaa, lammasta/vuohia, hevosia ja riistaa. Tilalla on oma suoramyyntimyymälä.

VALLAN MAUKAS logo 2.2 kopio 2


 Puutarha Ekman on perinteinen perheyritys Paattisilla, joka on erkoistunut jääsalaatin maapohjaviljelyyn Tarkoituksena on pitää puutarhan pienenä perheviljelmänä, jotta he pystyvät tarkistamaan myyntiin lähtevät tuotteet ja siten takaamaan tuotteiden korkean laadun. Puutarha Ekmanilla jokainen tuote saa yksilöllisen kohtelun aina kylvöstä sadonkorjuuseen asti. Kaikki työvaiheet, kuten kylvö, istutus, sadonkorjuu ja pakkaus tehdään käsin, sillä vaatimus on, että tuote tulee priimakunnossa ruokapöytään asti. Jääsalaatit kasvavat maapohjalla mehevässä turvemullassa ja ne kastellaan raikkaalla porakaivovedellä. Viljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Näyttökuva 2020 7 20 kello 10.31.33


 

24 7 mainos

© Turun Hippos Ry 2021   •   Sivut WebGarden Oy